Rapujuhlat kuuluvat loppukesän tunnelmallisiin iltoihin

Tarjoa asiakkaillesi herkullinen rapujuhlamenu ravintolassa tai take away -annoksina.

Julkaistu

Heinäkuun 21. päivä alkanut ravustuskausi käynnisti lokakuuhun saakka kestävän rapujuhlasesongin. Saksiniekkoja nautitaan nyt lisukkeiden kera ilolla – usein perinteiden ja pitkän kaavan mukaan. Muista tarjota asiakkaillesi mahdollisuus tilata rapumenu tai rapuannokset myös mukaan. Vinkkejä tarjoiluun, sekä rapujen tilaustiedot löydät tekstistä alempaa!

Rapukauden ehdoton ykkönen on kotimainen täplärapu

Perinteikkäällä reseptillä valmistetussa rapuliemessä keitetyt täpläravut ovat vuodesta toiseen laatua arvostavan valinta. Rapuja ei ole pakastettu keittämisen jälkeen, joten ne ovat tuoreita ja heti käyttövalmiita! Täpläravun sakset ovat suuremmat, ja se on kooltaan isompi ja siksi lihaisampi muihin rapuihin verraten.

Kesprosta tilattavissa E.Erikssonin kotimaiset tuoreet täpläravut:

Rapuja on tilattavissa ravustuskauden käynnistyttyä pyyntivarauksella. Saatavuuden takaamiseksi suosittelemme ennakkotilausta erityisesti suurissa tilausmäärissä.

Ajantasainen kalavalikoiman voit tarkistaa tilauskanava Kespronetistä, Kespron asiakaspalvelusta tai omalta myyjältäsi.

Rapu- ja äyriäistarjonnassa raaka-aineiden tuoreus ja laatu ovat onnistumisen kannalta kriittisimpiä tekijöitä. Kalatukku Kespron valikoimaan voit luottaa: se on aina vastuullinen, runsas ja monipuolinen. Valikoimaa täydentävät lisäksi arvostetut Kalatukku E. Erikssonin tuotteet.

Ravut

Rapujen määrä ja hinnoittelu

Yhdestä ravusta tulee syötävää ravun koosta riippuen noin 10 grammaa. Riippuen menun rakenteesta, rapujen lukumäärä kullekin ruokalajille kannattaa arvioida erikseen.

Asiakasta voi suuntaa-antavasti suositella nauttimaan alkuruokana tarjottavia rapuja 5–8 kappaletta per ruokailija. Mikäli ravut tarjotaan pääruokana, suositeltu rapujen määrä on noin 10–15 kappaletta.

Yhdenkin seurueen keskuudessa optimaalinen annoskoko saattaa vaihdella. Kannattavaa on suunnitella ja hinnoitella tietty hinta rapumenulle, jonka osana (alku- tai pääruokana) tarjottavat ravut hinnoitellaan erikseen kappaleittain päivän hinnan mukaan.


rapumenu-kattaus

Tuoreimmat vinkit trendikkään rapumenun suunnitteluun

Rapujen kanssa tarjottavien ruokien suhteen perinteet ovat arvostettuja. Paahtoleipä, voi, kruunutilli ja tilli sekä sitruunat ovat useimmille tutuimmat rapujen kyytipojat – snapseja unohtamatta!

Vaikka perinteitä on hyvä kunnioittaa, pieni ja tyylikäs twisti voi nostattaa rapuelämyksen uudelle tasolle. Erilaiset dipit maistuvat rapujen rinnalla ja tuovat niiden vienot aromit hyvin esille. Tarjoile ravut piparjuuri-aiolin, sitruunavinegretin ja hienonnetun tillin kanssa. Tillipestokastike on trendikäs valinta perinteisten tillisilpun ja voin rinnalle.

Myös sitruksiset maut sopivat rapujen kaveriksi, joten sitruunankuorella ja -mehulla maustettu majoneesi on takuuvarma hitti. Tai lisää majoneesiin chilikastiketta ja limeä – tulinen dippi tuo sopivasti potkua rapuannokseen. Rapuannoksen voit tarjota myös vaikka hapokkaana cevichenä limen, chilin ja melonin kanssa. Tai miltä kuulostaisi ravuilla täytetty taco meksikolaisittain?

Vaikka perinteitä on hyvä kunnioittaa, pieni ja tyylikäs twisti voi nostattaa rapuelämyksen uudelle tasolle.


Rapuannos Sesongissa korostuvat täplä- ja jokirapujen ohella myös kasvatetut, vastuulliset jättikatkaravut (Paneaus vannamei). Niitä suosittelemme nostamaan listalle oman liikeidean mukaisesti esimerkiksi aasialaistyyppisiin annoksiin.

Mikäli tarjoat ravut alkuruokana, saa pääruoka olla ruokaisa. Suosi laadukasta lihaa tai kalaa, jonka kanssa maistuvat kesäsesongin kasviksista valmistetut lisukkeet.

Jos ravut on tarkoitus nauttia pääruoaksi, alkuruoka saa olla tavallista tuhdimpi. Kokeile vaikka perinteistä juustopiirakkaa tai täyteläistä kantarellirisottoa. Jälkiruokana toimii raikas syksyinen lakkakakku, joka päättää ateriakokonaisuuden upeasti.

viini

Viiniasiantuntijan juomasuositukset raputarjontaan

Kesäinen rapumenu pitää raikkaista, hapokkaista ja kylmistä juomista. Rapujen suolaisuutta, täyteläisyyttä ja makeutta tukevat erityisesti runsashappoiset ja aromikkaat valkoviinit ja kuohuviinit. Rapujen oheen juomaksi sopivat oluista vaaleat lagerit tai vehnäoluet sekä alkoholiton olut.

Loistavia viinivalintoja ovat ainakin luonteikkaat Riesling- ja Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistetut valkoviinit.

Rapumenun aperitiiviksi sopii hyvälaatuinen cava tai laadukas samppanja. Vaihtoehtona voit tarjota myös oranssinpunaiseen teemasävyyn sopivaa drinkkiä kuten Aperol Spritziä.

Snapsit ja snapsilaulut kuuluvat olennaisesti rapuperinteisiin, ja usein snapseja nautitaankin pitkin ruokailua. Jääkylmänä tarjoiltu korkealaatuinen vodka tai pohjoisilla mauilla maustettu akvaviitti ovat oikeita valintoja ryhdittämään kesäistä rapuillallista. Snapseja nauttiessa on hyvä muistaa pitää pöydässä myös vesikannuja, joissa veden tai kivennäisveden voi maustaa vaikkapa sitruunalla, limellä, kurkulla tai yrteillä.

Viinisuositukset juomatilauslistalle:

Kysy lisää vaihtoehtoja ja laajempi valikoima omalta myyjältäsi tai Kespron asiakaspalveluasta!

Alkoholittomat viinit ja oluet ovat enenevissä määrin kysytympiä.


Rapuillallisen valkoviini

Mitä olisi rapujuhlat ilman asianmukaista somistusta?

Muista siis hankkia myös rapukuosilla ja teeman mukaisella punasävyllä koristellut somisteet!

Tilauslistalle:


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä