Esittelyssä Kalatukku Kespron tuorekalauutuudet!

Olisiko aika uudistaa listan kala-annokset? Varastovalikoimastamme saat nyt tuoreena sei- ja turskafilettä sekä lohifilettä eri leikkuuasteilla, mistä vastuullisten, laadukkaiden ja suosiotaan kasvattavien kala-annosten valmistaminen onnistuu takuulla!

Julkaistu

Liikeideasta riippumatta kala-annosten suosio ruokailijoiden keskuudessa on taattu – ja tuoreen kyselyn perusteella jopa nousujohteinen! Toukokuussa 2020 Kespro kartoitti kuluttajien ruokavalintoja ja niihin vaikuttavia tekijöitä asiakasyhteisö K-kylässä teetetyssä kyselytutkimuksessa. Kyselystä kävi ilmi, että moni vastaajista on jo lisännyt kalan syöntiä ja jopa 39% aikoo lisätä sitä edelleen seuraavan 12 kuukauden aikana.

Kalaa sisältävissä annoksissa raaka-aineen tuoreus ja laatu ovat onnistumisen osalta oleellisimpia tekijöitä. Samaan aikaan kalaan kohdistuvien vastuullisuuskriteereiden merkitys kasvaa koko ajan.

Kalaa sekä kokonaisena, leikattuna että kypsennettynä

Kun raaka-aineiden laatu ja vastuullisuus ratkaisevat, tilaa kalat Kesprosta

Kaikki Kalatukku Kespron valikoiman tuotteet täyttävät niille asetetut tiukat tuotelaatu- ja vastuullisuuskriteerit. Lisäksi valtaosa valikoimamme kalalajeista on joko MSC- tai ASC-sertifioitu.

MSC-sertifikaatti pyrkii varmistamaan, että luonnon kalakantaa ei ylikalasteta ja että kalastustoiminta ei aiheuta merkittävää haittaa muulle meriluonnolle. Sertifikaatti pyrkii takaamaan, että kalakannan hoito ja kalastushallinto ovat tehokkaasti ja asianmukaisesti toteutettu. MSC-sertifioitu kala on lisäksi aina jäljitettävissä kalastusalukselle asti. Tehokas seuranta on olennainen osa MSC-sertifiointia. Mikäli tilanne esimerkiksi jonkin MSC-sertifioidun kalalajin kohdalla jostain syystä muuttuu, kalastusyritys voi menettää saamansa sertifikaatin.

Kasvatettujen kalojen vastuullisuutta ohjaa koko ajan kehittyvä ASC-sertifiointijärjestelmä. Se takaa, että kalankasvatus noudattaa tiukkoja ympäristö- ja sosiaalisen vastuun kriteerejä. ACS-sertifioinnin piiriin lukeutuvien kalalajien määrä kasvaa koko ajan.

Kespron saama jäljitettävyyssertifiointi hyödyttää myös Kespron asiakkaita. Jotta sertifioitu asiakas voi markkinoida tuotteitaan MSC- ja ASC-merkittyinä, täytyy koko toimitusketjun olla sertifioitu. Tällöin sertifioidut asiakasravintolamme voivat käyttää ruokalistoissa ja markkinoinnissa MSC- ja ASC-ympäristömerkkejä. Näin ruokailijat voivat helpommin valita vastuullisesti pyydettyä kalaa lautasilleen.

Tuore seifile on mitä mahtavin valinta raaka-aineeksi esimerkiksi lounaalla käytettäväksi, kun tarkoitus on pitää raaka-ainekustannukset maltillisina. Reilun kokoinen ruodottomaksi käsitelty seitifile on vaivaton kiireessä, mikä lisää sen suosiota entisestään.

Menu seitifilee ruodoton MSC

Vaalealihainen, vähärasvainen ja runsasproteiininen seiti on turhaan aliarvostettu ruokakala, sillä todellisuudessa se on ominaisuuksiltaan mitä mainioin! Seitin pehmeä rakenne, helposti lähestyttävän mieto ja lähes ja loputtomasti muunneltavissa oleva maku tekevät siitä mahtavan monipuolisen ruokakalan.

pannulla paistettu vaalea kala kermakastikkeessa

Seistä voit valmistaa helposti esimerkiksi uunikalaa, jonka makumaailmaa voi uudistaa loputtomiin. Hyödynnä sesongin kasviksia ja hae inspiraatiota eri maiden ruokakulttuureista. Kokeile esimerkiksi välimerellistä uuniseitä, ihanaa juurespestolla tai hummuksella kuorrutettua seitä tai valmista ihana, lempeän mausteinen intialaisittain maustettu butter fish!

Seiti tulee läheltä: sen alkuperämaa on Ruotsi, ja sitä on saatavilla säävarauksella ympäri vuoden. Myyntierä on kolme kiloa.

Tutustu, tilaa ja ihastuta asiakkaasi:

  • 21705815 Menu Seitifilee 200-400g MSC

Kerrothan mielle, mikäli toivoisit tuorekalavalikoimaamme jotain erityistä tai sellaista, mitä siellä ei vielä ole. Teemme parhaamme ratkaistaksemme tilanteen parhain päin!

Kun haluat tarjota asiakkaille erottuvaa laatua ja kiinnostavaa vaihtelua loheen, tarjoa turskaa! Turskan lempeä maku, pehmeä rakenne ja hienostunut vaalea sävy tekevät nimittäin vaikutuksen varmasti!

Menu turskafilee ruodoton MSC

Suomessa vaaleiden kalalajien käyttö on ulkomaihin verraten vielä vähäistä, mikä on sääli, sillä muun muassa turskasta on mahdollista valmistaa huippuherkullisia annoksia helposti!

À la carte -listalla turskan maku pääsee oikeuksiinsa, kun se on esimerkiksi voin ja öljyn seoksessa paistettu ja hennosti maustettu. Lisukkeeksi vain sesonkiin sopiva kastike, kauden kasviksia ja pehmeän paahteinen maukas valkoviini.

kala-annos ravintolassa

Talviaikana maistuu ihanasti myös paistettu turska, joka tarjoillaan lempeän lämpöisesti maustetun valkoviini-voi-pohjaisen kastikkeen kanssa.

Hienostuneen turskan hintapiste on kuitenkin sen verran maltillinen, että se sopii tarjottavaksi myös lounaalla. Kokeile uunikalana esimerkiksi valutetulla paksulla jogurtilla kuorrutettuna kera haluamasi makumaailman.

Menu Turskafileet ovat reilun kokoisia, ja ne myydään kolmen kilon laatikossa.

Tilaa, tutustu ja ihastuta asiakkaasi:

  • 21705814 Menu Turskafilee 200-400g MSC

Kespron tuorekalavalikoimasta saa nyt myös laadukasta ja hintapisteeltään erinomaista B-leikattua lohta!

B-leikattu lohifile

Valitse B-leikattu tuore lohifile, kun haluat saada erityisen siistejä paloja esimerkiksi sushin tai sashimien valmistamista varten. Huomaa, että lohesta ei ole poistettu ruotoja ennalta, jolloin ravintolakeittiössä käsin nyppien on mahdollista saada aikaan siistein mahdollinen ja virheetön lopputulos.

sushilohen leikkaaminen

B-leikattua lohifilettä on saatavilla ympäri vuoden, ja sen alkuperämaa on Norja.

Tilaa, tutustu ja ihastuta asiakkaasi:

  • 21707800 Menu Lohifile B-leikattiu n. 1,9 kg

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä