Puhtaudesta kilpailuetua – ota keittiöhygienian digitaalinen seuranta avuksesi

Hyvä keittiöhygienia on osa ravintoloiden ja kahviloiden ammattimaista toimintaa. Mitä jos digitaalinen palvelu helpottaisi arkea muistuttamalla, kun on aika puhdistaa lattiakaivot tai mitata leikkuulaudan pintahygienia?

Julkaistu

Teksti

Nokeval

Kuvat

Nokeval

Kaupallinen yhteistyö

Nokeval

Oli kyseessä sitten fine dining -ravintola, työpaikan ruokala tai jäätelökioski, asiakas haluaa nauttia turvallisesti käsitellyn ja asiallisissa tiloissa valmistetun annoksen puhtaassa pöydässä. Ravintola, joka tunnetaan korkeasta hygieniatasosta, houkuttelee asiakkaita ja voi rakentaa hyvää mainetta, kun taas tahmaisista pöydistä ja paperittomista vessoista kuuluisa paikka voi herkemmin sanoa hyvästit palaaville asiakkaille.

Kiire, henkilökunnan vaihtuvuus ja osaaminen sekä jatkuvaa puhdistusta vaativat keittiö- ja asiakastilat luovat oman paineensa keittiöhygienian ylläpitämiseen halutulla tasolla. Puhtaus on kuitenkin kriittinen osa ravintolakokemusta, ja sen puutteesta aiheutuvat virheet ja olosuhteet voivat aiheuttaa paitsi asiakkaalle terveydellisiä haittoja, myös taloudellisia ja mainehaittoja ravintolalle.

Puhtaudesta mitattavaa kilpailuetua

Keittiöhygienian laadun digitaalinen seuranta on arvokasta ammattikeittiöille, koska se mahdollistaa tehokkaan resurssien käytön ja auttaa varmistamaan, että toiminta on hygieenistä ja turvallista asiakkaille. Paperille tehtäviin kirjauksiin verrattuna hygieniaseurannan digitalisoinnin avulla muistikuormaa voidaan vähentää, tehtävien suorittamista selkeyttää sekä niiden seurantaa ja raportointia helpottaa.

Digitaalisen palvelun avulla voidaan ohjata työtä ja seurata keittiöhygienian valvontapisteitä, kuten siivoustehtäviä, hygieniarutiineja ja muita omavalvontapisteitä kootusti yhdestä palvelusta.

NSnappy-omavalvontapalvelu on hyödyllinen työkalu ravintoloille ja kahviloille, joissa keittiöhygienian seuranta halutaan osaksi ravintolan laatujärjestelmää. Digitaalisen palvelun avulla voidaan ohjata työtä ja seurata keittiöhygienian valvontapisteitä, kuten siivoustehtäviä, hygieniarutiineja ja muita omavalvontapisteitä kootusti yhdestä palvelusta.

Nopeutta ja laatua hygieniatehtävien hoitamiseen kiireen keskellä

NSnappy-palvelu ilmoittaa ajastettujen tehtävien avulla, mistä kohteista ja kuinka usein puhdistuksia tulee suorittaa. Digitaaliselta tehtävälistalta voi nopeasti tarkistaa tekemättömät siivous- ja hygieniatehtävät sekä kuitata suoritetut tehtävät. NSnappy ottaa erilaisten puhdistettavien alueiden kriittisyydet huomioon, jolloin siivoustehtäviin kuluva aika käytetään optimaalisesti niiden kriittisyyden mukaan.

Digitaaliselta tehtävälistalta voi nopeasti tarkistaa tekemättömät siivous- ja hygieniatehtävät sekä kuitata suoritetut tehtävät.

Työvuorojen vaihtuessa työntekijöillä on NSnappyssa aina ajantasainen tehtävälista saatavillaan. Tehtäviin voi sisällyttää uusia työntekijöitä helpottavia ohjeita – esimerkiksi ohjeet siitä, mitä siivousvälineitä ja pesuaineita puhdistukseen tulee käyttää. NSnappy-palveluun voidaan yhdistää myös Kiillon digitaalinen Kiilto Pro Hyginet -palvelu, jolloin sekä digitaalinen omavalvonta- että hygieniasuunnitelma ovat helposti käytettävissä yhden kirjautumisen kautta.

Kespro Palvelut NSnappy omavalvontapalvelun siivoustehtavat listalla mobile

Mikrobit kuriin nopeasti ATP-pintahygieniamittauksella

ATP-mittausta käytetään yleisesti hygieniavalvonnassa, jossa sen avulla voidaan mitata mikrobien määrää ja aktiivisuutta erilaisissa ympäristöissä, kuten elintarviketeollisuudessa ja sairaaloissa. Valvonta auttaa parantamaan paitsi hygieniakäytäntöjä, myös vähentämään infektioiden ja muiden sairauksien leviämistä.

Langattoman NSnappy® Hygi -mittalaitteen avulla saadaan nopeasti tietoa mikrobien pitoisuuksista erilaisilla pinnoilla, kuten työtasoilla ja tarjoilulinjastoilla. Hygi-laite mittaa kohteesta otetun näytteen adenosiinitrifosfaatti-pitoisuutta (ATP). Mikäli tuloksesta havaitaan korkea ATP-pitoisuus, voi se viitata mikrobien läsnäoloon ja mahdolliseen terveysriskiin.

Kespro Palvelut NSnappy pintapuhtauden mittaus ATP luminometrilla

NSnappy® Hygi analysoi pintapuhtausnäytteen tuloksen sekunneissa, jolloin korjaavia puhdistustoimenpiteitä päästään tekemään tarvittaessa välittömästi. ATP-näytteen tulos siirtyy laitteesta automaattisesti NSnappy-palveluun, jossa kaikki tulokset ovat tallessa ja tarkasteltavissa.

NSnappy® Hygi analysoi pintapuhtausnäytteen tuloksen sekunneissa, jolloin korjaavia puhdistustoimenpiteitä päästään tekemään tarvittaessa välittömästi.

Helppoutta keittiöhygienian raportointiin ja toiminnan kehittämiseen

NSnappy-palvelu tallentaa hygieniatehtävien tiedot reaaliaikaisesti ja digitaalisesti järjestelmään, mikä vähentää inhimillisiä virheitä ja mahdollistaa kokonaisvaltaisen hygieniatason seurannan.

Palvelusta saa muutamalla klikkauksella raportteja ja analytiikkaa keittiöhygienian laadusta, mikä auttaa ravintoloita ja kahviloita tunnistamaan epäkohtia ja korjaamaan toimintaansa, jotta haluttu hygieniataso pidetään yllä. Raportit ja tehtäväkirjaukset ovat helposti saatavilla tarvittaessa, ja ne voidaan myös jakaa terveysviranomaisten kanssa tarkastuksia varten.

Lue lisää Nokevalin ratkaisuista laadukkaaseen keittiöhygieniaan


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä