Tavoitteellista vastuullisuustyötä ravintola-alalla

Kespron blogissa Marju Vroman: ”Kuluttajat tekevät entistä tietoisempia valintoja ja alan toimijoilta odotetaan vastuullista toimintaa, sen linjaamista ja siitä kertomista. Mutta mistä lähteä liikkeelle omassa vastuullisuustyössä?”

Julkaistu

Teksti

Marju Vroman

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

Vastuullisuus ravintola-alalla tarkoittaa sitä, että toiminta on sekä ekologisesti, sosiaalisesti että taloudellisesti kestävää. Käytännössä kyse on toiminnan resurssitehokkuuden jatkuvasta parantamisesta sekä toiminnan negatiivisten ympäristövaikutusten minimoinnista. Myös henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen on mitä suurimmassa määrin vastuullisuutta.

Kuluttajat tekevät entistä tietoisempia valintoja ja alan toimijoilta odotetaan vastuullista toimintaa, sen linjaamista ja siitä kertomista. Mutta mistä lähteä liikkeelle omassa vastuullisuustyössä?

Vinkit vastuullisuustyön käynnistämiseen

Näitä avainkysymyksiä yhdessä työntekijöiden kanssa pohtimalla pääsette liikkeelle. Kun työntekijät pääsevät osallistumaan, vastuullisesta toiminnasta tulee luontevasti osa päivittäistä tekemistä ja siihen osataan kiinnittää huomiota aiempaa paremmin.

  • Mitä asioita olemme jo tehneet hyvin ja mitä onnistumisia takataskusta jo löytyy?
  • Mitä kysymyksiä ja toiveita saatte asiakkailta tai henkilökunnalta säännöllisesti? Mitä niiden eteen olisi tehtävissä?
  • Onko teillä hävikki hallinnassa vai voisiko siinä vielä petrata?
  • Voiko henkilöstömme hyvin vai voisiko heidän hyvinvointiaan entisestään parantaa?
  • Minkälaiset tuotteet ja prosessit teillä on ruoan ulosmyyntiin?

Työn pohjaksi voitte myös kysyä asiakkaiden tai kumppanien odotuksista toimintanne vastuullisuudelle sekä benchmarkata oman alan johtavien yritysten vastuullisuustekemistä. Suomessa sparrausta ja innostusta saa myös osallistumalla FIBS yritysvastuuverkostoon.

Asettakaa seuraavaksi muutamia tavoitteita, mitä lähdette parantamaan. Mittaamalla saatte tuloksia ja konkretiaa vastuullisuustyöhönne. On tärkeää valita tavoitteet niin, että ne ovat realistisia mutta riittävän vaikuttavia. Jotta vastuullisuustavoitteilla saavutetaan aitoa parantamista, niiden toteuttamisen kuuluukin luoda ainakin ajoittaista epämukavuuden tunnetta. Hyvän eteen kannattaa ponnistella – ja ponnisteluista myös kertoa! Keskeneräistäkin asioista on täysin hyväksyttävää kertoa, kaiken ei tarvitse olla valmista. Maailma muuttuu nopeasti, ja maali siirtyy kauemmaksi!

Me Fredmanilla olemme kevään ajan keskustelleet mitä vastuullisuus meille tarkoittaa ja mihin toiminnallamme voimme vaikuttaa. On tehnyt hyvää pysähtyä ja huomata, että paljon asioita vastuullisuuden eteen on tehty. Samalla olemme määritelleet muutaman pääteeman ja niihin sopivat tavoitteet. Suunnitelmissamme on kertoa näistä tarkemmin kevään edetessä ensimmäisen vastuullisuuskatsauksen yhteydessä. Siitä se työ sitten alkaakin!

Tervetuloa mukaan tekemään ravintola-alasta kestävämpää!

Marju Vroman 150x150 toinen

Marju Vroman
Vastuullisuus- ja laatujohtaja
Fredman Group

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä