Reilusti parempi kala-ateria

Tärkeintä hyvässä kala-ateriassa on luonnollisesti hyvä maku ja terveelliset ainekset, mutta erityisen hyvä maku ateriasta jää, kun se on tuotettu reilulla ja ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Julkaistu

Kuvat

Snellman Pro

Onnistuneen ateriakokonaisuuden kruunaa monipuolinen kala- ja kalavalmisteiden valikoima, jonka avulla aterian valmistaminen sujuu vaivattomasti ja taloudellisesti.

Snellman Pro vastaa suomalaiseen makuun

Kalalla on vahva rooli suomalaisten ruokapöydässä ja useimmilta suomalaisilta löytyy halukkuutta lisätä entisestään kala-aterioiden määrää ruokavaliossaan. Pro Kala ry:n teettämän tutkimuksen* mukaan 97 % suomalaisista syö kalaa ja jopa 90 % mielestä kala kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Toisaalta vain 30 % suomalaisista syö kalaa suositusten mukaisesti ja jopa 75 % haluaisi syödä kalaa nykyistä enemmän. Kysyntää siis riittää.

Maukas hyväntekijä

Kalaa suositellaan syötävän ainakin kahdesti viikossa ja mielellään kalalajeja vaihdellen. Proteiinin, vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäksi kalasta saadaan terveellisiä tyydyttämättömiä rasvahappoja, joiden on osoitettu vähentävän sydän- ja verisuonitautiriskiä. Kalan rasvahapot ovat erityisen tärkeitä mm. aivojen, keskushermoston ja näkökyvyn kehitykselle. Kalan rasvoilla arvellaan olevan myös mielialaa parantava vaikutus. Kalasta saadaan myös noin puolet ravinnon mukana tulevasta D-vitamiinista, joka on erityisen tärkeä luuston kunnolle.

Vastuullista kalaa

Snellman Prossa vastuullisuus on avainasemassa läpi tuotantoketjun. Kalat hankitaan tarkkaan valituilta vastuulliseen toimintaan sitoutuneilta kalastusyrityksiltä. ”Kalastettua kalaa hankimme aina MSC -sertifioituna, kun se on mahdollista. Tällöin kalan alkuperä on jäljitettävissä koko matkan kalastusalukselta kuluttajan lautaselle asti. MSC-merkki takaa, ettei tuotteessa käytettyä kalalajia ole ylikalastettu ja ettei kalastus ole vahingoittanut meren ekosysteemiä”, kertoo Snellman Pron laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Laura Pokela. ”Snellman Pron valikoimasta valtaosa on MSC-sertifioitua kalaa. Lopuille sertifikaattia ei ole vielä saatavilla tai kala on kasvatettua”. Kalastusaluksen työntekijat selvittämässä verkkoa MSC-sertifioinnin takana on riippumaton ja voittoa tuottamaton järjestö Marine Stewardship Council, jonka tehtävänä on edistää kestävää kalastusta. MSC on osoittautunut vertailevissa tutkimuksissa luotettavimmaksi pyydetyn kalan ympäristömerkiksi. Tutkimusten mukaan sertifikaatilla on positiivinen vaikutus kalakantoihin ja meriluontoon.

WWF luokittelee omassa kalaoppaassaan kalalajit kalakantojen tilan ja pyyntitapojen kestävyyden mukaan vastuullisen kuluttamisen liikennevaloin. Oppaan suosituksissa huomioidaan ympäristölle aiheutuvat vaikutukset ja punaisella valolla merkittyjen kalojen syömistä tulisi välttää kalakantojen tai ympäristön elpymiseksi. Snellman Pron valikoimassa on vain vihreällä ja keltaisella valolla merkittyjä kaloja. MSC logo

Kätevät kala-ateriat pakasteesta

Kun vaatimuksena on tasaisen korkea laatu ja varma saatavuus, on pakastekala erinomainen valinta. Pakastekalan käyttö takaa minimaalisen hävikin ja erinomaisen kustannustehokkuuden, kun aterioita on mahdollista valmistaa aina tarpeen mukaan.

Pakastekalassa ovat tallella kaikki hyvät ravintoaineet ja vähärasvainen kala säilyy pakastimessa jopa 12 - 24 kuukautta. Paljon rasvaa sisältävät kalatkin säilyvät pakastettuna tuoreen veroisina useita kuukausia. ”Pakastekalan hyvä säilyvyys ja turvallisuus eivät suinkaan riitä, vaan meille on tärkeää, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme monipuolisen ja helppokäyttöisen valikoiman käyttövalmiita tuotteita”, muistuttaa Snellman Pron Executive Chef Atte Kuuskoski. ”Seuraamme tarkasti trendejä ja kehitämme jatkuvasti tuotteitamme vastaamaan kuluttajien makutoiveita ja keittiöiden sujuvan valmistusketjun vaatimuksia”.

Mistä on hyvä kalakaveri tehty?

Hyvä kalakaveri tietää, mistä saa parhaat kalat. Hän kunnioittaa luontoa ja hyväksyy vain vastuulliset pyyntimenetelmät. Saalista saadessaan hyvä kalakaveri varmistaa aina sen laadun. Hän hallitsee herkullisimmat kalareseptit ja jakaa osaamistaan myös kavereidensa iloksi. Ja mikä tärkeintä – hänen kalajuttuihinsa voi aina luottaa.

Snellman Pro tarjoaa laadukkaan, herkullisen ja monipuolisen kalavalikoiman. Saat kalan fileinä ja annospaloina, ruodottomina loins-paloina tai kätevinä kuutioina. Paneroidut ja täytetyt kalat takaavat tasalaatuisen ja mutkattoman valmistuksen. Saat myös maukkaat annoskalat kastikkeella kuorrutettuna.

Syksyn Prosentti -kampanjan maukkaat lounaskalat

Viimeistään nyt kannattaa kokeilla suosittuja, käden käänteessä valmistuvia paneroituja kalapaloja.

IceCool Kikhernepaneroitu kalapala 50g, MSC Rapeassa ja herkullisessa gluteenittomassa paneroinnissa on käytetty kikhernejauhoa, riisijauhoa sekä maissijauhoa. Kalapalat on valmistettu vastuullisesti pyydetystä MSC-alaskanseitistä.

IceCool Kalapala Mexicana 80g, MSC Vastuullisesti pyydetty seitifilee ja sopivan mausteinen meksikolaistyyppinen kastike on leivitetty rapealla maissilastukuorrutteella.

*Consumer Compass 2017

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä