Nyt kokataan kalkkunaa!

Kalkkuna on monikäyttöinen vaihtoehto punaiselle lihalle.

Julkaistu

Teksti

HKScan

Kuvat

HKScan

Siipikarjan kysyntä on edelleen vahvassa kasvussa. Terveellisyys, vastuullisuus, helppous, nopeus ja monipuolisuus ohjaavat lihan kulutusta kohti siipikarjavaihtoehtoja. Asiakkaat kaipaavat kuitenkin arkipäiväisen kananpojan rinnalle jotain uutta. Kariniemen® ja HK® vastaavat toiveeseen tuomalla markkinoille neljä uutta, kotimaista kalkkunatuotetta syksyn arki- ja juhlaruokapöytiin.

Kalkkunasta on moneksi

Kalkkunan liha on erittäin monikäyttöistä ja sen valmistaminen maistuvaksi arkiateriaksi tai juhlapöydän kruunuksi on vaivatonta, sillä kalkkuna kypsyy nopeasti. Kariniemen® miedosti suolatut kalkkunauutuudet säilyvät mehevänä kypsennettäessä. Kalkkunan liha sopii samoihin ruokiin kuin broilerin lihakin; padoista paistoksiin ja kastikkeista kiusauksiin, pastoja ja keittoja unohtamatta. Yleisimmin kalkkuna tarjotaan kuitenkin sellaisenaan maukkaiden kastikkeiden kanssa, fileenä, leikkeenä tai fileerullana.

Tutustu uutuuskalkkunoihin ja inspiroidu maukkaista resepteistä.

kalkkunan sisäfilee pekonilla

Kalkkunan sisäfileetä, paahdettua tomaattia ja fetajuustoa

2 kg Kariniemen Kalkkunan sisäfilee miedosti suolattu
0,7 kg kirsikkatomaatteja
0,35 kg fetajuustoa/ salaattijuustoa
0.05 g persiljaa ja basilikaa karkeana silppuna
0,05 kg Sambal Oelek -chilitahnaa
mustapippuria

Puolita tai lohko tomaatit ja murusta fetajuusto tomaattien joukkoon. Lisää yrtit sekä chilitahna. Laita kalkkunan fileet voideltuun GN-vuokaan ja viillä pintaan pituussuunnassa noin 1 cm:n tasku. Annostele tomaatti-juustotäyte kalkkunoiden pinnalle ja kypsennä +160 °C (40 %), kunnes sisälämpö on vähintään +70 °C. Tarjoa paahdettujen vihannesten ja salaatin kanssa.

punajuuri bolognese spagetti

Punajuuribolognese kalkkunan jauhelihasta

2 kg Kariniemen Kypsä Kalkkunan jauheliha, sous vide
0,1 l rypsiöljy
0,75 kg sipulikuutio
0,05 kg valkosipulimurska
0,01 kg mustapippuri
0,02 kg timjami, kuivattu
1,5 kg punajuuriraaste
1,2 kg tomaattimurska
suola

Kuullota sipulit ja mausteet rypsiöljyssä. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja jatka kuullottamista kunnes punajuuri pehmenee. Yhdistä joukkoon kypsä jauheliha sekä tomaattimurska ja hauduta noin 20-30 minuuttia. Tarjoa kokojyväpastan, rucolan ja juustoraasteen kanssa.

Kalkkunauutuudet

Kariniemen Kalkkunan sisäfilee miedosti suolattu
Kariniemen Kalkkunan paistileike miedosti suolattu Karinniemen Kalkkunan jauheliha kypsä HK Gourmet Kalkkunan filee viipaloitu

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä