Taste & Inspirations 2020: Kasvisruoka kiinnostaa

Taste & Inspirations 2020 -kiertueen ensimmäisiin tapahtumiin Helsingissä ja Vaasassa ehti osallistumaan runsas neljäsataa foodservice-alan ammattilaista, jotka tulivat hakemaan inspiraatioita ja ratkaisuja sekä tutustumaan uusiin makukomboihin.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja ja Jussi Mustikkama

Kuvat

Ville Rinne ja Jussi Mustikkamaa

Taste & Inspirations 2020 -kiertueen ensimmäiset tapahtumat ehdittiin järjestää maaliskuun alussa Helsingissä K-Kampuksella ja Vaasassa Scandic Waskiassa ennen koronarajoitusten aiheuttamaa keskeytystä. Tapahtumiin osallistui runsas neljäsataa foodservice-alan ammattilaista, jotka tulivat hakemaan inspiraatioita ja ratkaisuja sekä tutustumaan uusiin makukomboihin.

Kasviproteiineja urheilijoille

Kisakallion Marika Hietamäki Anna Karell ja Kirsi Jacklin Marika Hietamäki (vas.) Anna Karell ja Kirsi Jacklin ovat vasta kierroksensa alussa K-Kampuksella. Lautaselle on päässyt Kespron oman Foodsteri-pisteen kasvishampurilainen. Hampurilaisen välissä oleva Menu Mustapapumerileväburgerpihvi kerää naisilta kehuja.

”Pihvissä on hyvä suutuntuma ja rakenne. Tämä saattaisi päästä listalle.”

Erikoisruokavaliot haastavat myös Kisakallion Syke -ravintolan ammattilaiset. Karell, Hietamäki ja Jacklin kaipaavat uusia ratkaisuja etenkin kasvissyöjille ja vegaaneille.

”Meidän haasteemme on urheilevat kasvisyöjät. Ruoissa pitää olla proteiinit kohdillaan.”

Pihvejä kasvissyöjille

Kespron Niina Lindman esitteli Marella Närkille kevään astiauutuuksia Marella Närkki on tullut Helsinkiin hakemaan uusia ideoita ja inspiraatioita kesäkauteen. Närkki pyörittää pihviravintolaa, mutta haussa on Rafael’s Steakhousen listalle uusia kasvisruokavaihtoja.

”Haluamme palvella kaikkia. Pihvinystävän seurueessa voi olla joku vegaani tai kasvisyöjä. Hyvillä kasvisruokavaihtoehdoilla varmistamme, että seurue valitsee meidän ravintolamme.”

Astioiden uusiminenkin on ajankohtaista.

”Pyöritämme myös cateringia, ja catering-astiat täytyisi uusia. Astiat ovat puoli ruokaa. Astiat ovat tärkeitä myös siksi, että asiakkaat kuvaavat ja postaavat annoskuviaan.”

Kespron Niina Lindman esitteli Närkille kevään astiauutuuksia.

Erikoisruokavaliot lisääntyvät

Eckerö Linen Tuomas Sillanpää ja Kai Honkamäki Eckerö Linen Tuomas Sillanpää ja Kai Honkamäki ratkovat työssään seisovan pöydän ruokahaasteita. Satokausiajattelu on sisäänrakennettu menusuunnitteluun, joten sesongin mukaan mennään. Erikoisruokavaliot näkyvät myös laivojen buffeteissa lisääntyvissä määrin.

”Ruokalistojen suunnittelua helpottaa, että monet buffet-tuotteet ovat jo lähtökohtaisesti maidottomia, gluteenittomia tai vegaanisia,” Kai Honkamäki toteaa K-Kampuksella.

Erityisiä tarpeita ratkotaan myös tapauskohtaisesti.

”Tarvittaessa räätälöimme asiakkaalle hänen tarvitsemansa ja haluamansa ruoan, jos hän ei buffetpöydästä löydä itselleen sopivia vaihtoehtoja,” Tuomas Sillanpää sanoo.

Vitriiniin esillepantavaa

Juustoportti Oy:n palveluliiketoiminnan johtaja Seppo Kuusisaari ja palvelupäällikkö Marika Suokko Juustoportti Oy:n palveluliiketoiminnan johtaja Seppo Kuusisaari ja palvelupäällikkö Marika Suokko maistelivat Vaasassa Salicon take away -tuotteita. Tavoitteena on löytää uusia esillepantavia myyntituotteita liikenneasemien myyntivitriineihin.

”Teeman mukaisesti etsimme uusia juttuja ja ideoita valikoimiimme”, Kuusisaari sanoo.

Waskian tapahtumassa oli liikkeellä paljon Kuusisaaren tuttuja liikekumppaneita ja tavarantoimittajia.

”Samalla täällä tapaa myös heitä ja tulee käytyä heidän tuotevalikoimaansa läpi, aina täältä jotain mukaan tarttuu.”

Bisnesideoita

Yrittäjäpariskunta Juho ja Siru Jokinen, taustalla Kespron Vesa Kaukjärvi Yrittäjäpariskunta Juho ja Siru Jokinen saapuivat Vaasan tapahtumaan hotelli Polaris Oy:stä valtatie kahdeksan varrelta Pedersörestä.

”Odotan tältä illalta jotain uusia tuulia”, Siru Jokinen sanoo.

Juho Jokinen etsii tapahtumasta ruokapuolen valikoimaa tulevalle kesäsesongille.

”Se on hyvä, jos täältä löytyy yksi asia, jolla tehdään rahaa, se on jo oikeasti hyvä juttu.”

Jokiset maistelivat omaan viiniharrastukseensa liittyen Kespron Vesa Kaukjärven tarjoamaa italialaista viiniä, jonka pehmeyttä maistelijat kovasti kehuivat.

Marika Suokon mielestä maistelua ja inspiraatiota on hyvä hakea tapahtumista, jotta pysytään ajan hermolla.

”Ideoita, uusia tuotteita, tapaamisia, asioiden soveltamista meidän omaksi jutuksi”, Suokko luettelee.

Huvipuistoon makuja

Powerpark huvipuiston keittiöpäällikkö Janne Lampi Powerpark huvipuiston keittiöpäällikkö Janne Lampi löysi Vaasan tapahtumasta maistuvan idean maustetun bataattiristikon ja makean lisukkeen yhdistämisestä. Lamb Westonin maustetun suolaisen bataatin, makean suklaakastikkeen ja vaahtokarkin makusinfonia vei kielen mennessään.

”Se oli sellainen jälkiruokanäkemys, jota ei ollut ennen tullut mieleen. ”

Henkilöstöravintolan asialla

Kauhavalaisen MSK Groupin tiloissa toimivan henkilöstöravintolan Satu Kannusmäki ja Arja Vierikko Kauhavalaisen MSK Groupin tiloissa toimivan henkilöstöravintolan Satu Kannusmäki ja Arja Vierikko odottivat Vaasan illalta uutuuksia, joita voisi viedä henkilöstöravintolan miesvoittoiselle asiakaskunnalle.

”Onneksi täällä on burgereita”, Vierikko naurahtaa.

Vaikka liha onkin suosittua henkilöstöravintolan kävijöiden keskuudessa, Vierikko ilahtui testaamansa mustapapuhampurilaispihvin hyvästä mausta.

”Se oli itselleni yllätys, mutta en tiedä mitä miehet sanoisivat.”

”Snellman Pron kuoreton nakki oli suosikkini”, Kannusmäki puolestaan sanoo.

Ravintolan ehdoton hittiruoka on perinteisesti makkara ja perunamuusi.

Kespron Foodsteri-osastolla Maarit Mäkelä ja Laura Kivi maistattivat uusia burgerpihvejä. Kespron Foodsteri-osastolla Maarit Mäkelä ja Laura Kivi maistattivat uusia burgerpihvejä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä