Kespron erikoistukuissa on artesaaniosaamista ja kädentaitoa

Kespron erikoistukut Reinin Liha ja Kalatukku E. Eriksson palvelevat asiakkaita toiveiden ja tarpeiden mukaan. Laatu ja vastuullisuus ovat ykkösasioita.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Ravintolat ovat saaneet yhden kanavan kautta räätälöityä tuoretuotepalvelua jo viitisen vuotta, jolloin Kespro hankki omistukseensa Reinin Lihan ja Kalatukku E. Erikssonin. Samalla niistä tuli Kespron brändejä, joissa vaalitaan perinteitä ja laadukasta palvelua. Niiden tuotteita voi tilata perinteisen tukkuvalikoiman lisäksi.

Erikoistukuista laatua, osaamista ja palvelua.

”Erikoistukut tuovat lisäarvoa: niistä löytyy artesaaniosaamista ja kädentaitoa. Tuotteita voidaan myös räätälöidä asiakaskohtaisesti”, toteaa Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala.

Fresh-myynnin asiantuntijan Ismo Ahon mukaan erikoistukut ovat myös hyvä keino erottautua muista kilpaillulla liha- ja kala-alalla.

”Kespron asiakkaat pääsevät hyödyntämään Reinin Lihan ja Kalatukku E. Erikssonin ammattitaitoa ja asiakaspalvelua. Helposti lähestyttävinä ne ottavat asiakkaat hyvin huomioon.”

Reinin liha

Laadukas liha käy kaupaksi

Reinin Lihan myyntipäällikkö Tommi Puusniekka on tyytyväinen, että asiakkaita voidaan palvella erikoislihatuotteilla laajemmin ympäri Suomea.

”Olemme pieni artesaanipaja, jossa maan parhaat lihaosaajat tekevät korkealaatuisia tuotteita käsityönä. Palvelu jopa henkilökohtaisesti on vahvuuksiamme. Tarjoamme asiakkaille ratkaisuja liikeideoihinsa.”

Yrityksen slogan on asiakkailta tullut ”Parhaaksi kehuttu”. Valikoimaan kuuluu peräti 400 tuotetta. Esimerkiksi karitsassa yhtiöllä on yli 30 prosentin markkinaosuus Suomessa. Päätuotteita on Ahvenanmaan karitsan lisäksi Kaartilan mallaspossu. Niitä ruokitaan Saimaa Brewingin ylijäämämäskillä. Hyötykäytössä hävikkiä ei synny. Reinin Lihallakin koko eläin hyödynnetään.

Riista-aikana kotimainen peura ja hirvi ovat suosittuja. Lihojen kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia. Nautaa leikataan paljon, ja uutuuksia ovat muun muassa T-luupihvi ja Porterhouse Steak, naudanlihapihvit, jotka sopivat kesän grillisesonkiin.

Puusniekan mukaan tulevaisuus näyttää valoisalta, vaikka lihan kulutus on laskussa. Laadukkaalle, vastuullisesti tuotetulle ja eettiselle lihalle on aina kysyntää.


Vastuullinen kala kiinnostaa

Kalatukku E. Erikssonin vahvuuksina ovat laadukkaat sekä vastuulliset kalatuotteet, kuten ASC- ja MSC-sertifioidut tuotteet sekä kotimainen Benella-siika ja -kirjolohi.

”Yli 600 tuoreen ja pakastetun seafood-tuotteen valikoimamäärää ovat kasvattaneet lisäksi asiakkaille räätälöidyt tuotteet. Olemme käsityötalo, eli kalat leikataan käsityönä. Henkilöstö on kalakaupan ammattilaisia”, kertoo avainasiakaspäällikkö Ilkka Turtiainen.

ML 3 23 Kalatukku E Eriksson ja Reinin liha 3 Kirjolohia, Kalatukku E. Eriksson.

Erikssonin myynnistä saa tietoa eri kalojen kausista, kuten millainen on kuha-, made- tai makrillikausi. Asiakas voi miettiä uutta ruokalistaa kuukausien päähän ja kysyä, mikä sesonki on tuolloin meneillään. Tietotaitoa on aina tarjolla. Suomessa on eri vuodenaikojen sesonkeja. Turtiaisen mukaan Lapin talvisesonki onnistui, ja ennusmerkit tulevaankin ovat hyvät. Kesällä sesonki painottuu muualle Suomeen. Pääkaupunkiseudulla ravintolamaailma on vilkasta, ja ruokakulttuuri on moninaisempaa.

”Logistiikkamme on maan kattavimpia, joten pystymme palvelemaan kaikkialla. Olemme osa Kesproa, ja kokonaisuus luo asiakkaille suuria mahdollisuuksia. Ravintolamarkkina muuttuu ja kehittyy, mutta me kehitymme sen mukana.”

ML 4 21 Ravintolatukku 1 Kespro Logistiikkapalvelun palveluratkaisut rakentuvat monipuolisista peruspalveluista sekä niitä täydentävistä lisäpalveluista.

Logistiikan valttina nopeus

Kesprolla on tehostettu erikoistukkujen tuoretuotteiden toimintamallia. Valikoimaa on selkeytetty, ja mukaan on tuotu erikoistuotteita, jotka ovat saatavissa valtakunnallisesti. Tilaaminen on helppoa Kespronetin kautta.

Erikoistukut hyödyntävät Kespron tehokasta logistiikkaa. Lapissakin lihat ja kalat ovat perillä 48 tunnissa normaalin kuorman mukana. Tuotteita on myös noutotukkujen valikoimassa. Reinin ja Erikssonin oma logistiikka hoitaa lähijakelun pääkaupunkiseudulla. Tiittalan mukaan synergiahyötyä saadaan, kun kolme eri organisaatiota ei toimi päällekkäin.

”Yhteistyömalli on hallittu”, määrittelee Aho.

Reinin Liha

Perustettu 1972, perustaja oli lihamestarina Hakaniemen kauppahallissa jo 1950-luvulla. Oma leikkaamo on sijainnut 1980-luvun lopusta Helsingin Tukkutorilla.


Kalatukku E. Eriksson

Suomen vanhimpia kalatukkureita, kalan myynti alkoi 1880 Helsingin kauppatorilla. Nykyaikaiset tuotantotilat sijaitsevat Helsingin Roihupellossa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä