Aina tuoretta leipää

Lantmännen Unibaken tuotteiden ansiosta ammatti­keittiöillä on käytössään kustannustehokas ja kätevä vaihto­ehto tarjota asiakkailleen tuoretta leipää.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Lantmännen Unibake; Maarit Seeling

Kuvat

Valmistaja

Herkullisen tuoreen leivän tuoksu, leikatessa rapeasti mureneva kuori, suuta lämmittävä viljaisa maku – leipä kuuluu suomalaiseen ruokapöytään, oli kyseessä sitten aamiainen, lounas tai päivällinen. Suomalainen söi vuonna 2022 ruokaleipää reilu 40 kiloa. Tämä tarkoittaa noin neljä leipäviipaletta päivässä. Lantmännen Unibake leipoo monipuolisesti leipiä suomalaiseen makuun.

”Vastuullisuus ja terveellisyys ovat tuotekehityksessämme tärkeässä roolissa. Haluamme lisäksi osaltamme varmistaa, että kotimaista leipää on saatavilla tulevaisuudessakin”, Lantmännen Unibaken kategoriapäällikkö Mari Korhonen sanoo.

Valikoimassa on monipuolisesti leivonnaispakasteita myymäläpaistoon ja ammattikeittiöille sekä kuluttajapakattuja tuotteita vähittäiskaupalle. Laadun takaavat tutut merkit Vaasan, Vaasan Street Food, Vaasan Kotiuunin, Myllyn Paras ja Schulstad Bakery Solutions.

Ammattikeittiöissä jokainen päivä on erilainen. Sulattaen tai paistaen valmiita tuotteita pystyy laittamaan tarjolle juuri sen verran kuin on menekkiä.

”Meiltä löytyy pakasteratkaisuja erilaisiin tarpeisiin: on sulattaen valmiita ja esipaistettuja tuotteita sekä valmiita leipätaikinoita. Puolivalmiit ratkaisut auttavat hallitsemaan hävikkiä ja vastaamaan päivittäin vaihtelevaan kysyntään.”

ML 3 23 Premium Lantmannen Unibake 4 Piirakat voi laittaa pakkauksesta suoraan pellille ja uuniin.

Helpotusta työvoimapulaan

Puolivalmisteiden käyttö tarjoaa helpotusta myös ravintola-alaa koettelevaan työvoimapulaan ja henkilökunnan vaihtuvuuteen.

”Tehokkainta on laittaa leivät suoraan pakkasesta pellille ja uuniin. Näin säästetään paljon aikaa muuhun työhön. Leipätaikinoita käyttämällä leipiin pystyy jättämään ravintolan oman kädenjäljen, jos haluaa tehdä niistä enemmän ’omannäköistä’. Koko prosessia ei tarvitse tehdä itse alusta alkaen”, Korhonen muistuttaa.

Lantmännen toimii Suomessa neljän yrityksen voimin läpi viljan koko arvoketjun pellosta pöytään. Yhtiö panostaa Suomessa tulevaisuuden viljelyyn ja tutkimustyöhön. Lantmännenin Ilmasto & Luonto -ohjelmassa tehdään konkreettisia toimenpiteitä viljelyn ilmastovaikutuksen pienentämiseksi, luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi ja hiilen maaperään sitomiseksi.

”Iso osa leivän hiilijalanjäljestä syntyy viljeltäessä. Keskittymällä kestävämpiin viljelymenetelmiin alkutuotannossa pystymme oikeasti vaikuttamaan päästöihin. Haluamme, että elintarvikkeiden tuotanto Suomessa jatkuu elinvoimaisena”, Korhonen perustelee.

ML 3 23 Premium Lantmannen Unibake 2

Jätteestä biopolttoainetta

Lantmännen Unibakelle on tärkeää käyttää mahdollisimman kestävästi tuotettuja raaka-aineita.

”Suomalaiset arvostavat kotimaisia elintarvikkeita. Rukiin lisäksi kaura on suosittu leipävilja. Molempia pystytään viljelemään pohjoisilla leveyksillä”, Korhonen kertoo.

Yhtiöllä on Suomessa kolme leipomoa. Vaasan Mestarin leivät leivotaan Joutsenossa uudella leipälinjalla käyttämällä monipuolisesti eri viljalajeja, kokeilemalla uusia raaka-aineita, yhdistelemällä hapanjuuria ja myös leipomalla kokonaan ilman lisättyä leivinhiivaa. Vantaan Petikon leipomo on taas erikoistunut fast food -tuotteisiin, kuten burger-sämpylöihin, ja Hyvinkään leipomo riisipiirakoihin.

”Meillä on jokaisessa leipomossa tuotekehittäjiä ja ammattitaitoista henkilökuntaa, jotka jakavat keskenään tietoa ja osaamista. Otamme käyttöön hyviksi havaittuja toimintatapoja ja pystymme hyödyntämään tehokkaasti leipomoiden osaamista ja ominaisuuksia.”

Yrityksen toiminnassa syntyvä vähäinen hävikki päätyy keskitetysti jälkikäsittelyyn.

”Mitään ei heitetä hukkaan, vaan leipomoissa syntyvä jäte jalostetaan konsernin sisällä biopolttoaineeksi.”

Vastuullisuuteen kuuluu myös terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen.

”Meillä on useita Sydänmerkkituotteita, ja teemme tuotekehitystä täysjyvän ja kuidun lisäämiseksi sekä suolan määrän vähentämiseksi tuotteissa”, Korhonen muistuttaa.

ML 3 23 Premium Lantmannen Unibake 3 Vaasan Pitkä Ruis on kätevä pidempi leipä patonkien rinnalle.

Vastuullisuuteen kuuluu myös terveyden ja hyvinvoinnin tukeminen.

Lantmännen Unibake

Lantmännen Unibake on Lantmännen-konserniin kuuluva kansainvälinen leipomoyhtiö. Yhtiön Suomen yksiköllä on vahvat juuret suomalaisessa leipomisessa, ja se valmistaa leivonnaispakasteita sekä foodservice- että vähittäiskaupan asiakkaille. Yhtiön tuotevalikoima koostuu niin kuluttajille kuin yritysasiakkaille suunnatuista tuotemerkeistä, joista tunnetuimpia ovat Vaasan ja Myllyn Paras. Lantmännen Unibaken Suomen leipomot sijaitsevat Joutsenossa, Vantaan Petikossa ja Hyvinkäällä.

Tutustu valikoimaan

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä