Menu-kotimaisten vihannesten kasvutarina osa 5

Menu-sarjaan tulee syyskuussa uutuustuotteina kotimaisia uuden sadon vihanneksia. Seuraamme Kesprolle ja Menuiksi kasvatettavien vihannesten kasvun vaiheita siemenestä ravintola-asiakkaiden lautasille.

Julkaistu

Porkkanan juuret pilkistävät hiljalleen

Tarkkasilmäisimmät erottavat porkkanan juurista jo lajikkeiden värierot. Myös porkkanan lehdet ovat ottaneet kasvupyrähdyksen ja keräävät nyt paljon valoa. Apetit käyttää tuotteissaan raaka-aineena perinteistä oranssia sekä keltaiseksi jalostettua porkkanaa.

Heinäkuun puolen välin paikkeilla porkkanoiden kasvuvaihe on hyvällä mallilla. Pienet juuret alkavat jo muistuttaa porkkanan ulkomuotoa ja värierotkin hahmottuvat. Makua porkkanaan alkaa kehittyä vasta elokuun loppupuolella.

Porkkanoiden annetaan kasvaa rauhassa pitkälle syksyyn – porkkanan tulee kasvaa vähintään 70 gramman painoiseksi, jotta se sopii teollisuuskäyttöön ja siitä saadaan tuotettua laadukasta lopputuotetta. Teollisuuskäyttöön tulevien juuresten osalta suuri koko on aina parempi, jotta raaka-aineesta saadaan leikattua muun muassa suikaleita, lohkoja ja kuutioita.

Porkkanapelloilta kitketään syksyn mittaan mahdollisia rikkakasveja sekä seurataan porkkanakempin, porkkanalle ominaisen tuhohyönteisen, lentoa. Kasvuolosuhteet ovat ihanteelliset, mikäli vettä ja lämpöä riittää sopivassa suhteessa. Elo- ja syyskuu ovat pitkästä kasvukaudesta nauttiville juureksille tärkeimmät kasvukuukaudet pimeiden öiden vuoksi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä