Arlan vastuulliset pakkaukset - puusta pöytään

Suomen ensimmäinen kartonkinen jogurttipikari, maitotölkit ilman öljypohjaisia nestesulkukerroksia – innovaatioita, joiden ei uskottu olevan mahdollisia. Arla Suomi on nyt kovassa vauhdissa aina vaan vastuullisempien pakkausten kehittämisessä.

Julkaistu

Kuvat

Arla Suomi

Oletko kuullut Arlan Lähimaidosta tai Yhden Tilan Maidosta? Luonto+-tuotteista? Uskon, monen tietävän ja useimman myös käyttävän kyseisiä tuotteita. Ne ovat Arlan innovaatioita, kehitetty vastuullisuus päällimmäisenä mielessä. Arla on panostanut merkittävästi vastuullisuuteen; tuotantotapaan, energian käyttöön ja moniin muihin tuotteisiinsa vaikuttaviin tekijöihin. Tiedetään, missä lehmät käyskentelevät ja mitä ne syövät. Tiedetään nimeltä jopa se kissa, joka lehmien seurana pelloilla ja navetassa pyörii.

Mitä seuraavaksi? Katse kääntyi tuotteista niiden pakkauksiin.

Miten ihmeessä maito pysyy kartonkitölkissä?

Monikaan ei ehkä ole ajatellut, miten se maito siellä pahvin sisällä oikein pysyy, mutta ohut muovipinnoite sen siellä pitää. Ja hyvin pitääkin, mutta siitä huolimatta Arlalla halutaan vähentää muovinkäyttöä.

Arlan siis piti löytää pakkausmateriaali, jossa muovin määrää voitaisiin pienentää – tai jopa lopettaa sen käyttö kokonaan. Nyt ollaan tilanteessa, jossa pakkausten muovipinnoite voi myös olla puupohjainen. Arla Suomi hyödyntää suomalaista innovaatiota tuotteissaan. Biomuovin raaka-aine tehdään UPM Kymmenen tehtaalla Lappeenrannassa selluntuotannon sivuvirroista.

Kun Arlalla päätetään tehdä jotain, se tehdään kunnolla. Fossiiliperäinen pinnoite vaihdettiin 100 % puuperäiseen kaikissa Arla Suomen nestekartonkipakkauksissa (poislukien UHT). Tämä tarkoittaa 40 miljoonaa parempaa nestekartonkipakkausta! Pakkausten hiilijalanjälki pienenee uusiutuvan muovin myötä. Myös Arlan tölkkien korkit valmistetaan jatkossa uusiutuvasta muovista.

Tästä lähtien Arlan maito pysyy maitotölkissä uusiutuvan muovin ansiosta. Puusta pöytään!

Arlan kartonkiset jogurttipurkit

Matka joka ei pääty

Arlalla halutaan vaikuttaa poisheitettävän muovin määrään. Nyt on lanseerattu Suomen ensimmäinen kartonkinen jogurttipikari. Kartonkipikari ja sen uusi kuitukansi voidaan kierrättää kuten maitopurkit.

Arla on yrityksenä riippuvainen luonnosta ja sen hyvinvoinnista. Planeettamme haasteet otetaan Arlalla vakavissaan. Vastuullisuus merkitsee Arlalle matkaa, joka ei pääty. Pakkausten suhteen tämä reissu alkoi vuonna 2017 luomumaitojen ruskeilla kartonkipakkauksilla. Matkaa on kuljettu jo pitkästi, mutta silti ollaan vielä alussa. Arlalla jatketaan tekemällä yhteistyötä farmareiden ja muiden yhteistyökumppanien kanssa.

P.S. Jos sen kissan nimi jäi vaivaamaan, niin se on Tihur. Navettakissa Tihur asuu Tikan Tilalla Pohjanmaalla yhdessä koirien, vapaasti käyskentelevien lehmien ja Tikan perheen kanssa.

Arlan kevytmaitopurkki

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä