Kespron oman merkin Menu-mausteet siirtyvät muovista kartonkipakkauksiin

Mausteiden pakkaustavalla on väliä, sillä vuodessa foodservice-tukkukauppa Kespro myy yli satatuhatta maustepurkkia asiakkailleen. Pakkausmateriaalin vaihdolla vähennetään muovin kulutusta ja samalla myös pakkausjätettä kuljetus- ja varastointivaiheessa.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Mausteiden pakkausuudistus on osa Kespron vastuullisuutta, jolla se pyrkii vähentämään ympäristön rasitusta.

– Mausteet ovat yksi eniten käytetyistä tuotekategorioista foodservice-kaupassa, joten niiden pakkaustavalla on väliä. Yhteensä pakkauksia myydään Kesprossa vuositasolla reilusti yli satatuhatta. Vähennämme kartonkipakkauksiin siirtymällä muovia vuositasolla yli 6 500 kiloa, hehkuttaa Kespron mausteista vastaava tuotepäällikkö Minna Tuominen.

Kolmestakymmenestä Menu-mausteesta säilytetään muovipakkaukset ainoastaan kahden tuotteen kohdalla, vaniljatangoissa ja laakerinlehdissä. Näiden tuotteiden kohdalla siirtäminen kartonkisiin pakkauksiin ei vielä ollut mahdollista tuotteen laadun takaamiseksi.

– Mausteiden muutto uusiin pakkauksiin on tällä hetkellä täydessä vauhdissa. Tuote-erät muuttuvat pakkauksiltaan kartonkisiksi sitä mukaa kun vanhat erät saadaan myytyä pois varastosta, kertoo Tuominen.

Ensimmäiset kartonkipakkaukset tulivat käyttöön jo toukokuun 2019 aikana. Ensimmäiset tuotteet uusissa pakkauksissa olivat muun muassa vaniljasokeri ja taco-mausteseos sekä uutuustuotteet chili, juustokumina ja timjami.

Materiaalisäästöä varastolla

Samalla kun maustepakkaukset vaihdetaan muovista kartonkiin, uudistetaan myös mausteiden kuljetuspakkaukset. Kuljetuspakkauksissa luovutaan kokonaan pahvilaatikoista ja jatkossa kuljetuserää kiertävät pahvikehät, jotka pitävät tuotteet tiukasti yhdessä. Uusi pakkaustapa vähentää varastossa syntyvää pakkausjätettä huomattavasti.

Muovipakkauksista luopuminen tarkoittaa kuitenkin sirotinominaisuuden poistumista uusista kartonkipakkauksista. Kespro haluaa kannustaa tässä asiassa asiakkaitaan kestävämpään suuntaan. Muovipakkausten maustesirottimen voi korvata helppokäyttöisillä kestokäyttömaustesirottimilla, joihin kartonkipakkausten mausteet voidaan kaataa.

Sertifioitua kartonkia

Menu-mausteiden uusi kartonkipakkaus on valmistettu FSC-sertifioidusta kartongista.

– Oli hienoa saada lähes koko tuoteperhe uudistettua kerralla entistä vastuullisemmaksi. Uskon pakkausuudistuksesta olevan apua asiakkaillemme, jotka myös pohtivat tahoillaan liiketoimintansa vastuullisuuskysymyksiä. Menu-mausteiden suosiminen auttaa asiakkaitamme toimimaan entistä vastuullisemmin, summaa Tuominen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä