Segafredo Storia - Koe kahvisi tarina

Segafredo Storia -kahvisarja on kunnianosoitus kaikille, jotka panostavat korkealaatuisen ja vastuullisen kahvin valmistukseen. Se tuo näkyväksi ihmiset ja paikat, jotka ovat olleet mukana tämän premium-kahvin matkalla pavusta pakkaukseen.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Meira

Kuvat

Meira

Moderni ja laadukas maku

Huippulaadukas Segafredo Storia -kahvi on peräisin 51 valikoidulta perhetilalta Hondurasin Lempiran ja Intibucan alueilta. Se on premium-tason 100 % Arabica Luomu -kahvia, jossa on sopivasti hapokkuutta ja hedelmäisyyttä. Paahtamisella makuun on saatu mukaan vivahdus suklaisuutta.

"Mielestäni kahvissa on moderni ja todella hieno makuprofiili", ylistää Meira Barista Ann-Marie von Bell.

Kaikki kahvitarpeet jopa yhdellä tuotteella

Segafredo Storia -tuoteperheeseen kuuluvat tummapaahtoinen suodatinkahvi ja espressokahvi.

"Ammattilainen voi kattaa kaikki kahvitarpeet näillä tuotteilla. Jos ravintola tai kahvila voi jauhaa pavut itse myös suodatinkahviin, se voi valita vain pelkät espressopavut. Paahtoasteeltaan tummista (4) pavuista saa espresson lisäksi myös herkullisen tumman suodatinkahvin. Sarjan valmiiksi jauhettu suodatinkahvi on paahtoasteeltaan keskitumma (3)", von Bell kuvailee.

Meira Storia-artikkelikuvat kahvi Meiran Segafredo Stroria -kahvisarja on Suomen ensimmäinen lohkoketjuteknologian avulla jäljitettävä kahvisarja. Sen kahvit paahdetaan Meiran Vallilan paahtimolla ja niitä viedään Suomesta myös Euroopan muihin maihin. Sarjaan kuuluvat tummapaahtoiset espressopavut ja suodatinkahvi.

Kahvin juurille QR-koodilla

On tutkittu, että kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia ostamiensa tuotteiden alkuperästä ja he haluavat tehdä vastuullisia valintoja.

"Tässäkin mielessä Segafredo Storia -kahvit ovat hyvä valinta. Luomu-sertifioinnin lisäksi niillä on Rainforest Alliance -sertifikaatti ja täysin läpinäkyvä toimitusketju. Vastuullisesti tuotettu Segafredo Storia -kahvisarja antaa asiakkaalle mahdollisuuden tarkastella kahvin matkaa eteläamerikkalaisilta kahvipelloilta Suomeen lohkoketjuteknologian avulla", von Bell toteaa.

Seuranta tapahtuu QR-koodilla. Koodin kautta näkyvät esimerkiksi tiedot kahvin pensaslajikkeesta, kasvupaikasta ja mitkä tilat sitä ovat viljelleet. Sovellus esittää myös interaktiivisella kartalla kahvin matkan viljelyalueelta käsittelylaitosten kautta laivakuljetukseen ja Meiran paahtimolle Helsingin Vallilaan.

Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia ostamiensa tuotteiden alkuperästä. Teknologian avulla voimme näyttää heille Segafredo Storia -kahvien alkuperän ja matkan Suomeen yksityiskohtaisesti ja luotettavasti.
Ann-Marie von Bell, Meira

Meira Storia-artikkelikuvat Meiran Segafredo Storia -pakkauksissa oleva QR-koodi kertoo kahvin tarinan ja matkan tuottajalta Meiran paahtimolle Vallilaan. Koodin voi lukea älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Tuotantoketjun jäljityksessä käytettävä sovellus perustuu IBM Blockchain -lohkoketjuteknologiaan.

Kotimainen kahvi, jota viedään ympäri maailmaa

"Segafredo Storia -kahvit paahdetaan meillä Meiralla Vallilassa suomalaisella työllä ja ammattitaidolla, mutta omistajamme Massimo Zanetti -konsernin verkoston kautta niitä markkinoidaan Suomen lisäksi useissa eri Euroopan maassa ja Euroopan ulkopuolellakin. Me kaikki meiralaiset iloitsemme ja olemme todella ylpeitä tästä innovaatiosta”, toteaa Meira Food Servicen asiakasmarkkinointipäällikkö Susanna Koroma-Nyström.

"Myös muualla maailmassa on huomattu, että me suomalaiset olemme kahvinjuojakansaa. Lisäksi Suomessa ollaan vastuullisuusasioissa edelläkävijoitä. Lohkoketjuteknologia otettiin kahvien tuotantoketjun seurannassa käyttöön ensimmäisenä Suomessa juuri meillä", Koroma-Nyström toteaa.

Sesonkiin sopivat kahvireseptit

Meira Barista teki Segafredo Storia -kahveista kaksi reseptiä, joista syntyy herkullinen kahvi tai kahvijälkiruoka. Toinen syntyy Segafredo Storia -espressopavuista ja toinen Segafredo Storia -suodatinkahvista. Poimi talteen valmiit vinkit sesongin tarjoiluun.

Meira Storia reseptikuva Smores Tunnelmallinen jälkiruokakahvi S’mores on nimensä mukaisesta saanut inspiraationsa Yhdysvaltojen retkiherkusta S’moresta. S’mores on lyhenne sanoista some more ja sitä on tämä juomakin, jotain vähän enemmän! Resepti: Meira Barista Ann-Marie von Bell.

Segafredo Storia S’mores kahvi – jotain vähän enemmän

Ainekset:

 • Segafredo Storia -suodatinkahvia
 • n. 8 vaahtokarkkia
 • suklaakastiketta
 • Marie-keksejä

Valmista näin:

 1. Valele mukin reunat suklaakastikkeella.
 2. Dippaa mukin reunat Marie-keksimuruihin.
 3. Täytä 4/5 mukista keskitummalla Segafredo Storia -kahvilla*.
 4. Täytä muki vaahtokarkeilla.
 5. Paahda vaahtokarkit toholla.
 6. Tarjoile lusikan ja muutaman Marie-keksin kera.

Vinkki!

Valmista kahvi pressopannulla oikean retkitunnelman saavuttamiseksi!

Meira Storia reseptikuva Affocato Käsi ylös, kuka on joskus syönyt ähkyn jouluruoasta! Tästä heräsi ajatus hieman kevyemmälle jouluiselle jälkiruoalle. Ihanan viettelevästä affogatosta voi tuunata kielen mukanaan vievän jouluherkun. Resepti: Meira Barista Ann-Marie von Bell.

Segafredo Storia Joulu Affogato – vaikka vegaanisena

Ainekset:

 • 1 annos Segafredo Storia -espressoa
 • Kauravanilijajäätelöä
 • Meiran luomu kaneli Ceylon
 • 1 piparkakku*

Valmista näin:

 1. Pyöritä jäätelöpallo lasin pohjalle.
 2. Kaada päälle espresso.
 3. Sirottele päälle kanelia ja murusta pipari.
 4. Tarjoile heti!

Vinkki!

*Valitsemalla reseptiin vegaanisen piparkakun saat annoksesta kokonaan vegaanisen.

Tiesitkö?

Mikä on lohkoketjuteknologia?

Lohkoketju on tietokanta, jonka avulla sen käyttäjät voivat tarkastella koko ketjun kattamaa tietomäärää yhdellä kertaa ja nähdä muutokset siinä reaaliaikaisesti. Sitä voi kuvata eräänlaiseksi julkiseksi kirjanpidoksi, jota pääsee muokkaamaan vain rajattu käyttäjäjoukko, mutta jota voi tarkastella lähes kuka tahansa.

Lohkoketjuteknologia soveltuu hyvin elintarviketeollisuuden vertikaalisten toimitus- ja hankintaketjujen seuraamiseen ja dokumentointiin. Sen avulla voidaan parantaa tuotantoketjun läpinäkyvyyttä ja tarjota näin kuluttajille luotettavaa ja jäljitettävää tietoa esimerkiksi kahvin tuotannosta.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä