Valitse sinäkin Dunin Ecoecho® -valikoiman vastuulliset ja tyylikkäät pakkaukset

Tahdotko tehdä vastuullisuudesta näkyvän osan koko toimintaasi aina raaka-aineista pakkauksiin? Dunin ecoecho®-tuotteet ovat luonnollinen valinta. Valikoima sisältää monia ympäristöä säästäviä, tyylikkäitä ja käteviä ratkaisuja.

Julkaistu

Duni on kehittänyt valikoiman materiaalit ja mallit vuosikymmenten kokemuksella, ja se on kaikkien aikojen laajin omassa luokassaan.

Ecoecho®-tuotteet ovat täydellinen valinta, kun haluat osoittaa, että laatu, turvallisuus ja ympäristöystävällisyys kulkevat käsi kädessä yrityksesi toiminnassa.

Mistä tietää mikä on oikeasti ympäristöystävällistä tai mitkä tuotteet sopivat oman yrityksen arvoihin?

Erilaiset materiaalit täyttävät erilaiset tarpeet ja niiden ympäristövaikutukset vaihtelevat. Tämä artikkeli on avuksi oikeiden materiaalien valinnassa.

Bagassi

Kompostoitava bagassi on loistava esimerkki kierrätyksestä. Se valmistetaan sokerintuotannon luonnollisesta sivutuotteesta, eli sokeriruokojen varsista. Bagassi biohajoaa hallituissa kompostointiolosuhteissa ja maatuu vain muutamassa viikossa.

 • Soveltuu teolliseen kompostointiin
 • Voidaan lajitella biojätteen mukana paikallisten määräysten mukaan
 • Sertifioinnit: EN13432

Esimerkiksi uuden Octabagasse-sarjan rasiat on valmistettu bagassista. Bagassi kestää hyvin nestettä ja rasvaa sekä soveltuu mikroaaltouuniin.

Duni Octabagasse HMR

rPET

rPET valmistetaan kierrätysmuovipulloista, jotka muuten joutuisivat kaatopaikalle tai poltettavaksi. Sen hiilijalanjälki on tavallisesti 50 %:ia pienempi kuin ensiömuovin. rPET-tuotteemme sisältävät 80-100 %:ia kierrätysmuovia.

Dunin käyttämä rPET-muovi testataan säännöllisesti metallien ja vaarallisten aineiden varalta sekä elintarviketurvallisuuden takaamiseksi.

 • Dokumentoitu toimitusketju
 • Kierrätetään tavallisena muovina

Kierrätetystä PET-muovista valmistetussa Crystal-sarjassa on paljon kokoja erilaisine insertteineen sekä tasa- ja kupukansineen.

Duni Crystal Glass

PLA

Kompostoitava PLA valmistetaan uusiutuvasta ylijäämämateriaalista, eli maissitärkkelyksestä. Maissitärkkelys fermentoidaan, jonka aikana muodostuvat maitohapot kerätään ja polymeroidaan PLA-muoviksi. PLA:n kaltaiset biomuovit ovat tapa vähentää riippuvuutta fossiilisista polttoaineista. Lisäksi ne auttavat hillitsemään ilmastonmuutosta.

 • Soveltuu teolliseen kompostointiin
 • Voidaan lajitella biojätteen mukana paikallisten määräysten mukaan
 • Sertifioinnit: EN13432

BIOMUOVI

Biomuovin valmistus on integroitu sokerintuotantoon, joka on erittäin tehokas prosessi. Biomuovi valmistetaan sokeriruo’osta: 94 %:ia materiaalin orgaanisesta hiilestä on kasviperäistä.

Elinkaariarvioinnin mukaan biomuovin hiilijalanjälki on 25 %:ia pienempi kuin tavallisen muovin.

 • Kierrätetään tavallisena muovina Duniform-konseptin biomuoviset rasiat suljetaan kalvolla.

Duniform Biolastic Tray Take-Away

KARTONKI

Kaikki kartonkituotteemme on valmistettu uusiutuvista materiaaleista. Useimmiten ne ovat myös kompostoitavia. ecoecho®-valikoimaan kuuluakseen kartonkituotteilla on oltava FSC®-sertifiointi tai niissä on oltava kompostoitava päällyste. Osa tuotteista täyttää molemmat kriteerit.

 • Kierrätetään kartonkina
 • Sertifioinnit PLA- ja PBS-päällystetyille tuotteille: EN13432

ecoecho® Viking -rasioihin voi valita ikkunallisen kannen, jonka kirkas, PLA:sta valmistettu ikkuna on käytännöllinen vitriinituotteille.

Duni Viking ecoecho family picture with food

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä