Herkullista pohjoismaista yhteistyötä

Päijät-Hämeen alueyhdistyksen isännöimä Pohjoismaiden Keittiömestareiden kongressi (NKF) keräsi Lahteen keittiön huippuammattilaisia Suomen lisäksi Norjasta, Ruotsista, Islannista ja Tanskasta.

26.6.2017

Julkaistu

Päijät-Hämeen alueyhdistyksen isännöimä Pohjoismaiden Keittiömestareiden kongressi (NKF) keräsi Lahteen keittiön huippuammattilaisia Suomen lisäksi Norjasta, Ruotsista, Islannista ja Tanskasta.

Pohjoismaiset Keittiömestarit pitivät vuosittaisen kongressinsa Lahdessa 8.–11.6.2017. NKF:n kokouksen yhteydessä Pohjoismaiden parhaat keittäjät mittelöivät paremmuudesta Lahti-hallissa pidetyissä mestaruuskilpailuissa. Annokset nautittiin tyylikkäiltä Figgjon lautasilta. Figgjon uutuuksia esiteltiin myös kilpailun yhteydessä järjestetyillä ruokamessuilla. Ismo Sipeläisen kilpailuannos Nordic Chef -kilpailussa.

Ruotsin joukkue kokkasi ja tarjoili kullan arvoisesti niin juniori-, seniori- kuin tarjoilijakisassakin, mutta myös Suomen joukkue pärjäsi upeasti: Johan Kurkela sai Young Chef -kisassa hopeaa, Taneli Lehtonen tarjoilijoiden kilpailussa pronssia ja varmuudella työskennellyt Ismo Sipeläinen taisteli pronssille Nordic Chef -kisan kovatasoisessa finaalissa.

Kolmen ruokalajin menun raaka-aineina oli karitsaa ja pallasta. Ismo Sipeläisen karitsanmaksa-annoksen koristeena pääruoassa nähtiin muun muassa jäkälää. Kisaa käytiin kelloa vastaan; lihan kypsyysaste vaati todellista ammattitaitoa. Viiden tuomareille ja näytteille asetettavan lautasannoksen lisäksi kilpailijan tuli valmistaa visuaalisesti kaunis ja helposti tarjottava vati kuudelle ruokailijalle.

Ismo Sipeläinen Nordic Chef -kilpailussa Lahdessa.

– Perjantai-iltana koko pohjoismainen keittiömestariporukka oli Lahden torilla. Aamulla pidettiin hyvä kongressi, ja illalla vuorossa on Suomen kokkimaajoukkueen valmistama gaala-illallinen Sibelius-talossa. On hienoa kun saimme näin paljon keittäjiä Lahteen, kertoo Nordic Chef –kisan juontanut Päijät-Hämeen keittiömestareiden Jukka Turta.

Suomen keittiömestariyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Liukkonen totesi myös kaiken olevan hyvin.

– Aurinko paistaa ja keittiömestarit paistaa. Ei enää paremmin voisi olla!

Seuraava NFK- kongressi järjestetään Reykjavikissä vuonna 2019.