PRO Innovaatio -finalistit 2019

Kespron intohimona on olla mukana kehittämässä ja ideoimassa suomalaista foodservice-alaa. PRO-gaalassa Kespro sponsoroi Innovaatio-sarjaa.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Stockfood, Lehtikuva

Yhdistelmä PRO + innovaatio lupaa paljon. Suositussa PRO-gaalassa jaettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa palkinto Innovaatio-sarjassa. Innovaatiopalkinnolla haetaan foodservice-alaa kehittäviä ennennäkemättömiä ajattelutapoja, toimintamalleja, ideoita ja innovaatioita, joita syntyy kun uuden kehittämiseen on intohimoa.

Innovatiiviset toimijat ovat asiastaan innostuneita ja sille omistautuneita. Siksi Kespro on merkittävänä alan toimijana mukana ideoimassa ja kehittämässä ennakkoluulottomasti tulevia trendejä, jotka yhdessä toimimalla jalostetaan hyödyllisiksi ratkaisuiksi.

Viime vuotisessa gaalassa Kespron sponsoroimassa Innovaatio-sarjassa palkittiin Haaga-Helian The BOX. Tämän vuoden finaalissa Innovaatio-sarjassa kisaa kolme älyteknologiaa hyödyntävää konseptia: Polkka Vellikello, Aromin Satokausikalenteri sekä Fredmanin Food Tech -älykeittiö.

1. Polkan Vellikello

Vanhus ruokailee

Reaaliajassa toimiva Vellikello kalkattaa onnistuneen ruokajakelun kunniaksi. Pohjois-Karjalassa toimiva ateria- ja muita tukipalveluja tuottava Joensuun Polkka haluaa helpottaa omaisten huolta ruokapalveluja käyttävien läheisten ravinnon saannista. Vellikello tiedottaa Polkan kotipalveluaterian tilanneille sähköpostitse samalla hetkellä, kun kotiin toimitettu ateria on viety perille. Vellikello edustaa uuden ajan digitalisaatiota, ja se on tarjolla kaikille kotipalveluateria-asiakkaiden omaisille ilmaisena lisäpalveluna.

2. Fredman Food Tech -älykeittiö

Fredman Food Tech -älykeittiöjärjestelmä

Omavalvonnan mapit ja ruutuvihkokirjanpidon syrjäyttävä Fredman Groupin älykeittiö on digitaalinen palvelu, jossa sensorit mittaavat prosessia, olosuhteita, hygieniaa ja muita ruoan turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Anturit valvovat kylmälaitteita ympärivuorokautisesti, ja järjestelmän Chfestein-osio taltioi ja analysoi kertyvää dataa. Tehokkaampi johtaminen, resurssien käytön optimointi ja ruokaturvallisuuden koheneminen ovat järjestelmän käytön hyödyllisimpiä seurauksia. Järjestelmän käyttäjät pystyvät tekemään entistä ennakoivampia ja tuottavampia päätöksiä keittiössä, mikä vaikuttaa myös liiketoiminnan kannattavuuteen.

3. Aromiin integroitu satokausikalenteri

Satokausikalenterin kansi 2019

Aromi on CGI:n luoma ruokapalveluiden toiminnanohjausjärjestelmä, jolla voidaan hallita niin ruokalistasuunnittelua, tilavarauksia kuin tiedotustakin. Aromin avulla voidaan hallita myös hävikin seurantaa. Selainpohjaisen ja mobiilikäyttöisen järjestelmän uusin ominaisuus on ekologinen ruokalistasuunnittelu Sesonkia Oy:n Satokausikalenterin avulla. Järjestelmään integroitu Satokausikalenteri tarjoaa helpon mahdollisuuden hyödyntää sesongin mukaisia raaka-aineita ruokalistoille. Satokausikalenteria Aromi-järjestelmässä voivat hyödyntää kaikki järjestelmää käyttävät asiakkaat. Satokausikalenteri-yhteistyö kannustaa kaiken kokoisia toimijoita ekologisempaan ruokalistasuunnitteluun ja edistää samalla ruokapalvelujen digitalisaatiota.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä