Tuoretta leipää vastuullisesti hävikkiä halliten

Hotelliaamiaisen uunituoreet tuoksuvat sämpylät tai ravintolan lounasbuffetin runsas leipäpöytä ilahduttavat asiakkaita ja nostavat koko aamiaisen tai lounaan imagoa. Samaan aikaan halutaan toimia vastuullisesti ja tehokkaasti hävikkiä halliten.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Lantmännen Unibake

Kuvat

Kaupallinen yhteistyö: Lantmännen Unibake

Kotimaisuus, fiksusti hoidettu varastointi ja logistiikka sekä terveelliset vaihtoehdot ovat vastuullisuuden konkretiaa. Ratkaisu tilanteeseen ovat pakastetut leipätuotteet. Lantmännen Unibaken pakastetuissa leivissä on valinnanvaraa, jolla voidaan rakentaa monipuolinen valikoima ja samalla tarjota tuoretta lämmintä leipää vastuullisesti.

Lantmännen Unibaken Kari Ihalainen kenttämyyntipäällikkönä tietää asiakkaiden vaatimukset ja toiveet. Hänen on helppo listata kaikki vastuullisuusnäkökulmat, jotka liittyvät pakastettuihin leipätuotteisiin.

"Suomalaiset rakastavat leipää, ja me tunnemme suomalaiset leivänsyöjinä. Olemme panostaneet kotimaiseen leivänvalmistukseen ja uskomme siihen, että kotimainen leipä ja lähiruoka kiinnostavat. Toimintamme lähtökohta on vastuullisuus, mikä näkyy meillä ihan päivittäisessä yrityskulttuurissa", hän perustelee lähtökohtia.

Kespro Lantmannen Kari Ihalainen Kari Ihalainen, kenttämyyntipäällikkö, Lantmännen Unibake

Mahdoton yhdistelmä: monipuolinen kattaus ja hävikin hallinta?

Kukaan ei halua heittää kalliita ruoka-aineita roskiin. Niinpä hävikin hallinta on osa sekä vastuullisuustyötä että kustannustehokkuutta.

"Leipä ei säily tuoreena pitkään, minkä vuoksi pakasteleipätuotteet on toimiva ratkaisu. Kun sulattaa sen, mitä tarvitsee, leipä ei jää kuivumaan eikä hävikkiä yksinkertaisesti synny."

Pakastettujen leipätuotteiden ansiosta vaikkapa aamiaisella tai lounasbuffetissa voi olla tarjolla monipuolinen kattaus erilaisia leipiä.

"Lantmännen Unibaken runsaasta valikoimasta löytyy paljon kotimaisia leipiä sekä kansainvälisiä erikoisuuksia. Tuotteita löytyy myös eri valmistusasteilla moneen tarpeeseen sulattaen valmiista tuotteista leipätaikinoihin. Kun tarjolla on useita vaihtoehtoja, leipäpöytä on helppo rakentaa samalla fiksusti ja runsaasti. Hävikkiä ei synny, sillä pakasteessa leipätuote säilyy eikä sitä tarvitse sulattaa kuin vain pieniä määriä kerralla."

Kari Ihalainen muistuttaa, että kun pakastetuotteita voi kerralla tilata pakasteeseen suuremman määrän ja sulattaa niitä sitten oman tarpeen mukaan, myös logistiikka hoituu järkevästi.

"Keskusvaraston kautta tilaamalla tavaraa saa samassa kuormassa sujuvasti. Mitä vähemmän kuormia ja kuljetuskilometrejä, sitä pienemmäksi saadaan myös kuljetuksista syntyvää hiilijalanjälkeä."

Kespro Lantmannen Vaasan Pitka Ruis resepti

Aina tuoretta leipää

Juuri nyt monet kustannukset ravintola-alalla nousevat ja lähes kaikki painivat kustannuspaineiden kanssa. Kari Ihalaisen listalla huomioidaan myös työvoiman järkevä resurssointi.

"Kustannuspaineiden lisäksi myös henkilökunnasta on pulaa. Kun uuniin laittaa kypsän, vain sulatusta vaativan leivän, ei tarvita käsiparia leivän leipomiseen ja silti saa tarjolle tuoreen, tuoksuvan leivän – mihin vuorokauden aikaan tahansa."

Jos ravintolassa halutaan tarjota omannäköistä, hieman erilaista leipää, sekin onnistuu pakastetuotteiden avulla.

"Meillä on tarjolla valmiita taikinoita, joista voi loihtia omia juttuja. Vaikkapa yhdistelemällä erilaisia taikinoita, saa kivannäköisiä leipiä, joita ei löydy muilta. Ja tuunaamisessa vain mielikuvitus on rajana."

lantmannen unibake kespro menu 2-22 3

Terveellisyys ja kuluttajien toiveet huomioiden

Lantmännen Unibaken Suomessa valmistetuissa pakasteleipätuotteissa on otettu huomioon myös vastuu kuluttajista. Leipä on yksi suomalaisen ruokavalion suolan lähde.

"Olemme halunneet nostaa leipätuotteissa täysjyvän määrää ja alentaa suolapitoisuutta. Suurena toimijana tunnemme myös kuluttajien toiveet hyvin. Esimerkiksi hapanjuurileipämme on kehitetty suomalaiseen makuun sopiviksi. Ne ovat maukkaita, rapeakuorisia ja sisältä pehmeitä – leipiä, joita juuri nyt halutaan syödä. Näitäkin löytyy meillä pakastetuotteina, ja ne ovatkin olleet varsin haluttu uutuus suomalaisten hotellien ja ravintoloiden leipävalikoimiin", Kari Ihalainen kertoo.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä