Kohti vastuullisempaa ruoantuotantoa

Ruoantuotannolla on väistämättä merkittäviä vaikutuksia ympäristöön. Ruoka voi olla parhaimmillaan terveellistä, mutta myös vastuullisesti tuotettua.

Julkaistu

Teksti

Katariina Tolvanen, Feelia

Kuvat

Unsplash

Feelian tavoitteena on kiertotalouden edistäminen ja ilmastoystävällisempi ruokatuotanto, jolla pystytään erottautumaan muista.

"Tuotteidemme hiilijalanjäljen tuntemus on askel eteenpäin yritysvastuutyössämme. Haluamme tehdä oman osuutemme ilmastotalkoissa, ja koska asia on meille tärkeä, valikoitui kumppaniksemme Biocode. Haluamme tehdä yhteistyötä yrityksen kanssa, jolta löytyy tarvittava osaaminen ja kokemus auttaakseen meitä kohti hiilineutraaliutta", kertoo Feelian toimitusjohtaja Jukka Ojala.

Feelialla nähdään paljon mahdollisuuksia tuotteiden hiilijalanjäljen arvioinnissa, koska yritys haluaa osoittaa asiakkailleen olevansa luotettava ja esimerkillinen foodservice-kumppani. Biocoden avulla Feelia voi myös selvittää käyttämiensä lähituottajien ilmastovaikutukset ja auttaa heitä kehittämään toimintaansa.

Tuotteiden ja raaka-aineiden hiilijalanjäljen tutkiminen aloitetaan tammikuussa 2022, projektia Feelialta vetää laatupäällikkö Helena Tölli. Tutkimuksen avulla pystytään rakentamaan skenaarioita ennakointiin sekä tuotekehitykseen.

Kuinka tarjota vastuullisempaa ruokaa?

Feelia pyrkii jatkuvasti toiminnallaan kohti hiilineutraaliutta. Ensimmäinen suurempi askel otettiin vuonna 2014, kun Pyhännän tehdas alkoi toimimaan puhtaalla biohakkeella. Neljä vuotta myöhemmin tehtaalla alettiin valmistamaan tuotteet uusiutuvalla kotimaisella energialla: biokaasulla.

Koska yritys panostaa raaka-aineiden kotimaisuuteen ja suosii lähituottajia, voi asiakas luottaa siihen, että yritys tarjoaa 80 prosenttisesti kotimaisia tuotteita. Muualta tulevat vain lohi, palkokasvit, bataatti ja tomaattikastike.

Kesällä 2021 Pyhännän tehtaalla otettiin käyttöön uusi sisäinen kiertoveden jäähdytysjärjestelmä, jonka johdosta säästetään veden käyttöä noin 70–80 %. Feelian ruoantuotannossa käytettävissä autoklaaviuuneissa kiertävä vesi jäähdytetään sisäisessä putkistossa, josta se palaa takaisin jäähdyttämään autoklaavista tulleet tuotteet.

Tutustu Feeliaan sekä sen yhteistyöhön tarkemmin yrityksen verkkosivulla tai vieraile Biocode Collective perustajajäsenprofiilissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä