Vastuullisten kalatuotteiden takana on hyvinvoiva ja taitava työyhteisö

Kalasetin sitoutuminen vastuullisuuteen ja laatuun ei ole ainoastaan yrityksen sisäinen arvo, vaan tekoja koko suomalaiselle kalastusalalle. Yhteistyö kalastajien kanssa on molemminpuolista kumppanuutta, joka toimii vastuullisen kalastuksen säännöillä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kalaset

Uudessakaupungissa toimiva kalanjalostuksen pioneeri, Kalaset, perustettiin vuonna 1988. Yrityksen palveluksessa on noin viisikymmentä kalankäsittelyn huippuammattilaista, ja he käsittelevät vuosittain noin kaksi miljoonaa kiloa kotimaista merikalaa.

Kalasetin tuotanto mukautuu luonnonkalojen sesonkien rytmiin. Pääraaka-aine on kirjolohi, mutta Kalaset valmistaa myös fileitä ja massoja kuhasta, ahvenesta, hauesta ja siiasta.

Laatua ja tehokkuutta

Kalaset aloitti jokin aika sitten myös silakan jalostuksen vastaten kotimaisen kalan edistämisohjelmaan ja osallistuen Itämeren ravinteiden poistamiseen. Yritys investoi kahden tuotantolinjan verran nahattomien silakkafileiden valmistukseen.

Pakastuslaitteet takaavat kalan saatavuuden sesonkien ulkopuolella. Tehokas jalostus ja logistiikka mahdollistavat nopean käsittelyn, vakuumipakkaamisen ja pakastamisen. Pakastevarasto ylläpitää pysyvästi -24 asteen lämpötilaa varmistaen korkean varastointilaadun. Kalaset on Suomen ruodottomien tuotteiden edelläkävijä ja käsityöllä he varmistavat huippulaadun.

kalaset IMG 0594

Ihmisistä pidetään erityistä huolta

Kalasetillä on palveluksessaan noin viisikymmentä työhönsä omistautunutta ja motivoitunutta kalankäsittelyn huippuammattilaista. Aamut alkavat Kalasetin tuotannossa talon tarjoamalla aamupalalla.

Ihmisistä pidetään huolta, se on Kalasetin arvojen ydin. Hyvinvoiva työntekijä tekee laadukasta jälkeä, sairaspoissaolot ovat vähäisiä ja vaihtuvuus minimissä.

Koko toimialan veturi

Kalasetin yritysfilosofia kumpuaa vahvasta sitoutumisesta vastuulliseen kalastukseen ja kalanjalostukseen. Yhteistyökumppaneina Kalasetille ovat lounaisrannikon merkittävimmät sopimuskalastajat ja kalankasvatusyritykset. Yrityksen tuotteet ovat peräisin kestävästi hoidetuista kalakannoista.

Yrityksen painotus vastuullisiin kalanjalostuskäytäntöihin ja osallistuminen kalavarojen hoitoon heijastuvat myönteisesti koko kalastusyhteisön elinkeinoon. Tämä ei ole vain yrityksen sisäistä sitoutumista, vaan vaikuttaa suoraan siihen, miten suomalainen kalastusala nähdään.

Vastuullista liiketoimintaa, joka huomioi koko tuotantoketjun – kalastajista Kesproon.

Pitkäaikaiset sopimuskalastajat takaavat kotimaisen luonnonkalan jatkuvan saatavuuden. Yrityksellä on lisäksi vuosikymmenien ajan kestänyt yhteistyö maan laadukkaimpien kalankasvatusyritysten kanssa. Kalasetin toimintatapa kunnioittaa vesistöjen ekosysteemejä ja edistää pitkäaikaista tasapainoa kalavarojen hyödyntämisessä. Tavoite on pitää ammattikalastajat vesillä ja koko toimiala kannattavana.

Kalasetin menestyksen myötä suomalainen kalastus ei ole vain perinne, vaan se on myös moderneja arvoja kunnioittavaa, vastuullista liiketoimintaa, joka huomioi koko tuotantoketjun – kalastajista Kesproon.

Kautta rantain -tuotesarja Kalatukku Kesprosta

Kalasetin Kautta rantain -tuotemerkin kalatuotteet löytyvät Kalatukku Kespron pakastealtaasta. Laajan valikoiman laadukkaita tuorepakasteita foodservice-alan tarpeisiin voi tilata suoraan Kespron verkkokaupasta.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä