Hiilijalanjälki kuriin kasvisten avulla

Juuresten ja vihannesten avulla tasapainotat lounaasi hiilijalanjälkeä ja täydennät lounaan väri- ja makupaletin.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Valitsetko annostesi kruunuksi kokonaiset kasvikset, jotka käytät naatista juureen? Vai kuoritko näppärästi juurisellerin ja valmistat sen omalla reseptilläsi? Hyödynnä myös esikäsitellyt ja kypsät syyssadon juurekset ja perunat, jotka nopeuttavat ja helpottavat ruoanlaittoa lounasta edeltävinä kriittisinä tunteina.

Perunablinit

Perunablinit ja erilaisia lisukkeita lautasella Perunablini, Menu Metsäsienisalaatti, hernehummus, puolukkasurvos ja smetana.

Raasta perunat karkeaksi raasteeksi. Liuota hiiva lämmitettyyn maitoon, lisää smetana. Sekoita vehnä- ja tattarijauhot ja suola. Yhdistä perunaraaste, jauhoseos ja keltuaiset lämpimään maitoseokseen. Vaahdota valkuaiset ja nostele taikinan sekaan. Paista perunablinit kirkastetussa voissa ja tarjoile mieluisten lisäkkeiden kanssa.


Weingut Fürst Riesling Trocken -viinipullo
Viinisuositus: Weingut Fürst Riesling Trocken

Annanperunat

Huuhtele viipaleperunat ja valuta ne. Lado pakkiin, mausta suolalla ja mustapippurilla ja peitä lihaliemellä. Pirskota päälle sulatettu voi ja paista 20 minuuttia uunissa. Hienonna tarjolle laittaessasi lehtipersiljaa päälle.

Espanjalainen munakas

Valmista espanjalainen munakas kypsistä pariisinperunoista. Aromia ja väriä paistokseen saat punasipulisuikaleista ja kirsikkatomaateista. Valmis juustoraaste helpottaa työtä.

Vegaaninen shepherd’s pie

Brittiklassikko vegaanisena: paahda säräjuurekset uunissa, soseuta karkeaksi survokseksi ja täydennä kasvirasvalla ja vegeraasteella. Kiehauta herne-maissi-porkkanasekoitus ja levitä uunivuokaan. Ripottele päälle reilusti vehnä-hernemurua ja pursota päällimmäiseksi paksu kerros juuresmuusia. Gratinoi ja tarjoile.

  • Kotimainen
  • Verrattain matala hiilijalanjälki
  • Perunan oma pakkaus, kuori, auttaa sitä säilymään hyvänä
  • Iso myyntipakkaus: vähemmän kuljetuskustannuksia ja jätettä
  • Perunajalosteet ovat monikäyttöisiä

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä