Vastuulliset tarjoilupakkaukset

Yhä useammat kuluttajat haluavat varmistua siitä, että heidän ostamansa tuotteet ovat kestävän kehityksen mukaisia koko niiden elinkaaren ajan. Pakkaukset ovat osa materiaalikiertoa ja niiden valmistuksessa voidaan tehdä monia vastuullisia valintoja.

Julkaistu

Teksti

Huhtamaki Foodservice Nordic Oy

Kuvat

Huhtamaki Foodservice Nordic Oy

Muoviton maaliskuu -kampanja ja muut pakkauksiin liittyvät kysymykset ovat herättäneet suurenkin yleisön pohtimaan kuitupohjaisten pakkausmateriaalien hyötyjä sekä toisaalta havahduttaneet muovien kierrätysmahdollisuuksien kehittämiseen. Kartonkituotteet ovat erityisen lähellä Huhtamäen sydäntä ja Hämeenlinnan tehtaalla on valmistettu asiantuntemuksella kartonkipohjaisia tuotteita niin pienille kuin globaaleille yrityksille jo vuosikymmenten ajan.

Pakkauksen kestävä elinkaari

Pakkaus ei ole vain kääre, vaan sillä on merkittävä rooli ruoan suojaamisessa läpi koko arvoketjun. Pakkaukset on suunniteltu tehokkaiksi ja turvallisiksi sekä suojaamaan elintarvikkeita aina niiden käyttöön asti. Ruoan arvoketjun kaikissa vaiheissa optimaalinen pakkaus vähentää ympäristövaikutuksia, sillä se vähentää suoraan jätteen syntyä vähentämällä sisällön rikkoutumista tai hävikkiä. Uusia tuotteita innovoidaan ja uudistetaan jatkuvasti esimerkiksi ottamalla käyttöön uusia raaka-aineita, keventämällä pakkauksia ja lisäämällä niiden monikäyttöisyyttä.

Ranskalaisia ja nachoja mukeissa

Huhtamäki auttaa asiakkaitaan saavuttamaan myös heidän kestävän kehityksen tavoitteensa tarjoamalla turvallisia, tarkoituksenmukaisia ja ympäristön kannalta optimaalisia tarjoiluastioita. Uusia tuotteita kehitettäessä näihin vaatimuksiin suhtaudutaan vakavasti, lähtien raaka-aineiden valinnasta aina käytön jälkeiseen hävittämiseen saakka. Tuoteturvallisuuden ja tuotteiden laadun kehittämisprosessi perustuu sertifioitujen laatu-, tuoteturvallisuus- ja ympäristöjärjestelmien käyttöön sekä puun alkuperän seurantajärjestelmiin.

Pakkausvalmistajana tuottajan vastuu ja raaka-ainetoimittajat ovat Huhtamäen arvoketjussa tärkeässä roolisssa. Yritysvastuuohjelmassa on erityisesti keskitytty tehokkaaseen raaka-aineiden käyttöön ja tuotannon energiatehokkuuteen.

"Kartonkituotteidemme vastuullisuuspolku alkaa jo kestävästä metsänhoidosta jatkuen aina käytön jälkeiseen kierrätykseen saakka", avaa laatu & turvallisuuspäällikkö Ilkka Kellokumpu, Huhtamäen vastuullisuuslähtökohtia.

"Meille on tärkeää, että metsien puita hoidetaan kestävän kehityksen mukaisesti ja että pystymme myös jäljittämään kuppien kartongin alkuperän metsään saakka", Kellokumpu korostaa.

Niin kuin raaka-aineiden vastuullinen hankintajärjestelmä, yhtä tärkeään rooliin nousee myös tuotteiden elinkaaren loppupää ja materiaalien kierrätys. Kierrätyksellä voidaan suoraan säästää luonnonvaroja ja energiaa, sekä sen ansiosta kuormittaa vähemmän ympäristöä. Kaikki Huhtamäen tuotteet ovat kierrätettäviä ja kaikille käytetyille materiaaleille on olemassa selkeät, hyväksytyt hävitysohjeet. Huhtamäki on Suomen pakkauskierrätys RINKI Oy:n perustajajäsen ja neuvoo aktiivisesti asiakkaitaan ja sidosryhmiään tuotteiden ja raaka-aineiden kierrätykseen liittyvissä asioissa.

Huhtamäki - 98% logo

Kierrätys ja uusiokäyttö on myös otettu osaksi Hämeenlinnan tehtaan perustoimintoja ja tehtaalle kaikista tulevista materiaaleista n. 98% päätyy uusiokäyttöön tai kierrätykseen. Prosenttilukua laskee vain esimerkiksi talvella tontilla käytettävä hiekoitussepeli.

Kotimainen kuppivalmistaja Hämeen sydämessä – Uusi tehdas suunnitteilla

Huhtamäen historiaan on mahtunut paljon erilaisia aloja ja tuotteita, makeisista peltitölkkien tuotantoon. Ajan saatossa yhtiö on keskittynyt erilaisten tarjoilupakkausten valmistamiseen ja myymiseen. Hämeenlinnan tehtaalla kartonkisia kuppeja ja lautasia on valmistettu 60-luvulta asti. Kuppi on siinä ajassa kehittynyt vahapintaisesta ”ryppypikarista” (joka muistutti enemmän nykypäivän pikaruokaloiden ketsuppikuppia) laadukkaaksi globaalien brändien käyttämäksi digitaalisen viestin mahdollistavaksi kommunikointivälineeksi. Huhtamäen take away -kupit vilahtelevat laajalti kaupunkikuvassa mm. aamukahvin mukaansa nappaavien kuluttajien käsissä.

Kuluttajien liikkuva elämäntyyli kasvattaa jatkuvasti mukaan otettavien juomien ja ruokien kulutusta. Markkinan kasvun siivittämänä Huhtamäki investoi uuteen tuotantolaitokseen Hämeenlinnassa. Rakentaminen alkaa kesällä 2018 ja uuden tuotantolaitoksen odotetaan olevan toiminnassa keväällä 2019.

"Uuden tehtaan myötä pystymme entistä paremmin palvelemaan asiakkaitamme Pohjoismaissa ja Baltiassa", kertoo toimitusjohtaja Maisa Katila.

Jatkuva tuotekehitys mahdollistaa uudistumisen kohti ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavia vaihtoehtoja. Huhtamäen uutuus FutureSmart ™ kartonkipikarit ovat täysin kasvipohjaisia, eivätkä sisällä lainkaan fossiilista alkuperää olevia ainesosia. Ympäristömyönteinen kuppi on siis valmistettu täysin uusiutuvista materiaaleista. Huhtamäki Future Smart mukit

Huhtamäki on ylpeä saadessaan olla maailman vastuullisimman kaupan, Keskon, pitkäaikainen toimittaja ja kumppani. Kesprosta löydät laajan valikoiman Huhtamäki Foodservice Nordic Oy:n tarjoilutuotteita ja tuoteratkaisuja niin juomille kuin ruoille.

www.foodservice.huhtamaki.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä