Tärkeintä ravintolan wc-tiloissa: paperi, paperi ja paperi

Tuore Katrin Wc-tilatutkimus 2024 kertoo, mitä suomalaiset odottavat julkisilta wc-tiloilta ja miten suomalaiset itse wc:ssä toimivat.

Julkaistu

Teksti

Valmistaja

Kuvat

Valmistaja

Katrin Toilet Study tutkimuksen mukaan wc-tilojen laatu vaikuttaa selvästi ravintolasta syntyvään mielikuvaan. Suomalaisille hyvin hoidetut wc-tilat ovat erityisen tärkeät – 90 % suomalaisista kertoo, että yleinen kokemus kokemus ravintolasta on parempi, jos wc:stä on huolehdittu hyvin. Muissa tutkimukseen osallistuneissa maissa – Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa ja Yhdistyneessä Kuningaskunnassa) osuus on 82 %.

Kartin 2

Ravintoloiden wc-tilojen top 3 -tuotteet ovat pehmopaperia: wc-paperi, paperipyyhkeet – ja varmuuden vuoksi vielä lisärulla wc-paperia.

Hyviä uutisia wc-tiloista huolehtiville: yleisvaikutelmaa ravintolasta on helppo parantaa varmistamalla, että tarjolla on aina korkealaatuista wc-paperia ja paperipyyhkeitä. Jopa 78 % suomalaisista ajattelee, että ravintolasta syntyvää mielikuvaa kohentaa korkealaatuinen wc-paperi. Paperipyyhkeiden osalta samoin toteaa 76 % vastaajista.

Kartin 1

Ravintolan hygienia näyttäytyy asiakkaalle yhtenä kokonaisuutena

Huonosti ylläpidetty wc ravintolassa saa asiakkaat kyseenalaistamaan myös keittiön hygienian – näin ajattelee 76 % suomalaisista. Ja kun 70 % asiakkaista kertoo huonoista wc-kokemuksistaan eteenpäin, riski ravintolan maineen heikkenemisestä kasvaa.

Suomalaisista 55 % toteaa, että ei aio palata ravintolaan, jonka wc-tilat ovat huonot. Tässä suhteessa suomalaiset ovat muita armollisempia – muiden maiden vastaajista 59 % ei asioi uudestaan wc-tiloiltaan heikossa ravintolassa.

Kartin 2

Pehmopaperi päihittää ilmakuivaimen

94 % suomalaisista pitää tärkeänä tai hyvin tärkeänä sitä, että wc-tiloissa on saatavilla wc-paperia, 91 % kertoo paperipyyhkeiden saatavuuden olevan merkityksellistä ja 89 % vastaajista toteaa, että wc-paperia pitäisi olla varalla lisärulla. Paperituotteiden suosiota selittää hyvin se, että 58 % suomalaisista pitää ilmakuivaimia epähygieenisinä.

Pehmopaperituotteiden saatavuutta arvostetaan jopa enemmän kuin wc-tilojen yksityisyyttä. Mahdollisuutta asioida yksityisyyttä tarjoavissa w-tiloissa pitää tärkeänä tai erittäin tärkeänä 89 % vastaajista.

Yli puolet vastaajista, 52 %, pitää tärkeänä, että paperituotteet ovat ympäristöystävällisiä.

Kartin 3

Suomalaiset arvostavat raikkautta ja hajusteettomuutta

Suomessa arvostetaan hajusteettomuutta: 83 % toivoo kaikkien julkisten wc-tilojen olevan hajusteettomia, kun muissa tutkituissa maissa hajusteettomuuden kannalla oli vain 70 % vastaajista. Erityisesti ravintolan wc:ltä 78 % suomalaisista toivoi raikasta tuoksua. Hyvältä tuoksuvaa saippuaa ravintolan wc-tiloihin toivoi 49 % suomalaisista. Muissa maissa kätensä halusi pestä tuoksuvalla saippualla 60 % vastaajista.

Suomalaisten rakkaus käsisuihkua kohtaan näkyi myös tässä tutkimuksessa: 51 % vastaajista piti tärkeänä, että ravintolan wc:ssä on käytössä käsisuihku. Muissa maissa vain 43 % toivoi käsisuihkua myös wc-tiloissa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä