Ravintola- ja kahvilayrittäjälle tarjolla tietopaketteja ja tukiverkostoja

Moni ravintola-alan yrittäjä pyrkii nyt saamaan lisätietoa tilanteesta yleisesti, tukien hakemisesta ja muiden alan ammattilaisten ajatuksista. Keräsimme yhteen ajankohtaisia portaaleja tiedonhaun helpottamiseksi.

Julkaistu

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ravintolat ja kahvilat pysyvät kiinni toukokuun loppuun saakka. Tutustu eri tahojen keräämiin ravintola-alan yrittäjää koskeviin tietopankkeihin, yhteisöihin ja uutispooleihin.

Kaikki koronasta yrittäjälle -verkkosivut

Kaikki koronasta yrittäjälle -verkkosivulle on koottu koronan vaikutuksiin liittyvää tietoa yrittäjän näkökulmasta, ja sivuja päivitetään jatkuvasti. Sivustoa ylläpitää Suomen Yrittäjät -järjestö, jonka vaikuttamistyö keskittyy tällä hetkellä koronaan. Järjestön tehtävänä on poikkeustilanteessa pitää huolta pk-yritysten tilanteen huomioon ottamisesta valtakunnallisessa päätöksenteossa.

Yado - matkailu- ja ravintola-alan oma yhteisö

Yado-verkkosivulta ja yhteistöstä saa ajankohtaista tietoa sekä tarinoita alan ihmisistä ja yrityksistä. Yhteisö luo verkostoitumiskanavan alan ammattilaisille ja järjestää valmennuksia ja tapahtumia. Yado toimii myös Youtubessa ja Facebookissa. Sivuille pääsy vaatii kirjautumisen. Yhteisöä ylläpitää henkilöstöpalveluyritys Barona.

Helsingin Sanomien Ravintolakone

Lukuisat ravintolat ovat muuttuneet noutoruokaa myyviksi paikoiksi. Arjen helpottamiseksi Helsingin Sanomat auttaa yrittäjiä ja nälkäisiä ihmisiä löytämään toisensa. Jos ravintolasi toimittaa noutolounasta tai take away -annoksia, etkä löydä toimipaikkaasi Ravintolakoneesta, ilmoita yrityksesi mukaan. Ravintolakone ei erityisesti rajoitu pääkaupunkiseutuun, vaan myös kauempana sijaitsevien ravintoloiden tietoja voidaan julkaista sivulla. Sivustoa kehitetään vähitellen.

Verottajan koronaohjeet yrittäjille

Lisätietoa ajankohtaisista yrittäjän veroasioista. Koronatilanne voi aiheuttaa yrittäjille, yrityksille ja kirjanpitäjille vaikeuksia hoitaa veroasioita. Yrityksen veroilmoitukselle voi hakea lisäaikaa ja ilmoituksen myöhästymismaksu voidaan jättää perimättä perustellusta erityisestä syystä.

Työeläkevakuutuksista tietoa Elosta

Suomen suurimman yrittäjien työeläkevakuuttajan Elon sivulle on kerätty tietoa, mitä Elon yrittäjäasiakkaiden on hyvä tietää koronatilanteessa. Sivua päivitetään tarpeen mukaan.

Kauppalehden kokoama yrittäjän selviytymispaketti

Kauppalehti on koonnut yrittäjille neuvoja koronakriisistä selviytymiseen. Pooliin kerätään myös yrittäjän kannalta ajankohtaisia artikkeleita koronatilanteesta.

Suomen uusyrityskeskus kokoama lista yrittäjän tueksi

Suomen Uusyrityskeskukset ry kokoaa hyödyllisiä linkkejä ja palveluja, joita on tarjolla yrittäjille koronatilanteen tueksi. Suomen Uusyrityskeskukset (SUK) ry on yksityisen ja julkisen sektorin yhteistoimintajärjestö.

Ravintola-annoksia myyntiin K-ruokakauppaan?

Kespro on tuonut ravintolayrittäjät ja ravintolan lähellä sijaitset K-kauppiaat yhteen ravintola-annosten myynnin aloittamiseksi K-ruokakaupassa. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä paikallisen K-ruokakaupan kanssa, ole yhteyksissä suoraan liikkeen K-kauppiaaseen tai voit kysyä järjestelyistä lisätietoa myös omalta Kespron yhteyshenkilöltäsi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä