Kespron Data kertoo kesän sesonkituotteet

Kespron Content Manager Jouko Väntänen poimi Kespron markkinadatasta tietoja kesän sesonkituotteista. Tutustu, tilaa ja tee kannattavaa lisämyyntiä.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Olemme koonnet tälle palstalle asioita, jotka korostuvat ravintoloiden eri sesongeissa. Teemme datasta havainnollistavia poimintoja, joiden avulla ravintolat voivat varautua kasvavaan kysyntään tai itse luoda sitä.

Tämän faktatiedon avulla haluamme auttaa asiakkaitamme ideoimaan omaan tarjontaansa sopivat ratkaisut, tekemään perusteltuja päätöksiä sekä kohdistamaan tarjonnan oikeaan ajankohtaan.

Jäätelöt

Jäätelö on kesän ykkösherkku! Irtojäätelön ja pehmiksen kysyntä kasvaa erityisesti heinäkuussa, jolloin myynti on kolminkertaista perustasoon verrattuna. Jäätelöpuikoissa puolestaan on jo toukokuussa voimakas piikki, jonka jälkeen se hieman laskee kun taas heinäkuussa korostuu – ei kuitenkaan ihan niin voimakkaasti kuin toukokuussa. Perustuuttien suosio nousee tasaisesti heti toukokuun alusta saavuttaen huippunsa heinäkuun lopulla.

Graafi: Kespron Data kertoo, jäätelön myynti

Grillimakkarat

Grillimakkara on erilaisten kesätapahtumien ja festareiden kestosuosikki. Kesprosta saat monipuolisen makkaravalikoiman lisäksi myös sopivat lisukkeet ja tarvikkeet, kuten grillitaskut, erilaiset sinapit ja ketsupit makkaramyyntiä vauhdittamaan. Kannattaa hyödyntää tämä lisämyynnin mahdollisuus.

Graafi: Kespron data kertoo, makkaramyynti

Juomat

Kesäaikana pulloveden, virvoitusjuomien ja esimerkiksi erilaisten smoothieiden kulutus lisääntyy merkittävästi. Kannattaa siksi varmistaa, että tarjolla on aina raikasta lähdevettä, erilaisia limuvaihtoehtoja ja muita virkistäviä juomia asiakkaiden janon sammuttamiseen.

Graafi: Kespron data kertoo, juomien kysyntä

Kesän hitit

Kesällä vallitseva kaksijakoisuus kuluttajien käyttäytymisessä korostuu erityisesti, sillä nopeille ja helposti saatavilla oleville take away-ratkaisuille on kysyntää, mutta toisaalta myös päinvastainen korostuu lomakaudella; kiirehtimisen sijaan halutaan myös nauttia kiireettömyydestä läheisten kanssa hyvän ruoan äärellä. Esimerkiksi etanoiden kysyntä kasvaa. Fiksuilla raaka-aine-valinnoilla voi varautua erilaisiin tarpeisiin ja kysynnän vaihteluun.

Syksyä kohti mentäessä kysyntää kasvattavat muun muassa porsaan etupään lihat, poronliha sekä lomakauden päättymisen myötä erilaiset lounaan raaka-aineet, kuten pakastekalat, keittokuutiot sekä muutoinkin kasvavina tuoteryhminä kasvispyörykät ja -pihvit sekä maitoa korvaavat ruokajuomat.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä