Myllyn Paras 90 vuotta

HoReCa-alalla paistovalmiit raakapakasteet ovat jo vakiinnuttaneet asemansa, ne nopeuttavat työvaiheita ja tasoittavat kysynnän vaihteluita. Viime aikoina Myllyn Paras on on panostanut voimakkaasti myös kypsäpakasteiden kehittämiseen.

Julkaistu

Kuvat

Myllyn Paras Finland Oy

Myllyn Paras Finland Oy on innovatiivinen suomalainen yritys, jolla on pitkät perinteet mylly- ja pakaste-elintarviketuotannossa. Myllyn Paras työllistää Hyvinkäällä kahdessa tehtaassaan yhteensä yli 150 henkilöä ja yrityksen liikevaihto vuonna 2017 oli n. 56 milj. euroa. Yritys juhlii tänä vuonna 90-vuotissyntymäpäiviään.

Ekologista lähiruokaa

Myllyn Paras Oy on Suomen vanhin kauppamylly. Se on ollut nyt toiminnassa yhtäjaksoisesti 90 vuotta. Mylly on toiminut samalla paikalla alusta asti ja toiminta on laajentunut alkuvuosien kauramyllystä nykyaikaiseksi, korkeasti automatisoiduksi ja tehokkaaksi tuotantolaitokseksi. Tuotannossa pyritään käyttämään mahdollisimman paljon kotimaista viljaa vuosittaisesta satotilanteesta riippuen. Hyödyntämällä bioenergianlähteenä hiutaletuotannossa syntyvää kauran kuoriainesta, on myllyssä pystytty korvaamaan kokonaan fossiilisten polttoaineiden käyttö.

Ylijäävä bioenergia, jota Myllyn Paras Oy toimittaa Hyvinkään Lämpövoima Oy:lle, vastaa n. 1–2 % koko Hyvinkään kaukolämmön tuotannosta. Tästä toiminnasta Myllyn Paras Oy sai vuonna 2013 Hyvinkääläisyritysten energiatehokkuuspalkinnon.

Yritys on markkinajohtaja makaronituotteissa sekä markkinakakkonen hiutaleissa ja jauhoissa. Tuotekehitys on suuntautunut vahvasti terveellisiin ja runsaskuituisiin viljatuotteisiin. Myllyssä jalostetaan vuosittain noin 75 000 tonnia viljaa.

Raakapakasteista kypsäpakasteisiin

Myllyn Paras aloitti vuonna 1988 ensimmäisenä Suomessa laminoitujen pakastetaikinoiden valmistuksen. Tämä merkittävä innovaatio loi vahvan pohjan pakastetehtaan kehitykselle ja oli suunnannäyttäjänä nykyiselle suomalaiselle pakastetaikinatuotannolle.

Pakastetaikinoiden markkinajohtajuus ja vuosikymmenten tuotantokokemus on ollut perustana myös leivonnaispakasteiden tuotekehityksessä. Tuotteiden herkullisuus, taikinoiden kuohkeus tai lehtevyys ja täytteiden mehevyys pystytään säilyttämään pakkassäilytyksessä entistä paremmin. HoReCa-alalla paistovalmiit raakapakasteet ovat jo vakiinnuttaneet asemansa, ne nopeuttavat työvaiheita ja tasoittavat kysynnän vaihteluita. Jotta asiakkaita voidaan palvella entistäkin paremmin, yritys on panostanut voimakkaasti erityisesti kypsäpakasteiden kehittämiseen HoReCa-sektorille.

Tarjoilutuoreet-konsepti

Kypsäpakasteet on valmistettu tarkoitukseen parhaiten soveltuvista raaka-aineista. Niiden valmistustapa on kehitetty juuri kypsänä pakastettaviin tuotteisiin. Pakastamalla tuotteet juuri paistettuina ja herkullisimmillaan, pystytään tuotteet tarjoamaan loppukuluttajille mahdollisimman maukkaina ja tuoreina tarjoiluajankohdasta huolimatta.

Tätä kutsutaan Tarjoilutuoreet-konseptiksi. Se on yhtenäinen ketju, joka alkaa tuotekehityksestä, ohjaa valmistusta sekä logistiikkaa, ja päätyy kuluttajan lautaselle. HoReCa-asiakkaat voivat luottaa siihen, että Myllyn Paras Tarjoilutuore -konsepti mahdollistaa heille monipuolisen ja laajan tuotevalikoiman myyvimpiä HoReCa-tuotteita. Valmiiksi paistettuina tuotteiden laatu pysyy tasaisena. Lisäksi kypsäpakasteilla voidaan minimoida hävikki ja reagoida nopeasti myyntipiikkeihin.

HoReCa-asiakkaille tarjotaan kokonaispalvelua, joka perustuu innovaatioihin, vahvaan kokemukseen ja suomalaiseen yrittämiseen. Keväällä 2015 pakastetehtaalla siirryttiin käyttämään biokaasua. Suomalaisen elintarviketeollisuuden biojätteistä ja kaupan ruokahävikistä valmistettava biokaasu vähentää pakastetehtaan kasvihuonepäästöt nollaan.

Laatusertifikaatit ja tulevaisuus

Elintarviketurvallisuusstandardeilla yritys pystyy takaamaan tuoteturvallisuuden korkean laadun ja hallinnan. Molemmille tuotantolaitoksille on myönnetty ISO 22000 ja FSSC 22000 sertifikaatit. Myllyn Paras viinereitä pellillä

Uutuustuotteet

Markkinoille tuodaan vuosittain useita uusia Myllyn Paras HoReCa-tuotteita. Tänä vuonna on lanseerattu yhdeksän uutuutta:
Mustikkalevypiirakka 3 x 1,35 kg
Gluteeniton Runebergin levykakku 1 x 2 kg
Lakkalevykakku 1 x 2 kg
Lakritsi-sitruunalevykakku 1 x 2 kg
Kasvispiirakka 24 x 110 g
Broilerpasteija 45 x 80 g
Juustopasteija 45 x 80 g
Mustikka-vaniljapulla 40 x 80 g
Mansikka-juustokakkulettiviineri 40 x 90 g

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä