Terassikausi on avattu

Kesäterassit täyttyvät taas tulevana kesäkautena. Kansainvälisesti terasseilla panostetaan elämyksiin, klassisuuteen ja luonnonmukaisuuteen.

Julkaistu

Teksti

Eeva Ylitalo

Kuvat

iStock ja valmistajat

Panimoiden omat terassit ovat nyt trendikkäitä. Yhdysvalloissa esimerkiksi New Yorkin Uticassa toimivan panimo Matt Brewing Companyn omalla biergartenilla panostetaan elämyksellisyyteen ja asiakaskokemukseen. Terassilla tarjoillaan erikoisoluita ja järjestetään konsertteja. Suomessa esimerkiksi Laitilan Wirvoitusjuomatehdas avaa oman Kukko-terassiravintolansa kesäkuussa tehtaan ja panimoravintolan läheisyyteen. Terassille suunnitellaan myös livemusiikkia ja muuta viihdettä.

Lisää tilaa terasseille

Yhä useampi haluaa ruokailla ulkona, ja siksi ravintolat panostavat ja laajentavat terassejaan. Terassikausi on myös aiempaa pidempi lämmittimien, valaistuksen ja aurinkovarjojen ansiosta. Esimerkiksi erilaiset telttaratkaisut tekevät ruokailukokemuksesta asiakkaan kannalta miellyttävän myös huonommalla säällä.

Hakaniemen uusittuun kauppahalliin Helsingissä tulee myös kesäterassi, jossa on 100 asiakaspaikkaa. Terassiravintolaa luotsaa ravintoloitsija Pia Olanterä. Hagikseksi nimetyn ravintolan on tarkoitus aueta toukokuun aikana.

Luonto tulee terassille

Terassien sisustustrendejä ovat ekologisuus ja paluu luontoon. Euroopan trendikaupunkien terasseilla näkyy jo biofiilinen suunnittelu, jossa tiloihin pyritään luomaan mahdollisimman luonnonmukainen ympäristö. Kaikessa toiminnassa huomioidaan vastuullisuus ympäristöä kohtaan. Sisustuksessa hyödynnetään runsaasti luonnonmateriaaleja sekä kasveja. Ne voivat olla mehikasveja ruukuissa, koreissa roikkuvia viherkasveja tai kokonaisia viherseiniä tai -kattoja. Asiakkaat haluavat ruokailla luonnon ympäröimänä. Usein myös ruoka valmistetaan ulkotiloissa, esimerkiksi grillissä tai savustimessa.

Urheilulliseen vapaa-aikaan

Tukholmalaisen Naboterassenin yhteydessä on esimerkiksi padel-kenttiä, ulkokuntosaleja ja juoksurata. Toisella puolella on lounge-terassi ja ulkobaari, joista on näkymät Tukholman maamerkkeihin. Kattoterassit ovat aina olleet suosittuja suurkaupungeissa, mutta hyvistä näkymistä voi nauttia missä vain.

Kaikki vanha on uutta taas

Juomatrendeissä perinteiset klassikot, kuten esimerkiksi negroni, keksitään taas uudelleen. Myös erilaiset rommipohjaiset juomat maistuvat kesäterassilla. Viime vuonna terassihitiksi noussut limoncello spritz maistuu varmasti edelleen, mutta se voi saada kilpailijakseen uusia versioita esimerkiksi raparperistä. Toisaalta alkoholittomat mocktailit ovat yhä suositumpia. Maistuisiko terassilla vaikkapa alkoholiton michelagua, jossa lagerolut korvataan vedellä, hedelmillä, ja sokerilla? Juoma maustetaan suolalla, chilillä ja maustekastikkeilla.

Lähteet: daily.sevenfifty.com, food52.com, Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä