Eksoottiset maut ja mausteet tuovat ravintolaan uusia elämyksiä

Maustamisen tärkein tavoite on herättää aisteja ja syventää ruokakokemusta. Erilaiset mausteet ja maustesekoitukset voivat rikastuttaa makuprofiilia ja tehdä ruokakokemuksesta elämyksellisemmän. Mutta mitkä maustamisen ja makujen trendit ovat nyt nousussa?

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Hienostunut tulisuus

Tuliset ruoat ovat olleet pinnalla jo pitkään, mutta nyt hieman hellempi tulisuus ja eri tulisuuden nyanssit kasvattavat suosiotaan. Trendikäs rapea valkosipuli chili-seesamiöljyssä on hyvä esimerkki hellemmästä tulisuudesta, joka houkuttelee ravintolan asiakkaita testaamaan mausteisempaa ruokaa helpommin, kuin kolmen chilin ikonilla merkitty annos.

Maailman maut fuusioituvat

Ruoka on yksi tapa tutustua erilaisiin taustoihin, maailmankatsomuksiin ja kokemuksiin. Näiden erilaisten ruokatyylien ja perinteiden sekoittuessa syntyy uusia makuja.

”Local global” -ajattelun hengessä maailman mausteet ja tavat maustaa yhdistetään paikallisiin raaka-aineisiin. Se on paitsi vastuullinen, myös mielenkiintoinen tapa antaa asiakkaille mahdollisuus kokeilla jotain uutta, minkä he tunnistavat, mutta voivat samalla odottaa uudenlaista makuelämystä.

Esimerkiksi Lähi-idän keittiöstä tutun sumakin kysyntä maustemarkkinoilla on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, mikä kertoo alueen maustamistyylin suosion kasvusta.

lanseeraus 02-23 lounas+deli maustaminen purkit 0020

Maustetuotteet Kesprosta

Uutuudet

Vanhat suosikit


Hedelmat kansikuva3

Eksoottiset hedelmät

Hedelmät kuulostavat ruokailijoista lähtökohtaisesti terveelliseltä vaihtoehdolta. Lisäksi eksoottiset hedelmät helpottavat kaukokaipuuta ja tarjoavat uudenlaisia makuja.

Maustamisessa erilaiset sitrukset ovat suosiossa. Yuzu, sudachi ja sormilimetti ovat hyviä esimerkkejä eksoottisista sitrushedelmistä, jotka sopivat niin makeaan kuin suolaiseen tarjoiluun mausteeksi tai viimeistelyyn.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä