Vaihtele pääraaka-ainetta, pidä kesäinen lisäke

Yksi seurueesta ei syö punaista lihaa, toinen on kala-allerginen ja kolmas vege. Keittiön kannalta kustannustehokas ratkaisu on houkutteleva, kesäinen lisäke, joka muuntuu erilaisiksi annoksiksi vain pääraaka-ainetta vaihtamalla.

Julkaistu

Muunneltavat annokset helpottavat keittiön toimintaa kiireisenä kesäsesonkina, sillä ne ovat kätevästi muokattavissa erilaisia ruokavalioita noudattaville.

Ydinajatus on se, että sama kekseliäs ja laadukas lisäke voidaan tarjota niin lihan, kanan, kalan kuin kasviproteiinin kanssa.

Kevään edetessä ja kesän kypsyessä kasvisten sesonkeja kannattaa hyödyntää monipuolisesti. Silloin kesä maistuu myös lautasella.

menu-lehti 2-2022 casual dining 3xproteiini 0026 zoom

Lisäke uuden sadon kasviksista

Uudet perunat ovat varma kesän merkki. Kuvassa krossatut varhaisperunat, hollandaisekastike ja kesäkasvikset ovat saaneet eri lautasille pareikseen grillattua naudan flank steakia, broilerin rintafileetä sekä paistettuja ahvenia. Tofuschnitzel on vaihtoehto kasvissyöjälle.

Resepti: Krossatut uudet perunat

Murskaa kiinteälajikkeiset, keitetyt varhaisperunat. Mausta ruskistetulla voilla ja suolalla. Pyöräytä nopeasti perunamurske kattilassa, lisää pippuria ja halutessasi yrttisilppua, raastettua sitruunankuorta sekä -mehua. Tarkista maku ja tarjoa.

Vinkki!

Krossattujen uusien perunoiden salaisuus on murskaamisessa ja ruskistetussa voissa.

MN0222 Tofulla vaihtelua 001

Resepti: Tofuschnitzel

Leikkaa tofu noin sentin siivuiksi ja valuta painon alla reikäpakkiin. Mausta savupaprikalla, suolalla ja pippurilla. Tee Menu Kikhernejauhoista ja vedestä panerointitaikina. Pyörittele tofut vehnäjauhossa, kikhernetaikinassa ja pankojauhoissa. Paista rapeaksi kuumassa öljyssä, suolaa ja pippuroi. Tarjoa vegaanisen majoneesin, grillatun sitruunan ja Menu Ranskanperunoiden kanssa.

Ostoslistalle:

Juomasuositukset

Famiglia Bianchi Malbec, Argentiina, 20327293, 11,70 plo

Viini on saanut kypsyä tammitynnyreissä 8 kuukautta, saaden syvyyttä ja mausteisia aromeja. Täyteläinen, tanniininen ja silkkisen pehmeä malbec on loistava valinta liharuoille.

Famiglia Bianchi Chardonnay, Argentiina, 20327294, 11,50 plo

Tyyliltään täyteläinen ja vivahteikas viini. Kevyt tammikypsytys tuo viinin mausteisuutta ja syvyyttä. Se sopii etenkin vaalealle lihalle ja voikastikkeille.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä