Hevivinkki: 5 x kivelliset kesähedelmät ravintolan tarjonnassa

Kivelliset kesähedelmät, eli aprikoosit, nektariinit ja persikat, ovat monipuolinen sesongin raaka-aine – ota ideat talteen!

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Unexport

Kuvat

Adobe Stock

Hurmaavan tuoksuiset, mehukkaat ja lihaisat hedelmät sopivat niin makeaan kuin suolaiseen tarjoiluun. Listasimme muutaman vinkin niiden käyttöön, mutta vain mielikuvitus on rajana sesongin herkullisimpien hedelmien hyödyntämiselle! Laadukkaat kivelliset kesähedelmät Vihannestukku Kesproon toimittaa Unexport.

1 – Salaatit

Lisää kivellisiä kesähedelmiä raikkaisiin salaatteihin sellaisenaan tai käytä ne grillissä. Nektariinit, persikat ja aprikoosit ovat herkullisia salaateissa niiden makeuden ja mehukkuuden ansiosta. Ne sopivat loistavasti erilaisten juustojen ja lihojen seuraksi, ja niistä syntyy myös maukas hedelmäsalaatti jälkiruokapöytään.

2 – Jälkiruoat

Kivelliset kesähedelmät ovat erinomainen lisä jälkiruokiin. Niiden makeus ja raikkaus sopivat moniin erilaisiin jälkiruokiin. Tee kivellisistä kesähedelmistä raikkaita sorbetteja ja jäätelöitä tai grillaa ne molemmin puolin ja tarjoile marscarponevaahdon kanssa. Niistä syntyy myös maukkaita piirakoita ja muita leivonnaisia!

3 – Juomat

Voit myös hyödyntää kivellisiä kesähedelmiä erilaisissa juomissa. Tee niistä raikkaita smoothieita tai lisää lohkoina juomakannuihin. Myös cocktailit ja mocktailit saavat aprikooseista, nektariineista tai persikoista upeaa makua, väriä ja näyttäviä koristeita.

4 – Pääruoat

Vaikka kivelliset kesähedelmät yleensä liitetään makeisiin tarjoiluihin, voit kokeilla niitä myös pääruoissa. Makea hedelmäliha on mainio makupari lihalle: grillaa hedelmät sellaisenaan lisukkeeksi tai soseuta osaksi kastikkeita. Hedelmät maistuvat myös leipien ja pizzojen täytteenä ja toimivat hyvin erilaisten juustojen, kuten sinihomejuuston, kanssa. Kokeile myös tapastarjoiluun!

5 – Säilykkeet

Jos ravintolassa halutaan hyödyntää kivellisiä kesähedelmiä myös sesongin ulkopuolella, niitä voidaan säilöä esimerkiksi hilloina tai pakastettuna. Persikat, nektariinit ja aprikoosit toimivat myös kuivattuina tai säilöttynä sokeriliemeen.

Kiinnostuitko? Lisää ostoskoriin sesongin maukkaimmat kivelliset kesähedelmät!Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä