Sesongissa nyt: kurpitsat!

Poimi tästä parhaat ideat ja vinkit syksyn suosikkikasviksen käyttöön!

Julkaistu

Teksti

Kespro

Sävyltään syksyyn täydellisen sopivat, maultaan ihanan täyteläiset ja lempeän makeat kurpitsat ovat ansainneet paikkansa syksyn suosikkikasvisten listalla.

Kurpitsalajikkeita on useita ja niiden monikäyttöisyys on omalla tasollaan. Valitse suosikkisi ja paahda, soseuta, raasta, pikkelöi tai savusta. Kokeile salaateissa, keitoissa, pääruoaksi täytettynä (joko kasviksilla tai lihalla tarjonnasta riippuen) tai lisää leivonnaisiin. Kaikki käy, kunhan vain käytät kurpitsoja juuri nyt mahdollisimman monipuolisesti!

myskikurpitsa-lokakuu2019

Kurpitsan maku ja ihanat makuparit

Kurpitsan maku on lajikkeesta riippumatta kiehtova: samaan aikaan pehmeän vivahteikas, lempeän makea ja hennon pähkinäinen. Makua on helppo korostaa esimerkiksi vaahterasiirapilla ja samettisen täyteläisillä mausteilla. Tulinen tai hapan tuovat herkullista särmää kokonaisuuteen.

Kokeile kurpitsaruokien maustamisessa mustapippurin ja suolan ohella chiliä, kanelia, kurkumaa, muskottipähkinää ja kardemummaa. Mausteseoksista ja -tahnoista kurpitsan kanssa sopivat ainakin harissa ja Ras el Hanout. Sitruuna tuo makuun raikkautta, yrtit kuten salvia, minttu, basilika ja timjami kivaa twistiä. Myös särmikkään makuiset juustot sekä kookosmaito toimivat mahtavasti!

kurpitsa-vihannestukku-kespro

Uutta syksyn ruokalistalle

Kurpitsat sopivat erinomaisesti mausteisiin kasvismuhennoksiin, keittoihin ja kastikkeisiin, jotka maistuvat syyssäillä taatusti. Tarjoa kurpitsaa myös lisukkeena: kurpitsasosetta tai -pyrettä perunasoseen sijaan, uunipaahdettuna tai miksei vaikka fritattuna.

Kurpitsoilla virität helposti ruokalistan suosikit kuten pastat, risotot ja salaatit sesonkiin sopiviksi!

Lähi-idän tyyliin maustettuna, rucolaan ja fetamuruun yhdistettynä, paahdetuista kurpitsapaloista valmistuu sesongin himotuin lisuke tai komponentti salaatti- tai delipöytään. Mikäli haluat, lisää granaattiomenansiemeniä ja minttua ihastuttavan kokonaisuuden viimeistelemiseksi.

Käytä kurpitsaa rohkeasti myös leivonnassa ja jälkiruokatarjonnassa! Upota kypsennetyä ja soseutettua kurpitsaa sämpylä- ja kakkutaikinaan tai lisää suolaisiin leivonnaisiin. Kokeile maustaa kurpitsasose vaahrerasiirapilla, kanelilla ja kardemummalla ja kääntele vaniljalla maustettuun mascarponevaahtoon.

kurpitsaleipä-lokakuu2019

HÄVIKKIVINKKI!

Muista hyödyntää myös vielä käyttökelpoiset tarjonnasta ylijääneet kurpitsat! Ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi kasvissosekeittoon tai itse tehnyn hummuksen sekaan!

Lisää tilauslistalle:

  • Myskikurpitsa Suomi 1lk SAP: 21725841
  • Oranssi säilöntäkurpitsa SAP: 21715317
  • Spagettikurpitsa Suomi SAP: 21715318
  • Butternut myskikurpitsa PT/ES 1lk SAP: 21337235
  • Hokkaido kurpitsa 10-14 kpl Suomi SAP: 21713156
  • Myskikurpitsa luomu PT/ES SAP: 21572676

Muista myös näyttävä koristekurpitsa tuomaan tunnelmaa ravintolaan!

  • Halloween-kurpitsa koriste 1,3kg SAP: 21481855 (Tilattavissa 19.10.2020 alkaen.)

sesonkikasvikset-kurpitsa-vihannestukkukespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä