Wc-tila on ravintolan käyntikortti

Kukapa haluaisi asioida kurjassa wc-tilassa? Metsä Tissuen teettämän tutkimuksen mukaan ei monikaan – ja ravintolan kyseessä ollessa kurjat kokemukset kerrotaan eteenpäin. Toisaalta hyvin suunniteltu wc-tila parantaa koko ravintolakokemusta.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Metsä Tissue

Kuvat

Metsä Tissue

Näin peiliselfieiden aikana mielikuva ravintolan wc-tilasta tallentuu niin asiakkaiden mieliin kuin somekanavillekin. Monelle wc-tilan laatu on kynnyskysymys: jos wc-kokemus on huono, ravintola ei saa uutta mahdollisuutta.

Siisti wc, hygieeninen keittiö

Mielikuva ravintolasta on kokonaisuus. Huonosti hoidettu wc-tila vihjaa, että ravintolassa ei huolehdita hygienia-asioista myöskään keittiössä. Näin ajattelee 77 prosenttia vastaajista. Onhan päätelmä looginen, sillä molemmissa tiloissa hygienian pitäisi olla prioriteetti, jonka suhteen ei tehdä kompromisseja asiakkaan kustannuksella.

Samalla, kun asiakkaat jakavat ravintolasuosituksia, myös ravintolavaroitukset kulkevat eteenpäin. 71 prosenttia suomalaisista mainitsee ystävilleen ja työkavereilleen, mikä tietyn ravintolan wc-tila on huonolla hoidolla. Sujuvan asiakaskokemuksen ytimessä ovat toimivat ja helppokäyttöiset annostelijat.

Katrin-Ravintoloiden-WC-tilojen-merkityksesta Katrin Toilet Report 2021 toteutettiin Suomen lisäksi kuudessa Euroopan maassa ja siihen osallistui 3501 täysi-ikäistä vastaajaa. Tätä mieltä suomalaiset olivat ravintoloiden wc-tilojen merkityksestä.

Tärkeintä: wc-paperi ja paperipyyhkeet

Asiakkaat eivät vaadi wc-tilalta mahdottomia: 93 prosentille suomalaisista on tärkeää tai erittäin tärkeää, että tarjolla on wc-paperia. 89 prosentille vastaajista merkityksellistä ovat paperipyyhkeiden saatavuus. Paperinen käsipyyhe on selkeästi toivotuin kuivaustapa julkisessa wc-tilassa. Wc-paperin merkitystä korostaa se, että kolmantena listalta löytyy ylimääräinen wc-paperi. Se vaan ei saa loppua kesken!

Yli 80 prosenttia vastaajista kiinnittää huomiota wc-paperin ja paperipyyhkeiden riittävyyden lisäksi niiden laatuun. Pehmeä ja kestävä paperipyyhe hoitaa hommansa hajoamatta käsiin. Vastuullinen ja ympäristöystävällinen paperi sekä tuotteiden kotimaisuus on myös tärkeä arvo. Erilaiset sertifikaatit ja ympäristömerkinnät ovat yksi tapa osoittaa tuotteen arvoketjun läpinäkyvyyttä ja vastuullisuutta.

Lähes puolet suomalaisista arvostaa myös wc-tilan ulkonäköä: 44 prosentille vastaajista on tärkeää wc-tilojen sisustus, ja samoin 44 prosenttia pitää tärkeänä viihtyisää tunnelmaa.

Katrin ravintola2 sali

Katrin

Katrin on Metsä Tissuen hygieniabrändi ammattilaisille. Katrin- hygieniaratkaisun avulla luot parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen, jossa puhtaudesta ja tyylistä ei tarvitse tinkiä. Mäntän tehtaalla valmistetaan Katrin- , Lambi- ja Serla- pehmopaperituotteita.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä