Parsaviikot alkavat

Parsaherkkujen sesonki kestää koko kesän. Katso vinkkimme ja hyödynnä tämän sesonkiherkun tuoma lisämyyntimahdollisuus!

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Kevään himotuimmat ravintola-annokset rakennetaan tuoreista valkoisista ja vihreistä tankoparsoista. Parsakauden huippuviikkoja eletään useimmiten huhtikuun puolivälistä kesäkuulle, mutta parsakausi alkaa jo aiemmin ja kestää koko kesän. Kuten Kespron sesonkidata kertoo, parsakauden piikistä yli puolet tulee pääkaupunkiseudulta, mutta myös muualla Suomessa kannattaa hyödyntää tämän keväisen herkun tuoma lisämyyntimahdollisuus nostamalla parsat ruokalistalle erilaisten lisukkeiden ja laadukkaiden viinien kera.

Parsaa mousseline

Hollandaise muuntuu mousselineksi eli musliinikastikkeeksi, kun kuohkeutat sen vaahdotetulla kermalla. Valmista valkoiset parsat keittämällä niitä suola-sokeriliemessä noin seitsemän minuuttia. Jäähdytä odottamaan tarjoilua, ja höyrytä lämpimiksi ennen annoksen kokoamista.

Valkoisella lautasella parsaa mousseline, grillatut porkkalaparsat ja parsakeittoa

Samettinen parsakeitto

Valkoisesta parsasta valmistettu pehmeäarominen keitto kuuluu parsamenuun yhtä varmasti kuin mädit bliniviikoille. Uutta twistiä keittoon saat Menu Tuorejuustosta, joka korvaa kerman ja tuo keittoon pientä happamuutta. Lisää valkoisen parsan keitinveteen suolan lisäksi aina myös ripaus sokeria. Se taittaa parsan mahdollisen karvauden. Ennen parsojen soseuttamista voit ottaa nuput talteen ja käyttää ne keiton koristeena.

Valkoiset parsat tulevat Kesproon maaliskuun loppupuolella. Vihreitä parsoja saa ympäri vuoden. Ennakoi ja tee tilauksesi nyt!

Grillatut porkkala-parsat

Vihreät parsat saavat herkullista makua grilliraidoista ja parsanippujen ympärille käärityistä savuporkkanasuikaleista, jotka suikaloidaan suolakuoressa 175-asteisessa uunissa kypsyneistä porkkanoista. Mausta porkkanasuikaleita nestesavun, valkoviini-etikan ja oliiviöljyn seoksella vuorokausi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä