Riista maistuu ravintolassa

Riistaliha on trendilihaa, jonka suosio kasvaa tasaisesti. Riista-annokset houkuttelevat ravintola-asiakasta, sillä riistaa enää harva osaa valmistaa kotona. Riistaliha maistuu myös vain vapaana kasvanutta lihaa syöville.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Miksi riistaa ruokalistalle?

1. Vaihtelua ja kiinnostavuutta

Eri riistalajien maku ja valmistustavat tuovat vaihtelua ja kiinnostavuutta ravintolan ruokalistalle. Riistaeläin hyödynnetään mahdollisimman tarkasti, sillä raaka-aine on arvokasta ja vähempiarvoisinakin pidetyistä ruhonosista saa laadukasta ruokaa.

2. Maukasta ja rasvatonta lihaa arvostetaan

Riistaliha on maukasta ja luontaisesti yleensä lähes rasvatonta. Riistalihassa on myös hyvä rasvahappokoostumus. Eikä riistaeläintä ole lääkitty antibiooteilla.

3. Tue suomalaista

Riistaa suosimalla tuetaan kotimaista luonnonvara- ja maataloutta. Ilman riistalihan kysyntää ei ole sen tarjontaa. Riistaa tuodaan myös ulkomailta.

menu-lehti 4-2022 maisema 0644

Riista ravintoloissa

Ravintoloihin tarkastamatonta hirvieläinten, jäniksen, kanin tai lintujen lihaa saa myydä rekisteröidystä elintarvikehuoneistosta kokonaisena tai leikattuna, mutta sitä ei saa toimittaa valmistettuna minkäänlaisiksi tuotteiksi kuten jauhelihaksi, makkaroiksi, palvilihaksi tai säilykkeiksi.

Mikäli ravintola hankkii luonnonvaraista riistaa, etenkin hirvieläimiä, kokonaisina ruhoina tulee vastaanottavalla elintarvikehuoneistolla olla toimintaan riittävät tilat. Lihan mukana myyjän tulee toimittaa asiakirja, jossa on seuraavat tiedot: riistaeläinlaji(t), lihan määrä, pyynti-, jäädytys- tai pakastusajankohta (päivämäärä ja aika), pyyntipaikkakunta, toimituspäivämäärä, lähettäjän ja vastaanottajan nimi sekä yhteystiedot. Lisäksi asiakirjassa tulee mainita, että liha on tarkastamatonta. Tuoreen sekä jäädytetyn tai pakastetun lihan asiakirjat eroavat jonkin verran toisistaan.

Myös Suomessa metsästetyn pienriistan myynti on lainsäädännöllä rajoitettua. Ravintolat voivat ostaa esimerkiksi jänistä, riekkoa, peltopyytä, fasaania, kyyhkyä ja sinisorsaa suoraan metsästäjiltä, mutta kanadanhanhen, metsähanhen, heinätavin, allin, telkän, tukkakoskelon, isokoskelon, pyyn, teeren ja metson kauppa on kiellettyä.

ML-4-22-inspiraatio pyyspecial 0152 Rapea pyynkoipi ja vihreä lehtikaali-riistaliemi täydentävät toisiaan. Pentikin lautaset saatavilla Astiatukku Kesprosta.

  • Syksyn kasviksia ja maahumaladressing
  • Roseeksi paistettua naudan ulkofileetä, paistettuja tatteja ja suppilovahveroita, käpykastiketta, hillottua puolukkaa ja suolaheinää
  • Omenapiirakkaa ja mäntyvaniljajäätelöä

Juomasuositus

Domaine Roux Bourgogne Pinot Noir “La Moutonniére”, Burgundy, Ranska, 16,90 plo

Burgundilainen pinot noir on klassikkoyhdistelmä riistalintujen kanssa. Maanläheinen, elegantti ja matalatanniininen viini on omiaan yhdistettäessä vaaleaa lihaa ja sesongin makuja.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä