Herkullista pohjoismaista yhteistyötä

Päijät-Hämeen alueyhdistyksen isännöimä Pohjoismaiden Keittiömestareiden kongressi (NKF) keräsi Lahteen keittiön huippuammattilaisia Suomen lisäksi Norjasta, Ruotsista, Islannista ja Tanskasta.

Julkaistu

Pohjoismaiset Keittiömestarit pitivät vuosittaisen kongressinsa Lahdessa 8.–11.6.2017. NKF:n kokouksen yhteydessä Pohjoismaiden parhaat keittäjät mittelöivät paremmuudesta Lahti-hallissa pidetyissä mestaruuskilpailuissa. Annokset nautittiin tyylikkäiltä Figgjon lautasilta. Figgjon uutuuksia esiteltiin myös kilpailun yhteydessä järjestetyillä ruokamessuilla. Ismo Sipeläisen kilpailuannos Nordic Chef -kilpailussa.

Ruotsin joukkue kokkasi ja tarjoili kullan arvoisesti niin juniori-, seniori- kuin tarjoilijakisassakin, mutta myös Suomen joukkue pärjäsi upeasti: Johan Kurkela sai Young Chef -kisassa hopeaa, Taneli Lehtonen tarjoilijoiden kilpailussa pronssia ja varmuudella työskennellyt Ismo Sipeläinen taisteli pronssille Nordic Chef -kisan kovatasoisessa finaalissa.

Kolmen ruokalajin menun raaka-aineina oli karitsaa ja pallasta. Ismo Sipeläisen karitsanmaksa-annoksen koristeena pääruoassa nähtiin muun muassa jäkälää. Kisaa käytiin kelloa vastaan; lihan kypsyysaste vaati todellista ammattitaitoa. Viiden tuomareille ja näytteille asetettavan lautasannoksen lisäksi kilpailijan tuli valmistaa visuaalisesti kaunis ja helposti tarjottava vati kuudelle ruokailijalle.

Ismo Sipeläinen Nordic Chef -kilpailussa Lahdessa.

– Perjantai-iltana koko pohjoismainen keittiömestariporukka oli Lahden torilla. Aamulla pidettiin hyvä kongressi, ja illalla vuorossa on Suomen kokkimaajoukkueen valmistama gaala-illallinen Sibelius-talossa. On hienoa kun saimme näin paljon keittäjiä Lahteen, kertoo Nordic Chef –kisan juontanut Päijät-Hämeen keittiömestareiden Jukka Turta.

Suomen keittiömestariyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Liukkonen totesi myös kaiken olevan hyvin.

– Aurinko paistaa ja keittiömestarit paistaa. Ei enää paremmin voisi olla!

Seuraava NFK- kongressi järjestetään Reykjavikissä vuonna 2019.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä