Parsa on parasta juuri nyt!

Parsan pääsesonki ajoittuu maaliskuun lopulta toukokuulle, jolloin parsat kannattaa ehdottomasti lisätä ruokalistalle! Sesongin alussa parsa maistuu parhaalta keitettynä pelkän voisulan kanssa, mutta kevään edetessä on muidenkin parsaherkkujen vuoro.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Hienostunut valkoinen ja monipuolinen vihreä

Parsan väri riippuu siitä, missä vaiheessa sato kerätään. Vihreä parsa kasvaa näkyvästi valossa, kun valkoinen parsa kasvaa mullan alla. Eriväristen parsojen mauissa on myös hienoisia eroja. Valkoisen parsan maku on lempeä ja hienostunut, ja siinä on tietynlaista karvautta. Klassisin makuyhdistelmä muodostuu valkeasta parsasta ja hollandaisekastikkeesta. Myös voisula ja parmesaanilastut tai uppomuna tekevät parsasta herkkuaterian. Aromikas valkoinen parsa sopii erityisen hyvin myös kala- ja äyriäisruokiin. Kokeile parsan kanssa kevyesti kylmäsavustettua graavilohta tai pariloituja kampasimpukoita. Myös juhlavan makuinen parsakeitto on maailmankuulu klassikko.

Vihreän parsan maku on voimakkaampi ja muistuttaa tuoreen herneenpalon aromia. Monipuolista parsaa voi varioida loputtomiin. Mausta voisulalla ja sitruunamehulla ja lisää annokseen fetajuustoa ja tuoretta minttua. Vihreä parsa on mahtava raaka-aine myös yksinkertaiseen pastaan tai risottoon. Voit tarjota parsan myös jäähtyneenä vinegretin kanssa ja al dente -kypsytetty vihreä parsa on suosittu salaatin ainesosa. Parsa antaa myös ihanan lisän piirakoihin.

Säilytä parsat +2–+5 asteessa. Hyvä niksi on kääriä parsat säilytyksen ajaksi kostean pyyhkeen sisään.

AdobeStock 404495640

Vinkit vihreän parsan valmistukseen

Nuorta ja tuoretta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, mutta puumainen tyvi kannattaa leikata noin kolmen sentin matkalta. Jos parsa on jo aikuista, se kuoritaan ohuelti noin puolesta varresta alaspäin. Kuoret ja tyvi kannattaa hyödyntää kasvisliemeen ja saat niillä lisämakua myös keitinveteen. Vihreä parsa kypsyy keittämällä nopeasti, noin viidessä minuutissa ‒ ohuet ja hyvin tuoreet versot jopa parissa minuutissa. Parsan voit mainiosti myös esimerkiksi grillata, paistaa uunissa, tai paahtaa pannulla.

Valkoinen parsa vaatii pidemmän kypsennysajan

Koska valkoinen parsa kasvaa maan alla, kuoritaan se aina aivan nupun juuresta tyveen saakka ja puumainen tyvi poistetaan. Valkoinen parsa on paksumpaa ja mehevämpää kuin vihreä parsa, ja vaatii kypsyäkseen 7–10 minuutin keittämisen. Keitinveteen kannattaa lisätä suolan ja sitruunamehun lisäksi hieman sokeria taittamaan karvasta makua. Parsat voi keittämistä varten sitoa nipuiksi, jolloin ne saa helpommin nostetuksi keitinvedestä ehjinä.

Hävikkivinkki! Parsojen kuoret ja tyvi kannattaa hyödyntää kasvisliemeen ja saat niillä lisämakua myös keitinveteen.

Parsareseptit:

Parasta parsaviikoille – Kespro Vihannestukusta!

Parsan pääsesonki ajoittuu maaliskuun lopulta toukokuulle, jolloin hyvä saatavuus Euroopasta takaa parsojen erinomaisen maun ja kannattavan hinnan. Kevään huippusesongin ajaksi tuomme ykkösluokkaisen ja monipuolisen vihreän parsan rinnalle ravintolamaailman hienostuneen suosikin, valkoisen parsan Hollannista.

Kespro Vihannestukun valikoiman valkoinen parsa on laadultaan parasta, mitä saatavilla on. Extra white, AA (20–28 mm) -laatuluokitus takaa kokoluokan, värin, muodon, koon sekä ohuen kuorenpaksuuden. Nämä ominaisuudet ovat korvaamattomia ravintolakeittiön vaativissa tarpeissa ja kiireessä. Huippusesongin aikana saat valikoimastamme ennakkotilauksesta valkoista parsaa myös valmiiksi kuorittuna, jolloin säästät arvokasta työaikaa.

Tuotteet:

  • 21204503 Vihreä parsa 500 g
  • 20733683 Vihreä parsa 4 kg
  • 21196662 Valkoinen parsa 5 kg
  • 21691693 Parsa valkoinen kuorittu 20-28mm 2,5kg

Tarkista parsojen päivän hinta kespronetista, tai omalta myyjältäsi. Tilaamalla valkoisen parsan ennakkoon, pystymme takaamaan tuotteen tuoreuden ja pitkät päiväykset.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä