Broileria vastuullisesti lautasille

HKScanin monipuoliset kypsät broileriuutuudet, raaka-aineiden korkea laatu ja kotimaisuus sekä vastuullisuuteen panostaminen tuovat lisäarvoa ammattikeittiöihin.

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

Roni Lehti, Tommi Anttonen

Broileri on noussut vauhdilla suomalaisten vanhan suosikin, jauhelihan rinnalle ja jopa ohitse. HKScanin Suomen Away from Home (AfH) -liiketoiminnan kehityspäällikkö, keittiömestari Sami Rekola ei ihmettele sitä ollenkaan.

– Broileri on nopeasti valmistettavaa ja monipuolista ja vähärasvaisena terveellistä, hän summaa etuja.

Ruokalistoilla näkyy jo kana- ja broilerituotteiden suuri suosio. Niitä käytetään yhä enemmän kaikenlaisissa tarjoiluissa lounaskeitosta kongressien ja häiden juhlaillallisiin.

HKScanin kehityspäällikkö Sami Rekola

– Kala on nykypäivänä kiusallisen kallista. Niinpä broileri on keveyttä hakeville hyvä ja taloudellisesti kannattava valinta.

Useissa muissa maissa broilerinliha on yleisesti pakastettua, mutta meillä se myydään tuoreena. Siinä suomalaiset ja erityisesti HKScan ovat olleet alan edelläkävijöitä. Samalla on lyhyessä ajassa luotu erilaisilla valmiilla leikkuilla lukemattomia vaihtoehtoja tuottaa helposti erilaisia ruokalajeja.

HKScanin viime vuosien broileriuutuuksia ovat kypsät tuotteet.

– Ravintoloissa on työvoima usein kortilla ja joskus osaaminenkin. Silti keittiön pitää pystyä takaamaan laatu ja ruoanvalmistuksen kaikki vaiheet. Siihen kypsät tuotteet ovat äärimmäisen hyvä ratkaisu.

Kypsät tuotteet antavat aikaa esivalmisteluille

Sous vide -kypsennetyt broilerin jauheliha ja reisipalat ovat käteviä raaka-aineita ruuanvalmistuksessa.

– Kypsiä lihoja käyttämällä keittiön onnistumisprosentti kasvaa. Uutuustuotteemme luulliset ja luuttomat reisipalat ja koipilihat ovat mehukkaita ja äärimmäisen hyvän makuisia.

Niillä ruoanvalmistusta voi jaksottaa toisin kuin raakalihan kanssa.

– Kypsät tuotteet antavat aikaa esivalmistelun ja tarjoilun väliin eli juuri siihen kohtaan, mihin keittiön suurimmat haasteet pakkautuvat. Kun osa työstä on tehty valmiiksi jo etukäteen, jää keittiöön aikaa ja siellä pystytään kontrolloimaan laatua. Kypsien tuotteiden avulla keittiö voi myös pienentää riskiä, että joku tuote loppuu tai sitä on liikaa.

Corn flakes kanaa lautasella

HKScanin viime vuoden puolella myyntiin tulleissa uutuuksissa on myös kypsä leivitetty broilerin sisäfilee. Paneroitujen kypsien broilerituotteiden valikoima laajenee ensi kesänä ainutlaatuisella uudella boneless wing -reisipalalla.

– Kotimaista kokolihaa oleva huipputuote on gluteeniton ja allergeenivapaa. Vastaavia ei juurikaan ole markkinoilla, Rekola esittelee ylpeänä.

Vastuullisuus on valintoja

HKScan panostaa vahvasti vastuullisuuteen tuotantoketjussaan ja toiminnassaan, niin myös broilerituotteiden kohdalla. Kotimaisilla tuotteilla pidetään myös huolta suomalaisesta omavaraisuusasteesta ja varmistetaan työpaikkojen säilyminen.

– Vastuullisuus on yhä tärkeämpi osa jokapäiväisiä valintoja. Sillä luodaan arvoa kuluttajalle. Tervehdimmekin HKScanissa ilolla esimerkiksi EU:n vaatimusta lihan alkuperän kertomisesta ravintoloissa.

Ympäristövastuun ja -vaikutusten alueella HKScan on 2014–2017 pienentänyt tuotantolaitostensa kasvihuonekaasupäästöjä 46 prosentilla. Pakkausten muovimäärä on vähentynyt, ja tämän vuoden aikana yritys luopuu mustan pakkausmuovin käytöstä. Eläinten hyvinvointi on yksi keskeisistä tavoitteistamme. Edellytämme, että eläimet kasvavat oikeanlaisessa kasvatusympäristössä ja että niillä on hyvät olosuhteet sekä hyvä hoito.

Next Generation -koulutusohjelma

Suomalainen alkutuotanto on rakennemuutoksessa, ja maatilojen määrä vähenee. HKScanille on tärkeää varmistaa korkealaatuisen kotimaisen liharaaka-aineen saatavuus myös tulevaisuudessa. Siksi yritys on käynnistänyt tänä vuonna nuorille tuottajille suunnatun Next Generation -koulutusohjelman. Sillä pyritään vahvistamaan tuottajien sitoutumista ja tarjoamaan heille työkaluja innovatiivisen ja menestyvän maatilan kehittämiseen.

– Näkisin, että tulevaisuudessa kypsien broilerituotteiden valikoima monipuolistuu, raaka-aineen alkuperän merkitys korostuu entisestään, ja ulkona syöminen kasvaa ja siitä tulee entistä monipuolisempaa, Rekola miettii alan tulevaisuuden näkymiä.

HKScan

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä