Lihavinkki: Vähemmän mutta laadukkaampaa lihaa grilliin Reinin Lihalta

Kesäsesongin aikana grillimestari on ravintolan suosituin hahmo. Reinin Lihan lihamestarit kertovat parhaat liharatkaisut grilliin ja jakavat klassisen lihasanaston, jonka avulla valmistat eri ruhon osat aina parhaalla tavalla!

Julkaistu

Teksti

Reinin Liha

Kuvat

Reinin Liha

Vastuullisuuteen kuuluu alkuperän, jäljitettävyyden ja eettisyyden ohella myös lihansyönnin vähentäminen. Reinin Lihan filosofiassa se tarkoittaa vähemmän mutta laadukkaampaa lihaa. Kun kesä herättää meissä kaikissa grillimestarin, on hyvä varmistaa, että osaa valmistaa lihan oikein.

Kesällä grillataan

Karitsa, possu ja burgerit ovat jatkuvasti suosiotaan kasvattavia grilliherkkuja. Nauta on aina grillin kuningas ja tämä Reinin pieni lihasanasto auttaa erottamaan erilaiset naudan osat toisistaan. Uutuutena esittelemme todelliset cowboy-pihvit, joita saa nyt myös Reinin kautta.

T-luulliset naudan pihvit, T-Bone ja Porterhouse, sisältävät leikkaustavasta riippuen luussa kiinni olevaa sisä- tai ulkofileetä. Tuotteet ovat pakasteita, joten käyttöön voi ottaa kulloinkin tarvitsemansa määrän ja hävikki vähenee. Muista kuitenkin oikeanlainen sulatus ja paistolämpötila! Ainoa oikea valmistustapa näille on grillaus, ja mausteeksi riittävät suola ja pippuri.

reinin liha possun niska raaka 1500x1000

Pieni lihasanasto

Mikä on Bavette? Tai miten Picanha kannattaa valmistaa? Klassinen lihasanasto auttaa valitsemaan parhaat ruhon osat Entrecôtesta Tomahawkiin, sekä valitulle lihalle oikeanlaisen valmistustekniikan. Muista varmistaa erikoisleikkuiden saatavuus aina ennakkoon!


Pihvimittari

Milloin pihvi on vielä raaka ja missä menee well donen raja? Tässä muistilista kypsyysasteisiin:

  • Rare eli raaka (48–51 astetta)
  • Medium – (52–54 astetta)
  • Medium (55–58 astetta)
  • Medium + (59–63 astetta)
  • Kypsä eli well done (64–70 astetta)

Reinin Liha tuotantokuva leikkaajat

Reinin Liha

Reinin Liha on pieni liha-alan artesaaniyritys, jonka toiminnassa painottuvat korkea laatu, käsityö, ruhon monipuolinen hyödyntäminen ja tuotteiden jäljitettävyys. Reinin Liha tunnetaan erityisesti suomalaisen karitsan markkinajohtajana, mutta Reinin kautta saa yksinmyyntituotteena Kaartilan tilan mallaspossutuotteita, muita porsas- ja nautatuotteita sekä riistaa.

Karitsat ja mallaspossut saapuvat tuotantoon kokonaisina ruhoina. Tuotannossa lihanleikkaajina työskentelevät vain todelliset liha-alan ammattilaiset, artesaanit. Huolimatta siitä, että HoReCa-sektorin Reiniltä tilaamat tuotteet ovat usein lihan arvo-osia, hyödyntävät taitavat lihanleikkaajat aina koko ruhon: mitään ei heitetä hukkaan ja kaikki osat käytetään.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä