Norlandia Tampere Hotel – ainutlaatuinen palvelukonsepti

Norlandia Tampere Hotel palasi tammikuussa muutaman välivuoden jälkeen Kespron asiakkaaksi. Kespron laajat valikoimat, toimitusvarmuus sekä keskitetyt kuljetukset ratkaisivat valinnan.

Julkaistu

Teksti

Maarit Seeling

Kuvat

Eino Ansio

Korona-aikana myös tukkureilla on ollut haasteita tuotteiden saatavuudessa. Tietyt tavararyhmät ovat olleet katkolla jo pidempään.

”Meille on tärkeää, että tavarantoimittaja kykenee tarjoamaan vaihtoehtoja, jos jotain tuotetta ei ole saatavilla. Ymmärrämme, etteivät ne kasva keskusvarastojen hyllyillä. Silti myös meidän on pystyttävä päivittäin tarjoamaan sopivia ratkaisuja omille asiakkaillemme”, Norlandia Tampere Hotelin keittiöpäällikkö Antti Kontra pohtii.

Norlandia Tampere Hotel edustaa suomalaisittain uudenlaista konseptia. Hotelli ja sen ravintola ovat avoimia kaikille, mutta hotelli tarjoaa lisäksi erityispalveluita viereisen Tampereen Yliopistollisen sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen. Suomen muissa kaupungeissa vastaavanlaista potilashotellia ei vielä ole, mutta neuvotteluja niiden perustamiseksi käydään.

MN0222 Norlandia Tampere hotel 003

Hyvän olon konsepti

Erityisruokavaliot ovat Kontran mukaan potilashotellissa normaalikäytäntöä. Lähtökohtaisesti kaikki ateriat ovat valmiiksi laktoosittomia ja usein myös gluteenittomia. Lisäksi hotellin keittiö räätälöi tarvittaessa annoksia asiakkaiden toiveiden mukaan, jotta potilas pystyisi syömään edes jotain raskaiden hoitojen aikana.

”Erilaiset tarpeet pitää ottaa huomioon raaka-aineiden valinnassa. Julkaisemme menut ennakkoon. Keittiön näkökulmasta on ehdottoman tärkeää, että jos tilaan jotain tuotetta lounaalle, niin se myös tulee — tai että ainakin jotain toimitetaan tilalle. Ison toimijan laajasta valikoimasta löytyy aina vaihtoehtoja, jos jotain tiettyä tuotetta ei juuri sillä hetkellä ole saatavilla.”

Kontra tähdentää, että hotellin ravintolassa käy potilaiden lisäksi syömässä yhtä lailla liikematkaajia, lomalaisia kuin myös läheisen työmaan työntekijöitä, viereisen silmäklinikan hieman varttuneempia asiakkaita saattajineen sekä opiskelijoita.

”Meillä on täällä käytössämme ”Hyvän olon ruokakonsepti”. Se tarkoittaa, että ruoka on paitsi maukasta ja terveellistä, myös visuaalisesti kaunista. Haluamme tarjota herkullista, monipuolista ja terveellistä ruokaa joka päivä.”

Asiakkaat ovat Kontran mukaan nykyään selvästi vaativampia ja tiedostavampia kuin esimerkiksi kymmenen vuotta sitten, kun potilashotelli aloitti toimintansa. Alkuperällä ja tuotantotavoilla on väliä. Samaan aikaan kasvisruokavaihtoehtojen kysyntä on moninkertaistunut, ja vegaaniruokavalioista tullut osa arkea.

”Vastuullinen liiketoiminta kuuluu Norlandian arvoihin. Hotellillamme on kansainväliset ISO 9001-laatu- ja 14001-ympäristösertifikaatit. Haluamme panostaa ympäristöasioihin. Suunnittelemme esimerkiksi viikoittaiset ruokalistat siten, että ruokahävikkiä syntyisi mahdollisimman vähän. Meille on tärkeää, että tiedämme Kespron vastuulliseksi toimijaksi. Se helpottaa omissa tavoitteissamme”, Kontra pohtii.

MN0222 Norlandia Tampere hotel 006 Hotellin ravintolassa käyvät ruokailemassa myös potilasasiakkaat, esimerkiksi hotellin neljännessä kerroksessa majoittuvat synnyttäneet äidit.

Yksityisyyttä herkällä hetkellä

Norlandia Tampere -hotellissa on 130 huonetta. Hotellin ravintola on avoin kaikille, ja kahvila Café Care palvelee asiakkaita ympäri vuoro­kauden vuoden jokaisena päivänä. Hotellin ravintolan buffet uusittiin vuoden vaihteessa, ja esillepano jaettiin kolmeen eri pisteeseen. Näin pyritään muun muassa vähentämään lounasaikojen ruuhkia, mikä korona-aikana on erityisen tärkeää.

Potilasasiakkaille kuuluu huoneen hintaan täyshoito aamiaisineen, lounaineen, päivällisineen ja iltapaloineen, ihan kuten sairaalassa. Vastaanotto ja Cafe Care ovat avoinna 24/7. Vastaanotossa työskentelee aina terveydenhuoltoalan ammattilainen.

Oma lukunsa on Perheonni-yksikkö, joka on varattu vastasyntyneiden perheille. Perheonnessa työskentelevät sairaalan kätilöt.

”Periaatteessa kaikki äidit pääsevät majoittumaan lapsen ja isän kanssa tänne hotellin puolelle, jos kaikki on mennyt synnytyksessä normaalisti. Näin perhe saa tärkeällä hetkellä yksityisyyttä. On todettu, että synnytyksestä toipuminenkin on nopeampaa. Mielialalla on siinä suuri merkitys. Samalla vähennämme sairaalan kuormitusta”, Kontra selvittää.

MN0222 Norlandia Tampere hotel 002 Hotellin keittiö räätälöi tarvittaessa annoksia asiakkaiden toiveiden mukaan, jotta potilas pystyisi syömään edes jotakin.

Kaikki tarvittava samalla toimituksella

Erityistä kiitosta Kontra antaa Kespron verkkokaupan helppokäyttöisyydelle ja toimitusten nopeudelle. Niiden merkitys vielä korostuu hotellissa, jossa on päivittäin useita ateriakertoja, vitriinimyyntiä ja laaja tuotevalikoima asiakkaiden houkuttelemiseksi niinkin yksinkertaiseen toimintoon kuin ylipäänsä syömään, edes jotain.


”Kespron laajoista valikoimista löytyy varmuudella aina jotakin, vaikka tuotteet muuten olisivat jopa keskusvarastoilta lopussa. Nyt saamme taas samasta paikasta kaiken astioita ja pesuaineita myöten. Tilausten keskittäminen yhdelle kumppanille on vähentänyt lisäksi piha-alueen kuljetusralleja ja niistä aiheutuvia päästöjä, mikä tietysti on hyvä myös ympäristön kannalta”, Kontra toteaa.

MN0222 Norlandia Tampere hotel 005 Norlandia Tampere Hotelln keittiöpäällikkö Antti Kontra huolehtii siitä, että asiakkaiden erilaiset tarpeet otetaan huomioon.

Norlandia Healthcare Group

  • Norjassa perustettu, hyvinvointipalveluihin erikoistunut Norlandia Care Group kehittää ja tarjoaa innovatiivisia sosiaali- ja terveyspalveluiden ratkaisuja potilashotelleissa, päiväkodeissa ja vanhustenpalveluissa.
  • Yhtiöllä on tällä hetkellä toimintaa Pohjoismaiden lisäksi muun muassa Puolassa ja Hollannissa.
  • Yhtiön palveluksessa on yhteensä noin 10 000 työntekijää.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä