Sartori

Sartori on yksi vahvimmista ja tunnetuimmista Pohjois-Italian viinibrändeistä. Casa Vinicola Sartorin perusti vuonna 1898 hotelliyrittäjä Pietro Sartori, joka halusi tarjota asiakkailleen entistä parempia viinejä Veneton alueelta. Sartori sijaitsee Negrarin kylässä, Valpolicella Classicon alueen sydämessä.

Pietron pojan, Regolo Sartorin, aikakaudella yrityksestä kasvoi yksi alueen suurimmista viinituottajista. Yritys on edelleen yksi merkittävimmistä italialaisista perheomisteisista viinituottajista. Nykyisin yritystä luotsaavat Sartorin veljekset Andrea, Luca ja Paolo. Veneton viinien lisäksi Sartori tuottaa viiniä myös Friulin, Sisilian ja Abbruzzon alueilta, omistamiltaan viinitarhoilta.

Historiallisen viinitilan kantavia teemoja ovat rakkaus Veronaan ja intohimo tasokkaaseen viinintuottamiseen, joiden tuloksena syntyy uusia tulkintoja niin klassisista veronalaisista viineistä kuin kekseliäitä yhdistelmiä perinteisistä rypälelajikkeista. Sartorin ja Kespron yhteistyö on jatkunut menestyksekkäästi jo yli 20 vuoden ajan. Sartori tarjoaa Veneton alueen viinien lisäksi kattavan valikoiman laatuviinejä myös muilta Italian viinialueilta. Sartori on erityisen tunnettu laadukkaista Ripassoistaan ja Amaroneistaan.