Lakeuksilta lautasille

Keittiömestari Simon Selin haluaa tietää, missä valmistettava punajuuri on viljelty ja mistä kuha on kalastettu. Rakkaus lakeuksia kohtaan näkyy kokin annoksissa.

Julkaistu

Teksti

Marina Ahlberg

Kuvat

Mikko Lehtimäki

Miten päädyit alalle?

Kiitos kuuluu äidilleni, jonka ruoanlaittoa seurasin pienenä tarkasti. Sain jo nuorena mahdollisuuden yrittää ja erehtyä keittiössä. Puuhailimme kaksosveljeni ja sisareni kanssa kotona itsenäisesti, ja minulle lankesi ruoanlaittajan rooli. Katsoin koulun jälkeen, mitä jääkaapista löytyi, ja rupesin kokkaamaan. Olen myös aina pitänyt syömisestä.

Paras ruokamuistosi?

Yllättävin makuelämys on ollut Helsingin Chez Dominiquessa tarjoiltu kateenkorva. Siinä meni kirjaimellisesti sormi suuhun, kun pohdin, miten annos oli valmistettu.

Mistä ammennat ideasi?

Ideoita pulppuaa kaikesta, mitä olen vuosien varrella nähnyt, kokenut ja maistanut. Tällä hetkellä minua kiehtoo kotimainen ruokakulttuuri, jota on pitkään pidetty tylsänä. Onneksi pohjoismainen keittiö on taas arvossaan. Lähtökohta HEJMin menun suunnittelussa on pohjanmaalainen, sesongin mukainen ruoka, joka valmistuu lähellä tuotetuista raaka-aineista. Tuoreet ja laadukkaat ainekset ovat kaiken a ja o, jos haluaa onnistua ruoanlaitossa.

Mikä on mottosi?

”Ruoka on yhtä kuin ruoanlaittoa.” Kun annos tehdään alusta alkaen hyvistä aineksista, se myös maistuu hyvälle.

Mitä muuttaisit alalla, jos sinulla olisi kaikki valta?

Toivon kokin ammatille enemmän arvostusta. Viime vuosina on onneksi tapahtunut kehitystä parempaan. Maallikko ei välttämättä tiedosta, kuinka paljon työtä ja tunteja yhden laadukkaan annoksen toteuttamiseen vaaditaan. Arvosteleminen on kovin helppoa, ja usein kiitos saattaa unohtua.

Mikä on menestyksesi salaisuus?

Olen jääräpäinen ja kilpailuhenkinen: minkä aloitan, sen vien myös päätökseen. Innostun helposti – jokin juures saattaa viedä mennessään ja synnyttää vimmatusti kokeiluja. Olen kiinnostunut yrittäjyydestä ja oppinut siitä hyviltä kollegoiltani HEJMissä.

  • Kuka? Simon Selin, 28
  • Mikä? Kokki ja ravintoloitsija, hopeaa Vuoden Kokki 2020 -kilpailussa, klassisen penkkipunnerruksen Suomen mestari
  • Missä? Vaasa, Restaurant HEJM

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä