Taistelu ilmastonmuutosta vastaan: Atrian hiilineutraali ruokaketju ja kestävät pakkausratkaisut

Jaamme yhteisen huolen ilmastonmuutoksesta, mikä vaatii toimia meiltä kaikilta. Atria on nostanut tärkeimmäksi tavoitteekseen rakentaa ruokaketjustaan hiilineutraalin vuoteen 2035 mennessä.

Julkaistu

Teksti

Atria Food Service

Kuvat

Atria Food Service

Atria haluaa turvata puhtaan ruoantuotannon myös tulevaisuudessa. Yrityksen tärkein tavoite on hiilineutraali ruokaketju vuoteen 2035 mennessä.

– Haluamme turvata ihmisten hyvinvoinnin ja puhtaan ruoantuotannon tänään ja tulevaisuudessa. Hyvä elämä ja kestävä kehitys edellyttävät vastuullista ruoantuotantoa, kiteyttää Atria-konsernin vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

¬ Kun katseet kohdistuvat aikaan koronakriisin jälkeen, on vastuullisella ruoantuotannolla yhä syvempi merkitys. Pandemialla on varmasti pysyviä vaikutuksia tuoden uusiakin haasteita eteemme, mutta ilmastonmuutoksen hillitseminen ja hiilineutraali ruokaketju ovat edelleen tärkeitä tavoitteita ruokaketjumme kehittämisessä, Leino sanoo.

Atria pienentää johdonmukaisesti tuotantonsa ilmasto- ja ympäristövaikutuksia:

  • Vähentämällä hiilidioksidipäästöjä 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.
  • Tehostamalla energiankäyttöä viidellä prosentilla vuoteen 2025 mennessä.
  • Vähentämällä hävikkiä tuotteen elinkaaren kaikissa vaiheissa.
  • Kehittämällä kierrätettäviä, ekologisia pakkausratkaisuja.
  • Vähentämällä veden käyttöä.

Atrialaisen lihan hiilijalanjälki

100 % Atria Food Servicen pakkauksista on kierrätettäviä

Atrian pakkausratkaisuilla on kaksi päätavoitetta: tarkoituksenmukaisuus ja ympäristökestävyys. Näiden onnistuneella yhdistämisellä yritys pienentää hiilijalanjälkeään osana vastuullista suomalaista ruokaketjua.

Ympäristökestävän pakkauksen suunnittelussa huomioidaan:

  1. Tuotteen turvallisuus ja hävikin minimointi. Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta sekä informoida kuluttajaa tuotteen ominaisuuksista ehkäisten näin elintarvikejätteen syntyä.
  2. Pakkausmateriaalin määrän vähentäminen. Pakkauksen pitää olla materiaalitehokas. Atrian pakkaukset suunnitellaan mahdollisimman pienellä pakkausmateriaalimäärällä – tinkimättä kuitenkaan pakkauksen ensisijaisesta tehtävästä.
  3. Pakkausmateriaalin kierrätettävyys. Kolmanneksi tärkeintä on etsiä pakkausratkaisuihin sellaisia pakkausmateriaaleja, jotka ovat materiaalina ympäristöystävällisiä ja kierrätettävissä.

Oikeilla materiaalivalinnoilla ja pakkauskoon onnistuneella suunnittelulla on iso merkitys hävikin hallinnassa. Siihen tarvitaan alan ja asiakkaiden tuntemusta.

Monille Atrian elintarvikkeille muovi on selkeästi ympäristöystävällisin vaihtoehto, koska pakkauksen tärkein tehtävä on suojata sisällä olevaa tuotetta ja estää näin ruokahävikin syntymistä. Ruokahävikin aiheuttamat ympäristövaikutukset ovat paljon suuremmat kuin pakkauksen aiheuttamat.

Atria Food Servicen pakkauksissa ei ole ollut mustaa muovia vuoden 2019 jälkeen. Ne kelpaavat siis sellaisenaan muovinkierrätykseen.

Atrian kierrätyspakkaukset

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä