Puumuovipohjainen sämpyläkääre on parempi luonnolle ja tuotteille

St1:n HelmiSimpukka-ketju pakkaa vitriinissä myytävät leipätuotteet uudenlaiseen puumuovista valmistettuun pussiin. Pakkausmateriaali on suomalainen innovaatio nimeltä Woodly, jotka löytyvät myös Kespron valikoimista.

Julkaistu

St1:lle uudistuksen tavoitteena on paitsi siirtyä ekologisempaan pakkausvaihtoehtoon, myös parantaa tuotteiden laatua ja säilyvyyttä. HelmiSimpukka-asemat siirtyivät käyttämään Woodly-materiaalista valmistettuja pusseja keväällä 2022.

”Meille on tärkeää palveluiden ja tuotteiden jatkuva kehittäminen. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaista raaka-aineista valmistettuja leipätuotteita. Woodly-materiaalista valmistettuun pussiin pakatut leipätuotteet säilyttävät tuoreuden jopa pidempään kuin perinteiseen muovipussiin pakatut, mikä tukee tavoitettamme ruokahävikin vähentämiseksi. Lisäksi pussi on valmistettu uusiutuvasta materiaalista ja soveltuu kierrätykseen, mikä on linjassa vastuullisuusajattelumme kanssa”, toteaa Emil Huttunen HelmiSimpukka-ketjun markkinointi- ja konseptipäällikkö.

Aidosti uudenlainen puumuovi

Woodly-pakkausmateriaali on uudentyyppinen puupohjainen ja hiilineutraali materiaali, joka on ratkaisu perinteisiin fossiilisiin raaka-aineisiin pohjautuvien muovien käytön vähentämiseksi.

”Pussiratkaisun kehittäminen yhdessä HelmiSimpukka-ketjun ja pussien valmistajan Amerplastin kanssa on ollut innostavaa ja inspiroivaa. Näemme tässä paljon uusia mahdollisuuksia vastaavien pussiratkaisujen laajentamiselle myös muihin tuotekategorioihin”, kertoo Jaakko Kaminen, Woodly Oy:n toimitusjohtaja.

Amerplastilla on kokemusta joustopakkausten valmistamisesta sekä vahvaa asiantuntijuutta muun muassa elintarviketeollisuuden ja pakkausmateriaalien vaatimuksista.

”Woodlyn tarjoama puupohjainen muoviraaka-aine yhdistettynä tekniseen osaamiseemme vastasi HelmiSimpukka-ketjun tarpeeseen pakata tuotteensa entistä paremmin ja ekologisemmin. Yrityksemme strategisena tavoitteena on edelleen lisätä biopohjaisten raaka-aineiden käyttöä valmistamissamme pakkauksissa”, summaa Ari-Pekka Pietilä, Amerplastin myynti- ja tuotekehitysjohtaja.

Ensimmäisenä Kespron valikoimissa

Woodly-pakkaustuotteet ovat tilattavissa ja toimitetaan huoltoasemille Kespron foodservice-tukkuvalikoiman kautta. Kesprolla onkin vuosien kokemus vastuullisista tuotteista ja hankintatavoista.

“Me olemme elintarvikealan vastuullisin tukkumyyjä Suomessa ja haluamme, että koko toimiala toimisi yhdessä kohti vastuullisempia toimintatapoja ja tavoitteita. Woodly-pakkaustuotteen saaminen osaksi valikoimaamme on jälleen hyvä askel eteenpäin”, kertoo Kespron tuotepäällikkö Liisa Puhakka.

“Pandemian aikana näimme tusinoittain erilaisia uusia sovelluksia take away pakkauskategoriassa, jotka puolestaan vievät tuotevalikoimaa kokonaisuudessaan vastuullisempaan suuntaan. Tämä segmentti kehittyy nopeasti ja tulevaisuudessa olemme mielellämme mukana samankaltaisissa projekteissa. Odotamme innokkaana take away pakkaussegmenttiin seuraavia kiinnostavia innovaatiota”, lisää Puhakka.

3.-woodly 20220210-070-3000px-min-scaled-e1645176834545

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä