Mikko Mykkänen – Monien tisleiden mies

Kuka on mies, jonka kasvot komeilevat oman nimensä mukaisen juoman etiketissä?

Julkaistu

Teksti

Olvi Oyj

Kuvat

Olvi Oyj

Alkuvuodesta 2019 Suomen markkinoille lanseerattiin ensimmäinen premium tonicvesi, Muteman. Tämän, niin kuin monien muidenkin tuotteiden takana on etiketissäkin esiintyvä Mikko Mykkänen. Kaikkea muuta kuin mykkä mies, muuten.

The Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen on kehittänyt useita tuotteita ja voittanut tisleillään useita kansainvälisiä sekä suomalaisia kilpailuja, mikä tekee hänestä Suomen tämän hetken ansioituneimman tislaajan.

The Helsinki Distilling Company

The Helsinki Distilling Company perustettiin vuonna 2013 Mikko Mykkäsen, Séamus Holohanin sekä Kai Kilpisen toimesta. Tarkoituksena oli tuoda markkinoille pääosin kotimaisista raaka-aineista tehtyjä huippulaadukkaita kansainvälisen tason aromitisleitä.

Helsingin tislaamo valmistaa viskiä, giniä sekä sesonkituotteita: esim. applejackia (calvados-tyyppinen tynnyröity aromitisle), marjaginlikööreitä (tyrni ja puolukka), pontikka (tyrniä grappa-menetelmällä).

Tislaajamestari Mikko Mykkänen

Mikko Mykkänen on toiminut Helsinki Distilling Companyn tislaajamestarina sen perustamisesta alkaen ja on suunnitellut yrityksen kaikkien tuotteiden reseptit sekä Olvin Muteman-tuoteperheen mikserituotteet. Mykkäsen suunnittelemat tuotteet ovat voittaneet kultamitaleita Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Euroopan Innovatiivisin Tislaaja -tunnustus annettiin Mykkäselle Destille Berlin 2018-messuilla, Euroopan suurimman pientislaamotapahtuman yhteydessä. Tunnustus annettiin erityisesti uusien tuotteiden luomisesta sekä ekologisista raaka-aineiden käyttö- ja tuotantomenetelmistä.

Tuotteiden suunnittelu ja kokeilut ovat Mykkäsen suurin intohimo ja siksi syyskausi ja sadonkorjuu onkin hänen lempivuodenaikansa. Mykkäsellä on mökillään puutarha sekä pieni viinitarha, joiden sadon hän joka vuosi käyttää kokeiluihinsa.

Koulutukseltaan Mykkänen on filosofian maisteri. Hän on suorittanut myös alkoholituotannon ammattitutkinnon Tuorlassa vuonna 2014 ja on parhaillaan jatko-opiskelijana Heriot-Watt yliopistossa Edinburghissa Skotlannissa pääaineenaan Brewing ja Distilling. Mykkänen on työskennellyt tislaamoissa mm. Iso-Britanniassa, Saksassa sekä Yhdysvalloissa. Hän harrastaa ruoka- ja juomakulttuuria, matkailua, näyttelemistä, kirjoittamista ja kuvaamista, purjehtimista ja pitää viskiakatemiaa. Mykkänen on myös Lontoossa toimivan The Gin Guild-yhdistyksen jäsen, yhtenä harvoista Iso-Britannian ulkopuolisista jäsenistä.

Muteman tuoteperhe

Alkuvuodesta 2019 lanseerattu Muteman premium tonicvesi on Olvin ja Helsingin tislaamon yhteistyön tulos ja syyskuussa 2019 lanseerataan tämän tuotemerkin alla myös toinen tuote Suomen markkinoille, Muteman Ginger Beer. Tämä Muteman tuoteperheen uusin tuote on voimakkaan inkiväärinen pienellä puraisulla varustettu juoma, joka sopii hienosti myös juomasekoituksiin.

Muteman piirros

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä