Panosta juhlasesongissa pikkuannoksiin

Moni asiakas pohtii ravintolalaskunsa loppusummaa jo tilausta tehdessään. Pikkuannokset ovat yksi tapa lisätä myyntiä – ne ovat ravintolalle katteellisempi vaihtoehto kuin yksi iso pääruoka.

Julkaistu

Päivitetty

Alkuperäinen julkaisu 16.11.2022.

Tunnelmasta ei voi tinkiä

Juhlakaudella asiakkaat tulevat ravintolaan viihtymään. Vaikka ulkona syöminen tulevaisuudessa saattaa muuttaa muotoaan, asiakkaiden tarve merkityksellisille kohtaamisille ei ole vähentymässä – päinvastoin.

Ravintolaelämys muodostuu paitsi nautittavasta ruokatuotteesta, myös toimivasta palvelusta ja lämminhenkisestä asiakkaan huomioimisesta. Tarkasti suunniteltu ja harkitun lyhyt ruokalista vapauttaa resursseja asiakaspalveluun. Hyvällä suunnittelulla voi toimia kustannustehokkaasti ja nostaa samalla asiakastyytyväisyyttä!

Näyttävät, helppovalmisteiset ja herkulliset annokset ovat avainasemassa ruokalistalla. Valitaanko listalta useampi pieni ja edullisempi alkuruoka tai pikkuannos vai ainoastaan yksi hinnakkaampi pääruoka? Pikkuruokiin päätyessään asiakas kerryttää lähes huomaamattaan laskunsa loppusummaa. Siksi pienten annosten suunnitteluun, elämyksellisyyteen ja houkuttelevuuteen kannattaa panostaa. Mikäli liikeidea sallii, ruokalistalla voi olla ainoastaan pieniä annoksia.

Suunnittelussa avainasemassa on selkeä yksinkertaisuus. Annokset kootaan vain muutamasta harkitusta komponentista. Tällöin myös annoshinta voidaan pitää edullisempana katteesta tinkimättä.

Näin mukautat ravintolakonseptin

1. Yksinkertaista annoksia

Jo muutamalla komponentilla saa näyttäviä ja houkuttelevia annoksia. Säästät raaka-ainekuluissa ja henkilöstöresursseissa.

2. Mieti annoskokoja

Pienissä annoksissa on vähemmän kallista raaka-ainetta.

MN0522 Casual-Pieni on kaunista ja katteellista 002 Savustettua muikkua ja saaristolaisleipää. Kuvan lautanen on Bonnan Glolre-sarjaa.

Leipää ja ruskistettua voita vaahdotettuna

Myös leipä voi olla myytävä annos, joka maksaa muutaman euron. Kun listalla on leipää omana kokonaisuutenaan, annoksen visuaalisuus tulee miettiä tarkkaan. Tuoreen, mielellään vielä lämpimän leivän kanssa tarjottava ruskistettu voi vaahdotetaan ja koristellaan erilaisilla jauheilla.

Karitsaa, tryffelimajoneesi ja yrtit

Pieni karitsa-annos on helppo tilata yhdessä muutaman muun liha- tai kala-annoksen tai useamman kasvispainotteisen annoksen kanssa. Menu Ylikypsän karitsanlavan voi repiä, maustaa ja prässätä painon alla. Lihasta leikattu viipale lämmitetään kelmun alla ja nostetaan lautaselle. Annos viimeistellään tryffelimajoneesilla ja versoilla.

Savustettua muikkua ja saaristolaisleipää

Pieniä annoksia myydään useita, ja ne ovat hintapisteeltään alhaisempia. Menu Savustetut muikut öljyssä ovat herkullisia ihan sellaisenaan. Pelkistetyn kauniissa annoksessa muikut saavat voidellulle saaristolaisleivälle seurakseen pikkelöityjä kurkkuja ja tilliä.

Juomasuositukset

Ferriol White Organic, Espanja, 21613954, 11,98 plo

Luomu- ja vegaanisertifioitu viini on aromeiltaan kukkea, aromikas ja vaalean hedelmäinen. Maku on kuiva, hedelmäinen, keskihapokas ja tasapainoinen. Viini on parhaimmillaan kevyiden kasvisruokien, salaattien ja kala-annosten seurana.

Ferriol Red Organic, Espanja, 21613953, 11,98 plo

Luomu- ja vegaanisertifioitu viini on keskitäyteläinen, aromikas ja kukkea. Maussa on nuorta tummaa marjaisuutta ja hyvää ryhdikästä hapokkuutta. Viini on moniottelija, jota voi yhdistää monipuolisesti erilaisten ruokien kanssa.

Tuotteet KesprostaMe Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä