Näin valmistat turskan trendikkäästi – lue vinkit!

Turska on paitsi hyvän hintapisteen raaka-aine, myös trendikäs kala. Se on uskomattoman monipuolinen – turskasta voi valmistaa lukemattomia erilaisia annoksia. Mitä turskasta tehdään maailmalla juuri nyt?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

AdobeStock

Herkullinen, maitomainen ja kauniisti lohkeileva turska on mieto maultaan. Se sopii hyvin monenlaisiin ruokiin juuri noiden ominaisuuksiensa ansiosta. Kun haluat ruokalistalle vaihtelua tutun lohen sijaan, valitse turska, jonka saatavuus ja hinta ovat kohdallaan. Inspiroidu tämän hetken turskatrendeistä ja toteuta oma versiosi!

1 – Pikaruokaa: täytetyt leivät

Erilaiset reilusti täytettä sisältävät leivät ovat nyt huipputrendikkäitä. Sosiaalisen median palvelu TikTokissa leviää nyt grinder sandwich -haaste, missä patongin sisään lisätään raastesalaattia ja kasa muita täytteitä. Tutumpia versioita samanhenkisestä deep filled -leivästä tunnetaan nimillä Italian grinder ja subi.

Turska sopii täydellisesti leivän väliin paistettuna tai paneroituna. Tee lisäksi grinder sandwich -henkeen runsas coleslaw, lisää vihanneksia tai yrttejä, ja ruokaisa leipä on tarjoiluvalmis. Turska on erinomainen täyte myös kalatacoihin ja on ehdoton osa fish’n chips -pikaruokaklassikkoa.

2 – Kevyt lounas: Aasian maut

Turska taipuu loistavasti aasialaiseen makumaailmaan. Nyt miso-maustetut annokset ovat erityisen suosittuja, joten marinoi turska suolaisenmakealla misomarinadilla ennen paistoa ja tarjoile riisin ja versosalaattien kanssa.

Kokeile turskaa myös kylmiin annoksiin, kuten vietnamilaisittain Nuoc Cham -kastikkeella maustettuun vermisellisalaattiin. Kastike on yksinkertaisimmillaan simppeli sekoitus vettä, valkosipulia, sokeria, limemehua, chiliä ja etikkaa.

3 – Viilenevään iltaan: täyteläiset keitot

Loppukesän kevyemmälle illalliselle sopii täyteläinen, kermainen turskakeitto, johon kalan makupareiksi sopivat esimerkiksi pekoni, peruna ja erilaiset yrtit.

Tee klassinen kermainen tai kirkas kesäkeitto kauden tuoreista vihanneksista ja tuo se uudelle tasolle lisäämällä siihen pala maukasta turskan seläkettä. Kokeile myös savustettua turskaa, joka tuo annokseen kuin annokseen hienon aromin.

Kiinnostuitko? Lisää ostoskoriin turskaa ja kokeile!


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä