Kertakäyttömuovin ja ruokahävikin vähentäminen jatkuu

SUP green deal -sitoumukseen liittymällä vähennämme kertakäyttöisten muovisten annospakkausten kulutusta. Materiaalitehokkuuden sitoumuksen toiselle sopimuskaudelle sitoutumalla K-ryhmän tavoitteena on korottaa kierrätysastetta ja vähentää ruokahävikkiä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

SUP green deal -sitoumus tarkoittaa, että K-ryhmä sitoutuu vähentämään päivittäistavarakaupassa kertakäyttömuovin määrää ja kehittämään uusia pakkausratkaisuja yhdessä kumppaniensa kanssa.

Tavoitteena on esimerkiksi vähentää K-ruokakaupoissa muovisten take away -annospakkausten sisältämän muovin määrää 20 prosenttia vuoden 2026 loppuun mennessä sekä tarjota Neste K -liikenneasemilla nautittavat annokset uudelleenkäytettävistä tai helposti kierrätettävistä astioista ja pakkauksista. Kesprossa edistetään kiertotaloutta tarjoamalla kattava valikoima vaihtoehtoisia vastuullisia pakkausratkaisuja take away -pakkauskategoriaan.

Jotta kertakäyttöisiä pakkauksia voidaan vähentää ja korvata, K-ryhmä osallistuu tutkimushankkeisiin ja tekee vahvaa tuotekehitystyötä yhteistyökumppaniensa kanssa. Henkilökunnan ja sidosryhmien koulutuksella on myös tärkeä rooli siinä, miten tavoitteiden toteutumisessa onnistutaan.

Sitoumuksen kirittämänä ruokahävikki puoliksi 2030 mennessä

Toinen K-ryhmän päivittäistavarakaupan loppuvuonna 2022 tekemistä sitoumuksista on Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus toiselle sopimuskaudelle. Sen myötä K-ryhmän päivittäistavarakauppa ja Kespro sitoutuvat vähentämään ruokahävikkiä ja korottamaan kierrätysastettaan. Tavoitteena on puolittaa ruokahävikki vuoden 2030 loppuun mennessä vuoden 2019 lähtötasosta sekä luoda yhteistyökumppanien kanssa uusia kiertotalouden innovaatioita ja tuoda markkinoille kiertotaloustuotteita.

"Olemme saaneet aikaan hyviä tuloksia materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisellä kaudella. Ruokahävikkimme väheni tavoitteeksi asetetun 13 prosenttia ja nostimme jätteiden kierrätysasteemme 76 prosenttiin. Siksi olemme asettaneet tälle toiselle sopimuskaudelle jopa aiempaa kunnianhimoisemmat tavoitteet", kertoo Keskon päivittäistavarakaupan toimialan vastuullisuusjohtaja Timo Jäske.

Vaikka SUP green deal ja materiaalitehokkuuden sitoumus ovat vapaaehtoisia, K-ryhmä pitää tärkeänä olla niissä mukana.

"Nämä sitoumukset tukevat Keskon vastuullisuusstrategian toteuttamista. Strategiamme mukaan edistämme kiertotaloutta konkreettisin toimenpitein päivittäistavarakaupan alalla. Samalla mahdollistamme asiakkaillemme vastuulliset valinnat, kun edistämme muutosta koko arvoketjussamme", jatkaa Jäske.

Green deal -sitoumuksessa ovat mukana ympäristöministeriö sekä monet päivittäistavarakaupan toimialajärjestöt, kuten PTY, ETL, Suomen pakkausyhdistys ja MaRa. Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus on elintarviketeollisuuden, päivittäistavarakaupan ja ravintola-alan yhteinen, ja siinä ovat mukana ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö. Sen avulla yritykset saadaan mukaan kehittämään elintarvikkeista ja tuotantoprosesseista entistä ympäristöystävällisempiä ja materiaalitehokkaampia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä