Tuoreus on laatumausteiden salaisuus

Meiran mausteet on aina valmistettu tuoreimmasta sadosta. Tarkka laadunhallinta takaa, että mausteissa riittää runsaasti makua.

Julkaistu

Teksti

Linda Pynnönen

Kuvat

Meira

Oreganoa Chilestä, kuminaa Suomesta ja kardemummaa Guatemalasta. Näiden lisäksi Meiran maustetehtaalle Helsingin Vallilaan saapuu päivittäin noin 90 muuta maustetta ja yrttiä ympäri maailmaa. Mausteet menettävät aromiaan nopeasti prosessoinnin jälkeen, joten raaka-aineen tuoreus on laadukkaan lopputuotteen edellytys.

"Mausteissa raaka-aineen valinnalla ja sen käsittelyllä on iso merkitys. Mitä tuoreempana saamme mausteet pakattua, sitä paremmin ne antavat makua ruoanvalmistuksessa”, kertoo asiakasmarkkinointipäällikkö Susanna Koroma-Nyström Meiralta.

Tuoreuden varmistamisen lisäksi maustetehtaalla tehdään tarkkaa työtä hankinta- ja laadunhallintaketjun kaikissa muissakin vaiheissa. Sopivan alkuperämaan valinta, hyvät suhteet tavarantoimittajiin sekä tuotteiden laadun tutkiminen ovat tärkeitä työvaiheita, kun halutaan pitää kiinni tuotteille asetetuista korkeista laatukriteereistä.

Kasvupaikka ja käsittely vaikuttavat luonnontuotteeseen

Pippurirouhetta ripotellessa ei ehkä tule ajatelleeksi, että purkissa oleva mauste on itse asiassa köynnöskasvin marja. Mausteet ja yrtit ovat aitoja luonnontuotteita, ja samalla tavoin herkkiä kasvupaikan suhteen kuin vaikka kahvi tai viini.

Premium paketti Meira mausteet 01 Musta-, viher- ja valkopippurit ovat samaa kasvia. Värierot tulevat erilaisista valmistustavoista.

”Mausteiden ja yrttien tuoteturvallisuus ja makuprofiilit eroavat toisistaan huomattavan paljon kasvupaikasta riippuen”, kertoo Meiran ostopäällikkö Aija Pohjanen.

”Esimerkiksi oreganomme tulee vain Chilestä tai Perusta, sillä kummankin maan puhtaan kasvuympäristön vuoksi mausteiden viljelyssä ei muun muassa tarvitse käyttää hyönteisten torjunta-aineita lainkaan. Lisäksi korkeassa ilmanalassa oregano saavuttaa vihreän värin ja erittäin aromikkaan maun.”

Kardemumma ostetaan Meiralle siemeninä Guatemalasta ja jauhetaan vasta Vallilassa juuri ennen purkitusta. Suuri osa pippureista tulee Meiralle kokonaisina, ja jos rouhinta tai jauhatus tehdään alkuperämaassa, suoritetaan nämä vaiheet vasta juuri ennen laivausta. Premium paketti Meira mausteet 02 Mausteet kerätään joko maasta tai tikkaiden päästä käsin pudottaen tertut keräilyalustalle tai koriin.

”Mausteiden hankinnassa tiivis ja pitkäaikainen yhteistyö tavarantoimittajien kanssa on erittäin tärkeää, sillä he tuntevat meillä käytetyt raaka-aineet, niiden makuprofiilit ja laatukriteerit”, Pohjanen kertoo.

”Tavarantoimittajamme panostavat myös merkittävästi tuotteiden kuljetuksessa käytettäviin pakkausratkaisuihin.

Näin varmistutaan siitä, etteivät raaka-aineet menetä eteerisiä öljyjä kuljetuksen aikana.”

Jo ennen kuin mausteiden raaka-aineet saapuvat Meiralle, on niille tehty perusteelliset laatututkimukset sekä sadonkorjuun aikana että prosessoinnin jälkeen. Jokainen saapuva mauste-erä tutkitaan sekä omassa että ulkopuolisessa labrassa.

Uusi pakkaus helpottaa ammattikeittiön arkea

Meiran Food Service PET-pakkausten ilme uudistuu syksystä 2020 alkaen. Pakkausten funktionaalinen ulkomuoto antaa yhdellä silmäyksellä paljon tietoa, joka helpottaa keittiössä työskentelevien arkea niin ruokaa valmistaessa kuin tilauksia tehdessäkin.

Maustamistuotteiden uudet etiketit on värikoodattu sen mukaan, onko kyseessä mauste, yrtti, leivontamauste vai mausteseos. Pakkaukseen merkityn ison alkukirjaimen avulla mausteet on kätevä järjestää hyllyyn aakkosittain ja löytää sieltä.

”Pakkauksen yksityiskohdilla on merkitystä, kun keittiössä on erilaisia maustetuotteita hyllymetreittäin. Toivomme, että uudistuneet pakkauksemme toisivat osaltaan apua asiakkaidemme kiireisiin työpäiviin”, Susanna Koroma-Nyström sanoo.

Meiran Food Service -valikoimassa on lähes 60 erilaista maustetta ja mausteseosta. Kaikki maustamistuotteet pakataan Vallilassa Meiran omassa tehtaassa.

Pakkausten ilme uudistui

Premium paketti Meira mausteet 03

Meiran Food Service PET-maustepakkausten ilme uudistuu tänä syksynä. Uudet, värein ja kirjaimin koodatut pakkaukset ovat helppoja käyttää ja tunnistaa. Ne antavat yhdellä silmäyksellä paljon tietoa, joka helpottaa keittiössä työskentelevien arkea ruoanvalmistuksessa ja tilausten teossa.

Meiran Food Service -valikoimassa on lähes 60 erilaista maustetta ja mausteseosta, jotka kaikki tulevat Vallilasta, Meiran omasta maustetehtaasta. Mausteet valmistetaan aina tuoreimmasta sadosta. Prosessi on tarkka ja vaatii huolellisuutta. Mitä paremmin maku saadaan vangittua mausteeseen, sitä enemmän se antaa makua ruoanvalmistuksessa.

Puolet Meiran Food Service -valikoiman mausteista on kotimaisia Avainlippu-tuotteita. Mausteseoksissa on myös valittavana yli 20 vaihtoehtoa, joihin ei ole lisätty suolaa.

Meira

  • Perustettu 1914.
  • Valmistaa maustamistuotteita ja kahveja sekä vähittäiskauppa- että foodservice-sektorille tuotantolaitoksessaan Helsingin Vallilassa.
  • Työllistää noin 180 henkilöä.
  • Mausteet ja leivontatuotteet Meira-brändin alla, kahveissa tuotemerkkejä muun muassa Kulta Katriina, Segafredo ja Saludo.
  • meira.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä