Suomen 50 parasta ravintolaa 2018 valittu

Parhaat maut, kasvisruoka, bistrot, yksilöllisyys ja tuoreet ideat olivat valtteja Suomen Paras Ravintola 2018 -julkistuksessa.

Julkaistu

Suomalainen ravintolaelämä elää ja voi hyvin. Sitä todistaa Suomen 50 parhaan ravintolan listaus, jossa alan ammattilaiset valitsivat keskuudestaan parhaat, suosituimmat ja houkuttelevimmat ravintolat. 50:stä palkitusta lähes puolet oli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta, etenkin Turku, Porvoo ja Tampere loistivat tarjonnallaan. Parhaiden listalla oli ravintoloita myös Rovaniemeltä, Oulusta, Kuopiosta, Joensuusta, Mikkelistä ja Lohjalta.

Grön voittajaksi

Selkeäksi voittajaksi äänestäjät valitsivat helsinkiläisen Grönin, jonka ruokatarjontaa luonnehdittiin muun muassa pohjoisten makujen sivistyneen villiksi.

– Grön on tehnyt kasvisruoasta vetonaulan olematta silti kasvisravintola, äänestyksen järjestäneen Viisi Tähteä -median päätoimittaja Eeropekka Rislakki luki äänestäjien kommenteista. Kunniakirjan vastaanottanut Grönin keittiöpäällikkö Toni Kristian totesi palkitsemisen olevan suuri kunnia.

– Ihan himmeetä! Kun itse oltiin Perhossa 2000-luvun alussa, listaa seurattiin mielenkiinnolla, ja nyt ollaan itse listan ykkösenä. Matka on ollut mieletön. Kaikki lähtee tosi kovasta tekemisestä – tehdään sitä mitä halutaan tehdä. Kaikki on mennyt nappiin. Tästä vaan parannetaan, joka päivä vähän enemmän.

Grön palkittiin myös Paras Ruoka -erikoismaininnalla.

Paras Tulokas

Kespro palkitsi Paras Tulokas -sarjan voittajana upeasti 12. sijalle kirineen viime kesänä avanneen ravintola Chapterin. Helsingin Torikortteleiden sisäpihan Chapter on pieni ja tyylikäs mutta rento pistäytymispaikka, jossa ruokaa tehdään intohimolla ja sydämellä. Sesongit ja vastuullisuus ovat upeiden makujen ja rennon tunnelman lisäksi Chapterin toiminnan peruspilareita.

M118 Paras tulokas

”Kaikki on mietitty huolellisesti” oli yksi palkintokriteereistä. Paras tulokas -kunniapalkinnon myöntänyt Kespron Osmo Pyhtinen totesi palkintopuheessaan Romany ja Juho Ekegrenin Chapterin ajatusmaailman olevan samansuuntainen Kespron toimintaa ohjaavien suuntaviivojen kanssa.

– Olette tuoneet alalle uusia elämyksiä ja vastuullisuutta, mikä on lähellä meidän missiotamme tehdä yhdessä ulkona syömisestä elämyksellisempää, vastuullisempaa ja suositumpaa.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestys järjestettiin ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen. Mukana oli kaikkiaan 200 ravintolaa. Listan ja äänestyksen toteutti Viisi Tähteä -media yhdessä Food Camp Finlandin ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2018

 1. Grön, Helsinki (Paras Ruoka -voittaja)
 2. Olo, Helsinki
 3. BasBas, Helsinki (Paras Tunnelma ja Paras Palvelu -kategorioiden voittaja)
 4. Finnjävel, Helsinki
 5. Vinkkeli, Helsinki
 6. Kaskis, Turku
 7. Ask, Helsinki
 8. Demo, Helsinki
 9. Savoy, Helsinki
 10. Ora, Helsinki
 11. Palace, Helsinki
 12. Chapter, Helsinki (Paras Tulokas -voittaja)
 13. Lyon, Helsinki
 14. C, Tampere
 15. Mami, Turku
 16. Juuri, Helsinki (Paras Työnantaja -voittaja)
 17. Ravinteli Bertha, Tampere
 18. EMO, Helsinki
 19. Ravinteli Huber, Tampere
 20. Shelter, Helsinki
 21. Bistro O mat, Kirkkonummi
 22. Mikko Utter, Lohja
 23. Bistro Sinne, Porvoo
 24. Nokka, Helsinki
 25. SicaPelle Wining & Dining, Porvoo
 26. Fabrik, Helsinki
 27. Tintå, Turku
 28. Muru, Helsinki (Paras Viinilista -voittaja)
 29. Ostroferia, Oulu
 30. Kuurna, Helsinki
 31. Meat District, Porvoo
 32. Aito, Helsinki
 33. Kakolanruusu, Turku
 34. Spis, Helsinki
 35. Sky Ounasvaara, Rovaniemi
 36. Wino, Helsinki
 37. Ludu, Turku
 38. Linnankrouvi, Mustion Linna
 39. Tertin Kartano, Mikkeli
 40. Kuori, Turku
 41. BasBas & Staff Wine Bar, Helsinki
 42. Werner, Helsinki
 43. Roux, Lahti
 44. 4 Vuodenaikaa, Tampere
 45. Storage, Turku
 46. Hugo, Oulu
 47. Gastro Cafe Kallio, Helsinki
 48. Gastropub Tuulensuu, Tampere (Paras Olutlista -voittaja)
 49. Yes Yes Yes, Helsinki
 50. Local Bistro, Joensuu

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä