PRO gaalan Innovaatio-sarjan voittaja

PRO gaalan Innovaatio-sarjan tarkoituksena on löytää alaa uudistava innovaatio. Tuomaristo valitsi voittajaksi Fredman Food Techin.

Julkaistu

Teksti

Mariaana Nelimarkka

Kuvat

Mika Levälampi, Lehtikuva

Fredman Food Tech -palveluiden avulla keittiö voi automatisoida omavalvonnan. Fredman Pro -palvelu korvaa mapit mobiilisovelluksella, Kitchen Robo -sensorit valvovat kylmälaitteita 24/7 ja Chefsteinin avulla data jalostuu tiedoksi.

Tammikuun lopulla juhlittiin 17. kertaa ravintoloiden ja ammattikeittiöiden osaajia Aromi-lehden järjestämässä PRO-gaalassa. Toista kertaa jaossa oli parhaan innovaation palkinto.

Kespron sponsoroiman Innovaatio-sarjan tarkoituksena on löytää alaa uudistava innovaatio. Siihen tarvitaan tietoa, osaamista ja asennetta sekä kykyä yhdistellä niitä uudella tavalla. Samalla intohimolla Kespro kehittää foodservice-markkinaa.

Finaalissa Innovaatio-palkinnosta kisasivat CGI:n Aromi-järjestelmä, johon on integroitu satokausikalenteri, Polkka Vellikello -palvelu vanhusten omaisille ja Fredman Food Tech -palvelukokonaisuus.

Tuomaristo valitsi voittajaksi Fredman Food Techin.

Keskeinen työkalu vastuullisuudesta huolehtimiseen

Fredman Groupin hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman vastaanotti PRO Innovaatio -sarjan palkinnon tyytyväisenä: tie kynien ja ruutupaperien ajasta digitaaliseen tiedon keräämiseen on ollut vaativa, joten alan osoittama arvostus tuntuu hyvältä.

Maailman muuttuessa toimialan on ratkottava isoja vastuullisuuteen linkittyviä kysymyksiä. Fredman näkee, että suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet tuoda gastronomiaan uusia asioita:

– Meillä on puhtaat raaka-aineet, mutta myös tieto-taitoa. Food Tech on keskeinen työkalu vastuullisuudesta huolehtimiseen.

Jo vuonna 2002 ideoitu ja vuonna 2018 nykyiseen laajuuteensa kasvanut palvelukokonaisuus on otettu hyvin vastaan Suomessa.

– Tavoitteenamme on kansainvälistyä uutta osaamista ja verkostoja yhdistämällä. Food Tech tulee olemaan seuraava iso teema, ja ammattikeittiöt kautta maailman voivat hyötyä suomalaisesta teknologiaosaamisesta. Ruoan ja raaka-aineiden turvallisuus liitetään vahvasti Suomeen; voimme nousta ruokaturvallisuuden kansainväliseksi suunnannäyttäjäksi, Fredman toteaa.

Automaation hyödyntäminen keittiön omavalvonnassa

Fredmanin tapaan toteutetussa älykkäässä keittiössä sensorit mittaavat prosessia, olosuhteita, hygieniaa ja muita ruokaturvan osa-alueita. Fredman Food Tech -palveluiden avulla keittiö voi automatisoida omavalvonnan.

Fredman PRO -mobiilisovellus tablet-koneessa

Fredman Pro -palvelu korvaa omavalvonnan mapit mobiilisovelluksella, Kitchen Robo -sensorit valvovat kylmälaitteita tauotta ja Chefsteinin avulla data jalostuu hyödylliseksi tiedoksi. Datan järjestelmällinen kerääminen ja analysointi mahdollistavat keittiön tehokkaan johtamisen, resurssien käytön optimoinnin ja ruokaturvallisuuden korkean tason.

– Data on keittiön halvin raaka-aine. Jätä rutiinit pois ja hyödynnä niissä teknologiaa! Voit fokusoida parhaiden makujen valmistamiseen ja asiakaspalveluun, Fredman Professional Kitchenin toimitusjohtaja Markku Lukkari vinkkaa.

Chefstein sekä kerää että analysoi tietoa. Vertaa esimerkiksi reaaliaikaisesti ruokahävikin määrää ravintolaketjun eri ravintoloissa. Tulevaisuudessa Chefstein yhdistää sensoridataan ulkoista dataa, ja kaikkitietävän keittiön tietokeskuksen avulla käyttäjät pystyvät tekemään entistä ennakoivampia ja tuottavampia päätöksiä.

Kespro mukana alan kehittämisessä

Kespro sponsoroi Innovaatio-sarjaa, sillä yritys haluaa olla aktiivisesti mukana alan kehityksessä. Kespron markkinointi-johtaja Hannu Korhonen toivoo palkittavilta ennakkoluulotonta asennetta ja innovaatioita, jotka konkreettisesti auttavat alan toimijoita.

– Kespro kantaa vastuuta alan markkinoiden kehittymisestä ja vetovoimaisuudesta. Olemme merkittävä ja vahva tukija, kun uusia ja rohkeita ratkaisuja luodaan. Intohimoiset tekijät löytävät uusia ratkaisuja ja vievät koko alaa eteenpäin, Korhonen kiitteli voittajia.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä