Kohti vastuullisempaa muovinkäyttöä

Muovilta ei voi välttyä nykymaailmassa. Aiemmin kehuttu monipuolinen materiaali on tämän päivän demoni. Samalla kun muovin applikaatiot laajenevat ja markkinoille on tullut uudenlaisia muoveja, vaaditaan muoveista luopumista. Mitä tästä tulisi ajatella?

Julkaistu

Teksti

Fredman Group

Kuvat

Fredman Group

Muovi on ominaisuuksiltaan elintärkeä materiaali yhteiskunnassamme

Moderni elämäntapa ei voi jatkua, mikäli muovi kiellettäisiin, eivätkä kaikki meistä ole valmiita luopumaan elämää helpottavista ja mukavuutta lisäävistä muoviratkaisuista. Elintarvikkeiden muovipakkaukset ovat kevyitä ja ne vähentävät ruokahävikkiä, joka on merkittävä ympäristörasitus. Muovin valmistuksen ympäristökuorma on kohtuullisen pieni, joten ympäristöystävällisempien vaihtoehtojen löytäminen ei aina ole helppoa. Muovit, pois lukien kerrosmateriaalit, ovat myös kierrätettäviä. Uusimmat tulokkaat muoviperheessä ovat biopohjaisia ja/tai biohajoavia. Näitä kutsutaan yleisesti biomuoveiksi.

Vastuullisuusmatka alkaa ensimmäisestä askeleesta

Fredmanilla olemme määritelleet jo muutama vuosi sitten visioksemme täydellisen keittiön tavoittelemisen. Vastuullinen liiketoiminta on tärkeä osa tätä visiota. Siksi olemme nyt muotoilleet yrityksellemme myös erillisen vastuullisuusvision: kaikki tuotteemme tehdään uusiutuvista materiaaleista ja ovat täysin kierrätettäviä vuoteen 2030 mennessä.

Fredmanilla on suuri vastuu ruokaturvallisuudesta – ja muovi on erinomainen materiaali ruuan säilyvyyden kannalta. Olemme kuitenkin aloittaneet matkan kohti muovittomampaa maailmaa pyrkimällä korvaamaan muovin osin tai kokonaan biopohjaisilla raaka-aineilla, käyttämällä osin kierrätettyä muovia tai vähentämällä muovin määrää tuotteissamme.

Fredman-Green-PE-muovipussit

Uutuuksia perinteistä muovia haastamaan

Syksyllä 2019 markkinoille tulleiden Fredman Green PE -muovipussien pääraaka-aine on lähtöisin luonnosta, sillä pussien polyeteeni on valmistettu sokeriruo’osta. Uusiutuvista luonnonvaroista valmistetulla Green PE -materiaalilla on samat käyttöominaisuudet kuin perinteisellä muovilla, mutta se on valmistettu uusiutuvasta biomassasta 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Keskeinen hyöty Fredman Green PE -muovipussien käytöstä tulee pienemmästä hiilijalanjäljestä sekä fossiilisten polttoaineiden säästämisestä.

Green PE -muovi on biopohjaista, mutta se ei ole biohajoava. Käytön jälkeen Green PE -muovipussi lajitellaan muovinkeräykseen tai energiajätteeksi. Saatavilla neljässä eri koossa: 3L, 5L, 10L ja 15L (1/1GN).

Fredman Green PE -muovipussit saatavilla Kespron valikoimasta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä