Sartori di Verona – Räätälöityä italialaista tyyliä

Sartori di Verona tuottaa viinejä, jotka edustavat ylpeydellä kotiseutuaan. Talon sydän on Veronan ympäristössä, mutta se tekee viinejä muuallakin viljellyistä rypäleistä – muun muassa roseeproseccoa, joka on suosittu uutuus.

Julkaistu

Veronasta lähtöisin olevan Sartori-perheyrityksen päämaja on kaupungin lähellä Negrarin kylässä, Valpolicellan viinialueen kukkuloilla. Lähialueen viinit ovat tuotannossa erityisen tärkeällä sijalla.

”Sydämemme on Valpolicellassa, perheemme aloitti täällä sukupolvia sitten. Haluamme näyttää ihmisille, että olemme Veronasta”, sanoo viinitaloa johtava Andrea Sartori.

1800-luvun lopulla pienestä aloittanut viiniliike on kasvanut isoksi tuottajaksi, joka päätti panostaa vientiin jo 1960-luvulla. Yhteistyö pitkäaikaisten sopimusviljelijöiden ja viiniosuuskuntien kanssa on mahdollistanut tuotteiden tekemisen laajalla kirjolla, myös Veronan seudun ulkopuolelta.

Talo esimerkiksi aloitti kokeilut luomuviineillä Sisiliassa ja haluaa nyt laajentaa luomuviljelyn osuutta myös kotikonnuillaan. Säät tosin ovat Venetossa etelää epävakaammat, joten luomu vaatii viljelijöiltä uskoa ja sitoutumista.

Ei trendeille, kyllä paikallisuudelle

Perheyrityksen johtaja sanoo, että talo haluaa vaalia perinteitä, vaikka onkin innovatiivinen, globaalisti viinejään myyvä tuottaja. Viineissä tämä tuntuu tyylikkyytenä.

”Tavoittelemme eleganssia sen sijaan, että olisimme trendikkäitä.”

Sartorin mielestä Italiassa ja muuallakin on seurattu turhan paljon muotivirtauksia, mikä on muuttanut viinien luonnetta. Etenkin takavuosien lentävät viinintekijät käyttivät samaa kaavaa siirtyessään maasta toiseen, joten viineissä oli paljon niin tammisuutta, alkoholia kuin jäännössokeria.

Sartori di Veronan tyyli on toinen. ”Haluamme kunnioittaa paikan tuntua ja maistaa rypälelajikkeen”, Sartori painottaa. ”Sartori tarkoittaa räätäliä, se on hieman mitä teemme. Haluamme tehdä räätälöityjä viinejä, mutta emme ole hullu räätäli vaan traditionaalinen.”

ML 3 21 Viinintuottaja 001 Viinitalo välttää kellarissa ylilyöntejä, tavoitteena on elegantti tyyli.

Suosittu prosecco

Yksi Sartorin menestyneistä tuotteista on prosecco, jossa talo vaalii sen klassista tyyliä. Viini on puhdas, raikas ja lähestyttävä, minkä ansiosta se sopii moneen yhteyteen.

Sartori nostaa esiin myös proseccon sopivuuden kuohuviinidrinkkeihin. Aperol spritzin tapaiset sekoitukset ovat suosittuja jo nyt, mutta hän ennustaa, että viinipohjaiset cocktailit saattavat nousta maailmalla edelleen.

Proseccon uutuus on sen roseeversio, jonka ensimmäiset edustajat tulivat markkinoille viime vuoden lopulla. Se saa lisäsävyä punaisista Pinot Noir -rypäleistä, jotka antavat viiniin värin lisäksi myös esimerkiksi orvokin ja mausteisuuden sävyjä.

”Uskon roseeproseccon tuovan kuluttajille jotain kiinnostavaa ja erilaista. Se on hieno lisäys valikoimaan”, Sartori iloitsee. Ensimmäiset myyntiluvut lupaavat hyvää, ja roseeprosecco on nousemassa vahvasti suosioon roseeviinen noustessa myös muuten.


ML 3 21 Viinintuottaja 004

Tutustu tuotteisiin

Sartori Valpolicella Classico

Klassikkoesimerkki Valpolicellan alueen punaviinistä. Keskitäyteläinen, kypsän marjaisa ja ryhdikkään hapokas viini, jossa on lempeät tanniinit ja herkullinen jälkimaku. Yhdistele erilaisten pastojen, antipastojen ja pizzojen kanssa.

Sartori Amarone

Täyteläinen ja runsaan marjaisa viini. Amaroneviinin tapaan omaa runsaan aromimaailman ja tammisen pehmeän tyylin, tanniinit ovat kypsät ja viinissä on tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta ja syvyyttä. Sopii runsaille liharuoille ja riistalle.

Sartori Prosecco Erfo

Raikas ja hedelmäinen kuohuviini, jossa on Proseccolle tyypillisiä kivellisten hedelmien ja kukkien aromeja. Maku on kuiva, kukkea ja kivellisten hedelmien, kuten aprikoosin sävyttämä. Nautitaan hyvässä seurassa terassilla tai aperitiivina ennen ruokailua.

Sartori Erfo Prosecco Rosé

Roseeprosecco on vahva ehdokas kesäterassien uudeksi suosikiksi! Vaaleanpunainen elegantti väri. Tuoksussa kypsiä mehukkaita marjoja, kukkeita aromeja, sekä pehmeää persikkaisuutta. Maku keskitäyteläinen, elegantti. Mansikkaa, kypsiä vadelmia ja sitruksisuutta. Erinomainen seurustelujuoma kesäterasseille ja kevyiden ruokien kanssa.

ML 3 21 Viinintuottaja 003 Pietro Sartorin 1800-luvun lopulla hankkima Villa Maria on perheen päämaja.

Sartori di Verona

  • Viinintuottaja Venetossa Koillis-Italiassa, yksi alueen suurimmista.
  • Pietro Sartori aloitti perheen viininviljelyn vuonna 1898.
  • Aluksi tarkoituksena oli taata laatuviinin saatavuus hänen hotellilleen ja ravintolalleen Veronassa.
  • Nykyisin johdossa on Pietron pojanpojanpoika Andrea Sartori, jonka veli Luca vastaa viininviljelystä ja -valmistuksesta.
  • Erikoistunut Veronan ympäristön viineihin, kuten amaroneen, ripassoon, valpolicellaan, soaveen ja bardolinoon.
  • Myös muiden alueiden viinejä, muun muassa proseccoja.
  • Omistaa Mont’Albano-luomutilan.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä